19 / 04 / 2024

İstanbul İl Özel İdaresi 28 okulu daha yeniden yaptı!

İstanbul İl Özel İdaresi 28 okulu daha yeniden yaptı!

İstanbul İl Özel İdaresi, İSMEP kapsamında kentteki 28 okulu daha yeniden yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilen okullarda 60 binden fazla öğrenci, eğitimlerini almaya başladı...



İstanbul İl Özel İdaresi, kentteki 28 okulu daha yeniden yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilen okullarda 60 binden fazla öğrenci, eğitimlerini almaya başladı. 


İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre; 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından 2006 yılında hayata geçirilen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, muhtemel afetlere karsı İstanbul'da basta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarını yenilemeye devam ediyor. Bu amaçla yıkılıp yeniden yapımı tamamlanan 28 okul daha eğitimin hizmetine sunuldu. 


Eski okullarda 471 olan derslik sayısı da 1013'e çıktı. 4'ü Bayrampaşa, 4'ü Üsküdar, 3'ü Maltepe, 3'ü Kağıthane, 2'si Beşiktaş, 2'si Güngören, 2'si Eyüp, Tuzla, Sancaktepe, Bakırköy, Kadıköy, Güngören, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu ve Beykoz'da l'er okul olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edildi. Okullarda yaklaşık 60 binden fazla öğrenci, güvenle eğitimlerini almaya başladı. Ayrıca, inşaatı tamamlanan depreme dayanıklı okul sayısı 791'e ulaştı. Bu okullarda 1 milyonun üzerinde öğrenci eğitim alıyor. 


Yeni Devir


Geri Dön