29 / 03 / 2024

İstanbul Finans Merkezi'ndeki çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Finans Merkezi'ndeki çalışmalar devam ediyor!

Ataşehir ve Ümraniye ilçe sınırları içinde yer alan İFM'de çalışmalar hızla devam ediyor. Proje alanındaki mülkiyet sahibi olan kamu bankaları, kamu kurumları ve özel şirketlerin yer alacağı proje alanında hafriyat çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.




Ataşehir ve Ümraniye ilçe sınırları içinde yer alan İFM'de çalışmalar hızla devam ediyor. Proje alanındaki mülkiyet sahibi olan kamu bankaları, kamu kurumları ve özel şirketlerin yer alacağı proje alanında hafriyat çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı. İFM ile ilgili gelinen aşamayı değerlendiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Rahvalı, İFM projesinin Türkiye ekonomisinin 2023 hedefleri için çok büyük önem taşıdığını söyledi. 

Projede hızla yol aldıklarını ve hafriyat çalışmalarının yüzde 98'inin tamamlandığını belirten Rahvalı, ruhsat sürecinin de tamamlandığını ve üst yapı inşaatı konusunda engel kalmadığını açıkladı. Rahvalı, Ağaoğlu Grubu olarak, İFM kapsamında yer alan özel proje alanıyla rekreasyon parsellerinde 115 bin 497 metrekare alan üzerinde geliştirdikleri projede, yaklaşık 940 bin 750 metrekarelik inşaat alanı ve toplam bin 448 adet bağımsız bölümleri bulunduğunu aktardı. 

Proje içerisinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), TAO Gayrimenkul, İş GYO, Enisler gibi önemli kurumların genel merkezlerinin de yer alacağını aktaran Rahvalı, "Kurumların ihalesinin nasıl yapılacağı konusunda ise BDDK ve SPK'ya ait parsellerin hizmet binası ihalesi yapıldı. Diğer parsellerin sahipleri de kendilerine ait gayrimenkul şirketleri marifetiyle söz konusu ihaleleri gerçekleştirecek" diye konuştu. 


Yeni Devir




Geri Dön