26 / 04 / 2024

İstanbul Florya’da prefabrik mescit yapıldı!

İstanbul Florya’da prefabrik mescit yapıldı!

İstanbul Florya’da parka prefabrik mescit yapıldı. CHP’li Ataman konuyu, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne taşıdı ve de sordu: Bu izni kim verdi?



İstanbul’da yeşil alan sayısı her geçen gün azalıyor. Var olan parklar da yapılaşmaya açılıyor. Son örnek Florya’da yaşandı. Florya sahilindeki yeşil alana prefabrik mescit yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Üyesi CHP’li Nadir Ataman, konuyu İBB Meclisi gündemine taşıdı.


Konuyla ilgili soru önergesi veren Ataman, İstanbul’da kişi başına düşen aktif yeşil miktarının dünya ortalamasının çok altında olduğuna dikkat çekti. Sirkeci, Kazlıçeşme, Bakırköy, Yeşilköy, Avcılar, Kadıköy ve Tuzla arasında dolgu ile kazandırılan yeşil alanla üzerine büfe, çay bahçesi, restoran, otoparklar yapıldığını belirten Ataman son olarak da Florya’daki yeşil alana mescit yapıldığını söyledi. Florya örneğini hatırlatan Ataman, şu soruların yanıtlanmasını istedi:


“İÇKİ RUHSATLARI NE OLACAK?”


“Yeşil alan ve parkların bu şekilde işgaline nasıl ve ne zaman son verecek siniz? Yeşil alanlarda uygulanan kiralamalar ve tahsislerden kaç tanesi kendilerine verilen metrekarelere uymuştur? Uymayanlar hakkında hangi işlemler yapılmıştır, sonuçları nedir? Mescit için izin kim tarafından verilmiştir, gerekçesi nedir? İhale yapılmış mıdır? Parklara yakın yerlerde alkollü içki servisi yapan lokanta varsa ileride ruhsatlarının iptali gündeme gelecek mi?” Önerge, oybirliği ile İBB Başkanlığı’na havale edildi.



Sözcü


Geri Dön