18 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir otoyol projesinde kamulaştırma için eylem düzenlendi!

İstanbul-İzmir otoyol projesinde kamulaştırma için eylem düzenlendi!

İstanbul - İzmir Otoyol projesinde, imar planı ve proje bağlamında teknik hataların bulunduğunu öne süren Bornovalılar, kamulaştırmada belirlenen değerlerin de düşük olduğunu belirterek eylem düzenledi.




İzmir'in Bornova İlçesi Doğanlar Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişi ile avukatları Mustafa Kemal Turan, İzmir-lstanbul Otoyolu projesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Avukat Turan, yaptıkları itiraz sonrası otoyol projesinde olumlu değişikler yapıldığını söyledi. Bu iyileştirmenin plan revizyonu için  İzmir  Biiyükşehir Belediyesi'ne hemen intikal etmesine rağmen belediyenin 2 yıl boyunca planın onayını geciktirdiğini öne süren Av. Turan, bu durumun da davaların uzamasına ve hak kayıplarına neden olduğunu kaydetti. Kamulaştırmada 12 kilometre uzaklıktaki bir bölgenin emsal alındığını da belirten Av. Turanın yanı sıra mahalle sakinlerinden Rukiye Aydın, "Biz mağduruz. kamulaştırma yapıldıktan sonra yine bu bölgede oturabileceğimiz bir ev almak istiyoruz. Ama verilen para o dairelerden almamıza yetmiyor" diye konuştu. 


KAMULAŞTIRMA BEDELLERİ DÜŞÜK 


Kamulaştırma yapılırken farklılık yaşandığını ileri süren mahalleli Metin Yıldırım, "Burada yapılan kamulaştırmanın tamamından rahatsızız. Burada acele kamulaştırma yapıldı. Karayolları ve bilirkişi, kamulaştırmada düşük fiyatlar gösterdi" dedi. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön