25 / 04 / 2024

İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2017!

İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2017!

Bilindiği üzere kentsel dönüşümde kira yardımı bedelleri şehirden şehire farklılık gösteriyor. Peki, İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2017 ne kadar?



Kentsel dönüşümde kimlere ne kadar kira yardımı yapılacağı belli oldu. Bilindiği üzere kira yardımı bedelleri şehirden şehire farklılık göstermekle birlikte kira yardımı için aranan koşullar aynı oluyor.


2015 yılından  önce riskli binasındaki mesken sayısı kadar kira yardımı alınabiliyordu. Ancak 2015 yılı itibariyle kira yardımı için ikamet şartı getirildi. Buna göre, hak sahibi kentsel dönüşümde birden fazla evi yıkılsa da yalnız oturduğu daire için yardım alabiliyor.


İkamet şartı, son 3 aylık faturalar ile ispatlanıyor. Bu koşulu yerine getiren kimseler Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne gerekli belgeler ve bir dilekçe ile birlikte müracaatını gerçekleştirebiliyor. 


Malik başvurusu için gerekenler:

1.Ek-1 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek) 


2.Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 


3.Konut veya İşyerinin Bağımsız Bölümünü Gösterir Tapu Belgesi Aslı ve Fotokopisi 


Tapu arsa paylı ise; bağımsız birimin kime ait olduğunu gösterir Emlak Vergi Beyannamesi (İlgili Belediyeden alınacak, yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü, bağımsız birim numarasını ve bağımsız birimin hisse oranını gösterir olmalı ) veya son 3 aya ait elektrik, su ve doğalgaz faturalarından birinin aslı (son 3 aya ait fatura; malikin adına kayıtlı, açık adres ve bağımsız bölüm numarasını gösterir olmalı) 


4. Taşınmaza Ait Güncel Tapu Kaydı (yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü) 


5. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı) 


6. Kamu Bankalarına Ait (IBAN) Numarasını Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap) 


Vekâletname ile başvuru yapılacak ise; 

1. Vekâletname ile yapılacak başvurularda vekâletnamede “6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak kira yardımı başvurusu için yetki verilmesi” ibaresinin yer alması


2. Vekaletname aslı ve fotokopisi


3. Vekâletname ile birlikte vekilin kimlik aslı ve fotokopisi


İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2017!

Geçtiğimiz sene İstanbul'da 795,00 TL olarak verilen kira yardımları 860,00 TL'ye yükseldi. 


Diğer illerde yapılacak kira yardımı bedelleri için tıklayın.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön