25 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi'nde altyapı çalışmaları tamamlandı!

İstanbul Finans Merkezi'nde altyapı çalışmaları tamamlandı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu: "Ağaoğlu olarak, hafriyat ve zemin iyileştirme işlemlerini, altyapı çalışmalarını tamamladık, ilk etapta üzerimize düşen görevi yerine getirdik, harekete geçilmesini bekliyoruz" diye konuştu.



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, projede alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Ağaoğlu olarak, hafriyat ve zemin iyileştirme işlemlerini, altyapı çalışmalarını tamamladık, ilk etapta üzerimize düşen görevi yerine getirdik, harekete geçilmesini bekliyoruz" diye konuştu. 


Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde üstlendiği altyapı ve peyzaj işlemleri ile birlikte 3. bölgedeki projenin inşaatı ülke ekonomisinin yanı sıra bölge ekonomisinin de nabzını tutacak. Kamusal fayda esas alınarak hayata geçirilen projede Ağaoğlu, alt yapı çalışmalarını tamamladı. 


Dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri olacak olan İFM, bir gayrimenkul projesi olmanın çok ötesinde ülkemize değer katacak bir proje olarak hizmet verecek. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İFM projesinde ilk etapta üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Biz Ağaoğlu olarak, IFM'nin tüm hafriyat işlerini, ortak altyapılarını, ulaşım yollarını, kapalı ve açık otoparklarını, metro istasyonunun inşaatına ait betonarme imalat işlerini, proje alanının zemin iyileştirmesi ile tüm yapısal 8 bin ve araçlık otopark AVM alanında 147 ticari birimle 10 adet sinema yer alırken projede dünya çapındaki gösterilere ve ünlü topluluklara ev sahipliği yapmaya aday, 2.500 kişilik bir konferans merkezi de bulunuyor. 8 bin adetlik kapalı otopark da İFM'ye hizmet verecek. 

lerini yapmakla sorumluyuz. Projenin hafriyat ve zemin iyileştirme işlemlerini, altyapı çalışmalarını tamamladık, şu anda inşaata hazır halde. Biz ilk etapta üzerimize düşen görevi yerine getirdik, harekete geçilmesini bekliyoruz." İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin sadece bir gayrimenkul projesi olmadığını vurgulayan Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi sadece bir gayrimenkul projesi değildir, Türkiye ekonomisi için son derece önem arz eden stratejik bir yatırımdır. "


İstanbul Finans Merkezi nde altyapı çalışmaları tamamlandı!


SADECE BUGÜNÜN DEĞİL 


Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesini üstlenmiş bulunmaktan dolayı mutluyuz. Bugün kurduğumuz finans merkezi, yüzyıl sonra da Türkiye ekonomisine hizmet edecektir. Sadece bugün yatırımı değil, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi eskimeyen bir yatırımdır." ABD, İngiltere, Dubai incelendi İstanbul'u öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel finans merkezine dönüştürecek olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'nin Ayan projesi dünyaca ünlü HOK firması tarafından geliştirildi. IFM'nin projesi ise Amerika, İngiltere, Dubai ve Uzak Doğu'daki finans merkezleri incelenerek ve ihtiyaçlar tespit edilerek tasarlandı. Proje aynı zamanda yeşil binalar için dünyaca kabul edilen LEED sertifikası adayı olarak da öne çıkıyor. Proje kapsamında yer alan güneş panelleri ile enerji elde edilerek dağıtılması planlanmakta olup su tasarrufu için ise su geri kazanım sistemi dizayn eğiliyor. 


Metro hatlarını birbirine bağlıyor 


Finans sektörünün beklentilerini karşılayacak yüksek kalitede bilişim teknolojileri altyapısıyla donatılan İFM, Kadıköy-Kartal ve Üsküdar-Ümraniye metro hatlarını birbirine bağlayacak olan yeni metro hattı Finans Merkezi İstasyonu ile toplu taşıma ağına bağlanmış olacak. 


Mimarisi Osmanlı esintileri taşıyacak 


800 bin metrekare alan üzerinde yükselecek İFM, 3.181,116 metrekare inşaat alanıyla Türkiye'nin en büyük bölgesel planlama projesi unvanına sahip. 


5 milyar dolara mal olacak olan projenin mimarisi Kapalıçarşı ve Topkapı Sarayı üzerinden Osmanlı esintileri taşıyacak. 


BOTANİK PARK DA VAR 


Proje içerisinde, TC. Merkez Bankası, T.C. Ziraat Bankası, TC. Halk Bankası, TC. Vakıflar Bankası, BDDK, SPK,TAO GAYRİMENKUL, İŞGYO, ENISLER gibi önemli kurumların genel merkezleri yer alacak. Dört ana bölgeden oluşan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, özel yönetim ve denetim kuruluşları, banka ve finans kuruluşlarına ait binalar, kongre ve kültür merkezi, oteller ve konutlar, destek ve hizmet birimleri olarak tanımlanan okullar, cami, polis ve itfaiye merkezleri gibi bölümleri içerisinde barındıracak. 


İstanbul'un en büyük kentsel donatı-park alanını kapsayan proje, Nezahat Gökyiğit Botanik Parkı'na yaya bağlantısına sahip olacak. 


40 bin metrekare bizim sorumluluğumuzda 


Ağaoğlu projeyi şöyle anlattı: Ağaoğlu olarak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi kapsamında yer alan 3. Bölge (Özel Proje Alanı) ile rekreasyon parsellerinde 115.497 metrekare alan üzerinde geliştirdiğimiz projede yaklaşık 940.750 metrekarelik inşaat alanı ve toplam 1.448 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Projenin tamamında yer alan yaklaşık 98.000 metrekarelik AVM alanının yaklaşık 40.000 metrekarelik bölümü Ağaoğlu olarak bizim sorumluluğumuzdadır." 


Akşam Ek


Geri Dön