23 / 04 / 2024

İstanbul Fırıncılık Eğitim Merkezi Davutpaşa YTÜ'ye yapılıyor!

İstanbul Fırıncılık Eğitim Merkezi Davutpaşa YTÜ'ye yapılıyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’nde bulunan tarihi fırın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen proje ile “İstanbul Fırıncılık Eğitim Merkezi ve Müzesi” olarak restore ediliyor...



Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’nde bulunan tarihi fırın, “İstanbul Fırıncılık Eğitim Merkezi ve Müzesi” olarak restore ediliyor. Proje kapsamında, Fırıncılık Yüksekokulu olarak da hizmet verecek binanın karşısında bulunan harabe yapı da yıkıldı.


Yeniden daha büyük olarak inşa edilecek olan ikinci bina nedeniyle, burada bulunan 42 yetişkin ağaç ta İstanbul 7 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, kararı ve gözetiminde, üniversitenin batı bölümünde bulunan futbol sahasının alt tarafına taşınacak.


Şantiye Şefi Mustafa Öktem, Gezi ve ODTÜ olaylarından sonra özellikle ağaçlar konusunda Türkiye’de bilinç ve hassasiyetin arttığını belirterek şunları söyledi:

Burada yapılan proje kapsamında şu ana kadar tek bir ağaç kesilmedi, sonrasında da kesilmeyecek. Burada bulunan virane binayı yıkınca, ortaya çıplak bir alan çıktı. Etrafta ağaçlık olunca, öncesini bilmeyenler sanki burada ağaç kesilmiş gibi algılıyor.


Proje kapsamında 42 yetişkin ağaç Koruma Kurulu kararı ile taşınacak. Ağaçların yerlerinin belirlenmesi için üniversitenin kararını bekledik. Taşıma sırasında ağaçlara bir zarar gelmemesi için azami özen gösteriyoruz.Bu konularda uzman bir şirketle anlaştık. Budamaları gerçekleştirildi. En kısa sürede de nakilleri yapılacak” dedi.


YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde kurulacak olan “İstanbul Fırıncılık Eğitim Merkezi ve Müzesi” yle ilgili protokol, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında imzalanmıştı.


Hürriyet


Geri Dön