19 / 04 / 2024

İstanbul Fizik Tedavi Hastanesi 2017'de açılacak!

İstanbul Fizik Tedavi Hastanesi 2017'de açılacak!

İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2017’de hizmete giriyor.Yaşar, 400 yataklı hastanenin özellikle fiziksel tıp ve rehabilitasyonda sağlık turizmine yöneleceğini de ifade etti.



Sağlık Bakanlığı Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kadriye Kart Yaşar, Şirinevler’de hizmete girecek İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kendi alanında Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı hastanelerinden birisi olacağını söyledi. AKŞAM’a konuşan Yaşar, 400 yataklı hastanenin özellikle fiziksel tıp ve rehabilitasyonda sağlık turizmine yöneleceğini de ifade etti. 100 milyon liraya mal olan yeni hastane binası 2017’den itibaren yeniden, hastalarını kabul etmeye başlayacak. 


Doç. Dr. Yaşar, hastanenin özelliklerini şu şekilde sıraladı: 

Hastane mimarisi yatay olarak planlandı. Fiziksel engelli hastaların tedavileri uzun olduğundan ve bu hastaların fiziksel engelleri nedeniyle gerek tekerlekli iskemle gerekse başka yardımcı araçlar kullandıklarında bina içinde hastalara hizmet verecek asansörler dahi buna göre hazırlandı. 


JAKUZİ VE SU YÜRÜME BANTLARI 

Hastanemizin bir diğer özelliği de, tüm dünyada etkin olarak bu alanda kullanılan hidroterapi uygulamasıdır. Hidroterapi ünitemizde havuz, jakuzi ve su yürüme bantları olacak. Hastaları taburcu etmeden önce 2 gün boyunca “bağımsız yaşam alanında” konuk edeceğiz. Burada hastaları sosyal yaşamlarına hazırlayacağız. 


Akşam 


Geri Dön