19 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir otoyolu Eskihisar-Topçular hattına yüzde 40 kayıp yaşatacak!

İstanbul-İzmir otoyolu Eskihisar-Topçular hattına yüzde 40 kayıp yaşatacak!

İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Köprüsü ile beraber İDO’nun işlettiği Eskihisar-Topçular hattında yüzde 40 kayıp yaşanacağı belirtiliyor, Ahmet Paksoy, fiyat avantajıyla etkiyi en aza indireceklerini söyledi...




İstanbul ile  İzmir  arasını 3.5 saate düşürecek, Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Köprüsü ile beraber İDO’nun işlettiği Eskihisar-Topçular hattında yüzde 40 kayıp yaşanacağını söyleyen İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, fiyat avantajıyla etkiyi en aza indireceklerini söyledi.


Paksoy, “Elbette bir kayıp yaşanacak. Ancak buradaki ağırlığımız sürecek. 2016’da hizmete alınması beklenen ‘İzmit Körfez Köprüsü’nün, Eskihisar-Topçular hattında yüzde 40 civarında negatif bir etkide bulunacağını tahmin ediyoruz” dedi. Bu etkiyi azaltmak için Pendik ve Yenikapı’dan Yalova’ya yapılan hatları güçlendireceklerinin altını çizen Paksoy, “Eskihisar-Topçular hattının İzmit Körfez Köprüsü geçiş fiyatlarına oranla daha ucuz olacağı varsayımıyla, fiyat avantajımızı koruyarak, negatif etkiyi en aza indireceğiz. Köprüden geçemeyecek ağır tonajlı araçları da taşımaya devam edeceğiz” dedi.


AMBARLI’YA RO-RO LİMANI


Araç taşımacılığında güçlü bir alternatif olduklarını ifade eden Paksoy, “Eskihisar’da çok değerli ve geniş bir liman alanımız var. Her türlü değerlendirmeye açığız. Hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı bu liman alanını değerlendirecek şekilde yoğunlaştırıyoruz. Ambarlı’da da benzer şekilde çok önemli bir lokasyonda alanımız var. Bu alanı da değerlendirmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Ambarlı’da gelecekte Ro-Ro limanı yapmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı. 


Yolcu rekoru kırılacak


BU yılsonu için hedeflerinin araç sayısında 10 milyon, yolcu sayısı olarak da 55 milyona ulaşmak olduğunu belirten Ahmet Paksoy, 2012 yılında 51 milyon yolcu, 9.4 milyon araç taşıdıklarını söyledi. Paksoy, yakıt, dolar ve diğer maliyetlerdeki artışa rağmen yolcuların memnuniyeti için zam yapmamayı sürdürdüklerini vurguladı. Paksoy, “Tüketicilerin hoşuna gitmeyen bütün uygulamaları sonlandırdık. Örneğin Bandırma yolcu fiyatı 50 lira. Yolcu bir kuruş üzerinde vermiyor” ifadesini kullandı.


Yolcu şikâyetleri yüzde 80 azaldı


YOLCU şikâyetlerinin yüzde 80 azaldığının altını çizen Ahmet Paksoy, artık bilet fiyatlarının şikâyet konusu olmaktan çıktığını söyledi. Gelen az sayıda şikâyet arasında da klimalar ve internet bağlantısı gibi konularının öne çıktığını ifade eden Paksoy, “Yeni hatlar açmak gündemimizde yok. Mevcut hatlarımızda doluluk oranını artırmaya öncelik verdik. Doluluk oranlarında yüzde 75’lerdeyiz” dedi.


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön