26 / 04 / 2024

İstanbul lüks yemekte en hesaplı ikinci şehir!

İstanbul lüks yemekte en hesaplı ikinci şehir!

Avrupa’nın 30 turistik kentinde yapılan araştırmanın çarpıcı sonucu… İstanbul, 60 lirayla lüks yeme-içmede en ucuz ikinci şehir. Listenin zirvesinde ise 244 lirayla Danimarka’nın başkenti Kopenhag var.



SANAL âlemde büyük ilgi gören yeme-içme rehberi Gastroclub, Avrupa'nın 30 turistik kentini mercek altına aldı. Lüks yemekte en ucuz ve pahalı şehirleri ortaya çıkardı. İstanbul, kişi başı 21.54 (60 TL) euro’yla Avrupa'da lüks yemeğin en ucuz yendiği ikinci adres oldu. En pahalı kent ise 87.18 euro’yla (244 TL) Danimarka’nın başkenti Kopenhag… Dünyanın En İyi Restoranı olarak bilinen ve 2 Michelin yıldızına sahip olan ‘Noma’, Kopenhag’ta bulunuyor. Noma’da alkollü içki hariç kişi başı 228 euro’yu (638 TL) gözden çıkarmanız gerekiyor. Listenin sonunda ise 20.4 euro’yla (57 TL) Bulgaristan'ın başkenti Sofya var. 


Servis iyi fiyat ucuz 


ARAŞTIRMAYA göre İstanbul, alt gelir grubuna ait turistler için hâlâ Avrupa'nın en ucuz kentlerinden biri. Yurt dışından gelen bir turistin aradığı ‘fine dining’ (lüks ve iyi servis) deneyimine İstanbul'da Avrupa ortalamasının yarısını ödeyerek sahip oluyor. 


Akşam


Geri Dön