19 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi'nin altyapı çalışmaları 2019'da bitirilecek!

İstanbul Finans Merkezi'nin altyapı çalışmaları 2019'da bitirilecek!

Dünyanın en büyük 10 finans merkezinden biri olarak inşa edilmesi planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin ortak altyapı inşasına başlanıyor. Finans merkeziyle birlikte yapımı tamamlanması planlanan altyapı çalışmaları 2019'un ilk aylarında bitirilecek.



Dünyanın en büyük 10 finans merkezinden biri olarak inşa edilmesi planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin ortak altyapı inşasına başlanıyor. İlbank A.Ş. tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında, finans merkezinin ihtiyacı olan kamu kuruluşları, sosyal hizmet binaları ve altyapısı yapılacak. Finans merkezi projesinde yer alan kurum ve şirketlerin bütçelerinden karşılanacak kaynakla altyapı projeleri tamamlanacak. SPK, BBDK, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi finansın devlerini bünyesinde buluşturacak finans merkezinin ortak altyapı projeleri kapsamında, bir adet yönetim binası, karakol, sağlık ocağı, itfaiye, sürekli eğitim merkezi, kurs, cami, kreş, yeraltı otoparkı, viyadük ve çevre düzenlemeleri yapılacak. Finans merkeziyle birlikte yapımı tamamlanması planlanan altyapı çalışmaları 2019'un ilk aylarında bitirilecek.


560 BİN METREKARELİK OFİS ALANI

İstanbul'da uluslararası finans merkezi kurulması 2009'da alınan kararla planlandı. İstanbul'un uluslararası alanda rekabet gücüne sahip bir finans merkezine dönüşebilmesi için her türlü finansal aracın ihraç edilebildiği, güçlü fiziksel, beşeri ve teknolojik altyapıya sahip bir bölgenin inşa edilmesi amaçlanıyor. İstanbul Finans Merkezi'nde yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare inşaat alanının 560 bin metrekaresi ofis, 90 bin metrekaresi alışveriş merkezi, 70 bin metrekaresi otel, 60 bin metrekaresi rezidans olacak. Merkezde 2 bin kişi kapasiteli kongre merkezi de yapılacak.


Sabah


Geri Dön