24 / 04 / 2024

İstanbul Fuar Merkezi'ne 500 milyon dolarlık yatırım yapılacak!

İstanbul Fuar Merkezi'ne 500 milyon dolarlık yatırım yapılacak!

İBB iştiraki İDTM, 500 milyon dolarlık yatırımla Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'ni Türkiye'nin en büyük fuar alanına dönüştürecek. Başkan Topbaş, "300 bin metrekareyi aşan alan içerisinde fuar alanı hazırlığımız var" dedi.



Türkiye'nin en büyük fuar alanlarına sahip İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin ve havzanın en büyük fuar alanını yapacak. 65 bin metrekarelik mevcut alana sahip İstanbul Fuar Merkezi, yeni düzenlemelerle 700 bin metrekarelik fuar alanına dönüştürülecek. 500 milyon dolarlık yatırım yapılacak projenin lansman toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Gelecekte bu kentte yaşayan her birey bu kentte yaşamaktan gurur duyacak" dedi. 


AVRUPA'NIN EN BÜYÜK 10 FUAR ALANINDAN BİRİ OLACAK 

Yüzde 41.47'si İstanbul Ticaret Odası'na (İTO), yüzde 27.24'ü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB), yüzde 23.89'u İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB), geri kalan kısmı da Bakırköy Belediyesi, İstanbul Ticaret Borsası, İstanbul Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı'na ait olan İDTM, Avrupa'nın en büyük ilk 10 fuar merkezi arasına girecek dev yatırımlar yapacak. 35 bin metrekarelik alanda ise fuar alışveriş merkezi, restoran ve kafelerin yer alacağı bir yaşam merkezi kurulacak. Yeşil bina standartlarında inşa edilecek ve Leed Sertifikası sahibi olacak yatırım, iki ayrı etapta gerçekleşecek. Birinci etap inşaatın 2017 yılının eylül ayında bitirilmesi planlanıyor. İlk etapta ofis veya otel şeklinde ticaret/turizm alanı oluşturulacak. 


İKİNCİ ETAP 2018'DE BAŞLIYOR 

Yeni fuar alanının ikinci etabının inşaatına ise 2018 yılında başlanacak ve 2019 yılının sonlarında tamamlanacak. Alanın alt kısmında ise tüm araçların 12 dakika içinde tahliye edilebileceği 8 bin kapasiteli bir kapalı otopark bulunacak. İDTM, yeni fuar merkezine doğrudan bağlantılı metro istasyonu ile yayalara kolaylık sağlarken, 4 ana aksa yönlenecek trafik ve yol düzenlemesi ile de İstanbul trafiğine rahatlık sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "Fuar alanına gelen insan 1 hafta oradan ayrılmak istemesin. Her türlü imkanlar gelen kişilere sunulsun. Gelen kişi ailesiyle birlikte gelsin" dedi. Ayrıca 2016 yılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yatırım bütçesini yüzde 32 oranında artırarak 16 milyar liraya çıkardıklarını ifade etti. 



Habertürk


Geri Dön