19 / 04 / 2024

İstanbul için 20 bin dolarlık metrekare fiyatları konuşulacak!

İstanbul için 20 bin dolarlık metrekare fiyatları konuşulacak!

Bodrum'daki Escana Projesi için , 'Fiyat 1.2 milyon euro. Ancak her parayı veren bu villaları alamaz' diyerek dikkatleri çeken Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, "Yakında İstanbul için 20 bin dolarlık metrekare fiyatlarını konuşuyor olacağız' dedi



Bodrum'daki Escana Projesi'ni satışa çıkardıktan sonra, 'Fiyat 1.2 milyon euro. Ancak her parayı veren bu villaları alamaz' diyerek dikkatleri çeken Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, 'Daha gidecek çok yolu var. Yakında İstanbul için 20 bin dolarlık metrekare fiyatlarını konuşuyor olacağız' dedi

Son olarak 2009'da Bodrum'da hayata geçirdiği 25 lüks villadan oluşan Escana projesi ile karşımıza çıkan Regnum, 2 yıl aradan sonra 3 yeni projeye start vermeye hazırlanıyor. Regnum'u artık sadece lüks ve butik işlerde görebileceğimizi söyleyen Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, 'Avrupa'nın Çin'i olarak nitelendirdiği

İstanbul'a yönelik öngörülerini ve Regnum'un yeni projelerini anlattı.

Bodrum'daki Escana projesini satışa sunduğunuzda 'Buradan villa almanın tek koşulu para değil. Herkese satmayız' demiştiniz. Nasıl gidiyor satışlar

Escana'da 25 villanın yarısı satıldı. Herkese satmıyoruz demek doğru değil belki ama gerçekten dikkatli davranıyoruz. Şimdiye kadar Türkiye'nin önde gelen ailelerinden oluşan bir kitle oluştu Escana'da. Biz bu huzur bozulmasın, kitleyi koruyalım istiyoruz. Bu yüzden de evleri kimin alacağına önem veriyoruz. Hemen satalım, bitsin diye acele etmiyoruz.

Fiyatlar nasıl

900 bin euro ile 1.2 milyon euro aralığında değişiyor.

Güney'de başka arazileriniz var mı, yeni yazlık projeleri olacak mı

Bodrum'da birkaç arazimiz daha var. Bunlardan birini orta vadede golf projesi olarak değerlendireceğiz. Göcek'te bir arazimiz var. Antalya Belek'teki Carya Golf Kulübü tesisimizin yanına da büyük bir resort otel yapmayı planlıyoruz. 100 milyon dolar yatırımla, 600 odaya kadar çıkağımız büyük bir yapı düşünüyoruz. Bu otelin yatırımına 2012'nin ilk yarısında başlayacağız. Bunun yanı sıra İstanbul'da da değerli konumda bazı arazilerimiz var.

İstanbul dururken Londra'ya konsantre olmaya gerek yok

İngiltere'de işler nasıl gidiyor

İngiltere'de satışta olan 3 konut projemiz var. Yatırım tutarı 15 milyon pound civarında.

Siz burada çapınızı genişletmeyi düşünmüyor musunuz

Avrupa'da tartışmasız en iyi pazar Türkiye. Avrupa hala ekonomik krizle boğuşuyor. Kısa vadede de konut talebi artacak gibi görünmüyor. Türkiye, Avrupa'nın Çin'i konumundayken İngiltere'ye konsantre olmaya gerek yok bence. Biz İstanbul'a yatırım yapmayı daha cazip buluyoruz. İngiltere'de de bir süre sonra daha büyük projelere girebiliriz ama önceliğimiz İstanbul.

Alternatif enerjiye bakıyoruz

İlgilendiğiniz başka sektörler var mı

Otel işine devam edebiliriz. Bir süre deneyim kazandıktan sonra Bulgaristan'da hayata geçirdiğimiz otelde yaptığımız gibi, Regnum markasını da kullanmaya başlayabiliriz. Turizm yatırımlarımız devam edecek gibi görünüyor. Bunun yanı sıra alternatif Enerji alanında da projelere bakıyoruz. HES projeleri ile ilgileniyoruz.

Bulgaristan'da Regnum Kayak Merkezi

Bulgaristan'da devam eden bir yatırımınız vardı..

Bulgaristan'da otel ve kayak merkezinden oluşacak 20 milyon euroluk bir yatırımımız var. Kasım ayında kapılarını açacak. Buradaki oteli de Regnum markası ile işleteceğiz.

'SOĞUTMA' GEREKTİĞİ AŞİKAR

Ekonominin soğutulması ile ilgili görüşünüz nedir

Türkiye 9-10 senedir çok hızlı büyüyor. Yüzde 11'le Çin'i bile geçtik. Türkiye'nin adını bile bilmeyen pek çok insan artık burayı yatırım için önemli bir destinasyon olarak görüyor. Fakat büyümenin böyle devam edemeyeceği, ekonomiyi bir miktar soğutmak gerektiği aşikar.

Gayrimenkule etkisi olur mu bu soğutmanın

Gayrimenkul hala en iyi para değerlendirme aracı. Ancak gayrimenkule uzun vadeli bir yatırım olarak bakılmalı. Soğutma kapsamında alınacak önlemlerin bir miktar gayrimenkul piyasasını da soğutacaktır. Orta gelire hitap eden projelerde talep azalması yaşanabilir. Butik projelerin ise her zaman talebi olacaktır.

AVRUPA KENDİ DERDİNE DÜŞMÜŞ DURUMDA

Bodrum Escana'ya yurtdışından talep gelmedi mi

Avrupa şu anda kendi derdine düşmüş durumda. İkincil ev pazarı durma noktasında. Kendi derdine düşmüş bir kesime konut satmak pek mümkün değil. Türkiye'de 150-300 bin euro aralığındaki projeler yabancıların ilgisini çekiyordu, Escana zaten bu kesime uygun bir proje değil.

Eskiden 10 bin dolar hayaldi...

İstanbul'da nasıl bir potansiyel görüyorsunuz

İstanbul dünya başkenti olma yolunda ilerliyor. Şu anda Avrupa'daki en önemli üç şehirden biri İstanbul diyebilirim. Ancak metrekare fiyatlarını Paris, Londra ile kıyasladığımızda hala çok düşük rakamlarla karşılaşıyoruz. Bundan 5 sene önce 10 bin dolar gibi bir rakam İstanbul için hayaldi. Ancak şimdi konuşuluyor. İleride İstanbul'da 20 bin dolarları da konuşacağız.

Yeni projede otel ve rezidansı birleştirdik

İstanbul'da yeni projeleriniz olacak mı

Evet. Eylül gibi İstanbul Çobançeşme'de 230 odalı bir 5 yıldızlı otel ve otel tarafından işletmesi yapılacak 181 konutluk bir rezidansa başlayacağız. Arazi hariç 70 milyon dolarlık bir yatırım. Yine sonbaharda, Koşuyolu'nda 70 milyon dolarlık bir proje olacak.

Otelerin markası Regnum mu olacak

Hayır, Türkiye'nin önde gelen yabancı zincirlerden biri ile anlaşma yolundayız. Rezidansta metrekare fiyat aralığı 3-5 bin dolar arasında olacak...
Akşam/Şenay KÖŞDERE


Geri Dön