28 / 03 / 2024

İstanbul kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

İstanbul kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Başkan Kadir Topbaş, Bakan Mehmet Özhaseki ile Fikirtepe başta olmak üzere İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırdıklarını açıkladı.



İstanbul için çok önemli olan Kabataş- Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun 1,5 kilometresini basın mensuplarıyla incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağının müjdesini verdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile Fikirtepe başta olmak üzere İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırdıklarını açıklayan Başkan Kadir Topbaş, “Dün Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki belediyemizi ziyaret etti ve İstanbul’daki kentsel dönüşümü masaya yatırdık. Bakanlığın ve belediyemizin üst düzey yetkilileri ile beraber İstanbul’un mahallelerini Fikirtepe başta olmak üzere tek tek ele aldık. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Yani bir dakikamız, saniyemiz boş geçmiyor. Hava şartları ne olursa oysun, mesai arkadaşlarımız ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte gece gündüz çalışmaktayız” diye konuştu.


İDDİA SAHİPLERİ BAKLAYI AĞZINDAN ÇIKARSIN…

“Bazı çevrelerce belediyelerde yolsuzluklar var ifadesi kullanıyor. Eğer elinizde bir delil varsa, bildiğiniz bir şey varsa bunu ortaya koymanız lazım. Baklayı ağızdan çıkartmak gerekir” ifadelerini kullanan Kadir Topbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü;


“Hamdolsun biz yerel yönetim olarak yatırımlarımızı hizmet aşkıyla kaynaklarımızı geliştirerek yaptık. Bu şehirde İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçmişte maaş ödeyemezken, benim dönemimde bu yılsonuna kadar 105 milyar lira yatırım yapmış oluyoruz. Bu 35 milyar doları sadece işçilik olarak bu şehrin ekonomisine sokmak demektir. Yolsuzluklar olsa bu paralar, bu yatırımlar olmaz.”


İstanbul’a 13,5 yılda 105 milyar lira yatırım yaptıklarını ve sadece devam eden metro yatırımlarının maliyetinin 36 milyar lira olduğunun altını çizen Başkan Topbaş, “Bu çok büyük bir rakam. Biraz önce Eyüp Alibeyköy’den metro tüneline girdik, 1500 metre yürüyerek Gültepe’nin altından geçtik ve Kağıthane’den çıktık. Hemen arkamızda da Gayrettepe-3. Havalimanı Metro Hattı’nın kazıları var. Her yerde bir iş, her yerde bir yatırım var. Kaynaklar doğru kullanılmazsa, çarçur edilirse, yolsuzluklar olursa bu yatırımların hiçbiri olmaz. Birileri farklı konuşabilir ama biz onlara hiç bakmıyor, hatta cevap vermeye bile değer görmüyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Çünkü vatandaşımız yetkiyi bize verdi, güven duydu. Bu güven duygusunu sarsmamak için özen göstermekteyiz” şeklinde konuştu.


İBB


Geri Dön