29 / 03 / 2024

İstanbul Finans Merkezi projesine Körfez'den talep yağdı!

İstanbul Finans Merkezi projesine Körfez'den talep yağdı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 25 bin yatırımcının ziyaret ettiği Dubai Cityscape Fuarı ' nda, İstanbul Finans Merkezi projesine talep yağdığını açıkladı...



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 25 bin yatırımcının ziyaret ettiği Dubai Cityscape Fuarı'nda, İstanbul Finans Merkezi projesine talep yağdığını açıkladı.



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kumlu Başkanı Ali Ağaoğlu, dünyanın en önemli gayrimenkul etkinliklerinden biri olan ve 35 bine yakın yatırımcının sektör temsilcileriyle buluştuğu Dubai Cityscape Fuarı'nda, dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri olacak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi ile Maslak 1453 projesine yoğun ilgi olduğunu söyledi. Ağaoğlu, yeni ofis projesi My Newwork'un da fuarın en çok merak edilen projelerinden biri olduğunu kaydetti. 


Cityscape Clobal'i kendi projelerinin yanında Türkiye ve İstanbul'un tanıtımı adına çok etkin bir platform olarak değerlendiren Ağaoğlu, "Türkiye Körfez ülkeleri için hala çok cazip bir ülke, Dubai Cityscape Fuarı köıiez yatırımcısına ulaşma anlamında çok büyük İnşatlar sunuyor. Fuara katıldığımız her sene gördüğümüz ilgi dana da artıyor. Bu durum bizi son derece mutlu ediyor" dedi. 


Binlerce kişiye iş İnşaat sektörünün istihdama katkısının 200 alt sektör ve tedarikçilerle birlikte 4 milyona ulaştığının altını çizen Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Biz tek başımıza Ağaoğlu olarak binlerce kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Sektörümüzde farklı ölçeklerde yüzlerce şirket var. Bu gözle baktığımızda Türkiye'de inşaat sektöründe doğrudan 2 milyon kişi istihdam ediliyor. Sektörün tedarikçisi olan sanayi kuruluşlarında çalışanlarla bu rakamın 4 milyona ulaştığını görüyoruz. Bu da toplam istihdamın da yüzde 15'ni oluşturuyor. İnşaat sektörü ülke genelinde istihdam pastasında çok büyük paya sahip, bu payın artmasında sektörün desteklenmesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor." İnşaat sektörünün önemi Ağaoğlu, inşaat sektörünün kullandığı girdilerin neredeyse yüzde 100'e yakınını yurtiçinden temin ettiğini vurgulayarak, son yıllarda yurtdışı müteahhitlik sektöründe üstün başarılar sergileyen müteahhitlik sektörünün 30 milyar doların üzerinde hasılat yaptığını söyledi. Ağaoğlu, "Sektörün yurtdışındaki bu gelişimi ülkeye sürekli ve kalıcı döviz girdisi sağlar. Yüksek oranlı büyüme ve beraberinde istihdam yaratma ihtiyacı her zamankinden daha fazla olan Türkiye ekonomisi için, inşaat sektörünün önemi her zamankinden daha önemli hale gelmiştir" dedi. 


TEKNİK AÇIDAN EN UST DÜZEY FİNANS MERKEZİ 


Ali Ağaoğlu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi konusunda, "Türkiye'nin en büyük bölgesel planlama projesi olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, teknik açıdan dünyanın en iyi, en modern, güvenlik ve teknoloji açısından en üst düzey finans merkezi olması için titizlikle projelendirildi" diye konuştu. 


Maslak 1453 projesinin de farklı mimarisi ve sunmuş olduğu yaşam konseptiyle hem yatırım, hem de oturum için cazip bir proje olarak öne çıktığını kaydeden Ağaoğlu, projede en yükseği 55, en düşüğü ise 21 katlı olmak üzere 24 kule bulunduğunu söyledi. 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne yürüme mesafesinde in ^ $ Ali Ağaoğlu bulunan ve Fenerbahçe Ülker Arena'nm hemen yanındaki parselde inşaatına başlanan My Newwork projesinin, yerli ve yabancı yatırımcılar için çok cazip ve yepyeni bir yatırım fırsatı sunduğunu ifade eden Ağaoğlu, "Cityscape Fuarı'nda standımıza gelerek My Newwork hakkında bilgi alan yatırımcıların yüzde 50'siyle sözleşme imzalandı" dedi. 


Milliyet İnşaat 


Geri Dön