19 / 04 / 2024

İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?

İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?

Havaray İstanbul'da hangi noktalar arasına inşa edilecek? Havaray etüt proje ihalelerini hangi firmalar, kaç TL teklif ile kazandı? Havaray projelerinde çalışmalara ne zaman başlanacak? İptal edilen teleferik ihalesi hangisi ve tekrar ne zaman yapılacak?.



İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan havaray, raylı sistem ve teleferik projelerinde son durumu Emlakkulisi.com açıklıyor...


Sefaköy - Halkalı - Başakşehir Havaray Hattı!


İstanbul'da hayata geçirilecek havaray projelerinden ihalesi gerçekleştirilen Sefaköy - Halkalı - Başakşehir Havaray Hattı Etüt Projesi ihalesini 975 bin TL + KDV bedel ile Tekfen Mühendislik kazandı. 


Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı Etüt Projesi için yarından (22 Aralık 2014) itibaren 10 gün içinde işin sözleşmesi yapılacak ve akabinde 7 gün içinde işe başlanacak.


İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?


Toplam 1,60 kilometre uzunlukta olan Sefaköy - Halkalı - Başakşehir Havaray Projesi'nin kesinleşmemiş güzergahına göre Sefaköy metrobüs durağından başlayacak olan havaray projesi, Halkalı Meydanı’ndan geçerek, Atakent, İkitelli ve Başakşehir 1. Etap Metrosu’na kadar gidecek.


Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray projesi, Beylikdüzü İncirli Metrosu, Kirazlı Halkalı LRT Hattı ve Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu ile entegre olacak.



Üsküdar-Libadiye Caddesi Havaray Hattı!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nden Emlakkulisi.com'a yapılan açıklamaya göre Üsküdar-Libadiye Caddesi Havaray Hattı Etüt Projesi ihalesini 839 bin TL + KDV bedel ile yine Tekfen Mühendislik kazandı. 


Üsküdar-Libadiye Caddesi Havaray Hattı Etüt Projesi için yarından (22 Aralık 2014) itibaren 10 gün içinde işin sözleşmesi yapılacak ve akabinde 7 gün içinde işe başlanacak.


İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?


Üsküdar, Libadiye Caddesi Havaray Projesi, güzergah haritasına göre,  Marmaray  Göztepe İstasyonu'ndan başlayacak. Mevcut Göztepe tarihi İstasyonu'nun batısında yapılacak Yeni Göztepe İstasyonu'nda başlayacak hat, kuzeye devam ederek, E-5'te bulunan M4 Göztepe Metro İstasyonu'na ulaşacak ve ilerleyerek Örnek Mahallesi ile Ünalan Mahalleleri'nin sınırı olan Libadiye Caddesi'ne girecek ve burada yapılması planlanan Kadıköy - Ataşehir Metrosu ile entegre olarak, Esatpaşa Mahallesi'nin batı kıyısından Bulgurlu'ya ulaşacak.


Bulgurlu'da yapımı devam eden Üsküdar­ - Çekmeköy Metrosu ile entegre olan hat Çamlıca kıyılarında

sona erecek...



Bayrampaşa - Eyüp - Eminönü - Alibeyköy Raylı Sistem Hattı!


Bayrampaşa - Eyüp - Eminönü - Alibeyköy Raylı Sistem Hattı Projesi ihalesini 655 bin 400 TL + KDV bedel ile Mescioğlu Mühendislik kazandı. Proje sözleşmesi 14 Kasım 2014 tarihinde imzalandı ve 19 Kasım 2014'te işe başlandı. İşin süresi, işe başlama tarihinden itibaren 240 gün olarak belirlendi.


İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?


İstanbul Metropoliten Alanı içerisinde belirlenen yaklaşık 12 kilometre uzunluğundaki Bayrampaşa - Eyüp ­Eminönü Raylı Sistem Projesi'nin güzergahı Bayrampaşa Meydan ­M1 -  Bayrampaşa­ T4 - Demirkapı­ - Eyüp Sultan - ­Feshane­ - Balat - Eminönü (Eyüp­ Alibeyköy şube hattı dahil)...



Gaziosmanpaşa (Rami) – Eyüp (Yeşilpınar) Teleferik Hattı! 


Gaziosmanpaşa (Rami) – Eyüp (Yeşilpınar) Teleferik Hattı Projesi ihalesi, belge eksiklikleri sebebiyle iptal edildi. İhale, 30 Aralık 2014 tarihinde tekrar yapılacak...


İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?


Geri Dön