18 / 04 / 2024

İstanbul Kayaşehir'e 8 yeni konut projesi geliyor!

İstanbul Kayaşehir'e 8 yeni konut projesi geliyor!

İstanbul'a 'İki Yeni Şehir' projesinin Avrupa Yakası'ndaki çekirdeğini oluşturan Kayaşehir, bu plan doğrultusunda yapılan yatırımlarla her geçen yıl büyüyor. Bölgede sekiz proje hayata geçmeye hazırlanırken yenileri de planlanıyor.



İstanbul'a 'İki Yeni Şehir' projesinin Avrupa Yakası'ndaki çekirdeğini oluşturan Kayaşehir, bu plan doğrultusunda yapılan yatırımlarla her geçen yıl büyüyor. 

Emlak Konut GYO ve  TOKİ  projeleri ile oluşturulan uydu kente bölgedeki şahıslara ait araziler üzerine yapılan projeler de eklenmeye başladı. 

Bölgede sekiz proje hayata geçmeye hazırlanırken yenileri de planlanıyor. 


Kayabaşı, 10 yıl öncesine kadar İstanbul'un uzak köylerinden biriydi. 


1999 yılındaki Marmara Depremi'nin ardından istanbul'da çürük yapılarda yaşayan nüfusu sağlam yapılara taşımak üzere bölgede büyük bir uydu kent planlandı. Bu uydu kentin adı da Kayaşehir oldu. 


Her geçen yıl hızla büyüyen Kayaşehir'de şu anda TOKİ tarafından hayata geçirilen 20 bin konutta yaklaşık 60 bin kişi yaşıyor. Bölgede, TOKÎ'nin yüklenici firmalar aracığıyla inşaatına devam ettiği projeler dışında, inşaatı süren ve proje aşamasında olan Emlak Konut ve TOKİ'nin hasılat paylaşımlı projeleri de dahil sekiz proje bulunuyor. 


Makro Yapı ile Akyapı ortak girişimi tarafından Seyran Şehir ve Bahçetepe projeleri, Özkar-Özülke inşaat tarafından Bulvar istanbul projesi hayata geçiriliyor. 


Akyapı-Makro inşaat ile Cihan Inşaat'ın Emlak Konut ortaklığında hayata geçirilmesi planlanan hasılat paylaşımlı yeni projelerinin lansmanı önümüzdeki haftalarda yapılacak. 


Sinpaş'tan ayrılıp EYG Grup'u kuran Ömer Faruk Çelik'in Intes ve Intea ortaklığında geliştirdiği proje de önümüzdeki haftalarda lansmana çıkacak. Türkerler Yapı ve Maksem Yapı da bölgede proje üretiyor ve önümüzdeki dönemde yeni projeler üretmek için de yer arıyor. 


EN PLANLI BÖLGE


Dünyada Kuala Lumpur, Canberra, Vancouver, Seattle gibi yeni kurulan iddialı şehirler örnek alınarak planlanan Kayaşehir, Türkiye'nin en planlı bölgesi olarak dikkat çekiyor. 


Bölgede, birbiri ardına hayata geçirilen konut projeleriyle, 1,5 milyon kişinin yaşadığı bir şehir oluşturulacak. 


Ayrıca yaklaşık 3 bin yatak kapasiteli sekiz ihtisas hastanesini kapsayan Avrupa'nın en büyük sağlık kenti ve bilimsel araştırmalar merkezi olacak Biocity projesi de hayata geçirilecek. 



EN BÜYÜK ŞEHİR PARKI KURULACAK 


Planlı yapılaşması ile dikkat çeken Kayaşehir'e değer katacak bir proje de önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacak. 


Bölgede eski dolgu alanı olarak adlandırılan yerdeki 370 dönümlük bir alanda Hyde Park benzeri büyük bir şehir parkı yapılacak. Bunun için proje geliştirme çalışmaları yapıldığını ifade eden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacaklarını söylüyor. 


Yaklaşık 200-250 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirilecek olan parkta, sosyal donatılar, çocuk oyun alanları, eğlence alanları gibi birçok ünitenin yer alması planlanıyor. 


Levent Gökmen / Ekonomist


-- TAPUDA İTİRAZ SÜRESİNİ KAÇIRMAYIN! (Tıkla)>>


-- EV SATIN ALACAKLARA YA DA KİRALAYACAKLARA TAVSİYELER >>







Geri Dön