24 / 04 / 2024

İstanbul Metrosu Projesi 1984 yılında ihaleye çıkarılacakmış!

İstanbul Metrosu Projesi 1984 yılında ihaleye çıkarılacakmış!

1984 yılında İstanbul Metrosu Projesi 1984 yılında ihaleye çıkarılacakmış. Metro projesi için 1984 bütçesine 450 milyon lira ödenek konulmuş. 14 kilometre uzunluğundaki metro, Yenikapı ile 4. Levent arasında inşa edilecekmiş.



İstanbul Metrosu Projesi 1984 yılında ihaleye çıkarılacakmış!


Rüya gerçek oluyor


Etüd çalışmaları bitmek üzere, 1984 bütçesine de 450 milyon lira ödenek konuldu ve ...


   İstanbul Metrosu Projesi yeni yılda ihaleye çıkarılıyor


   Yenikapı ile 4. Levent arasında yapılacak metro, 14 kilometre olacak. Metro, bazı yerlerde yerin üstünden geçecek ve 14 istasyon kurulacak.

  

   İstanbul'un 40 yıllık metro rüyası nihayet gerçekleşiyor. Etüd çalışmaları tamamlanmak 


İstanbul Metrosu Projesi 1984 yılında ihaleye çıkarılacakmış!  


üzere olan İstanbul Metrosu Projesi yeni yılda ihaleye çıkarılacak. 

   Metro projesinin ihalesi için 1984 yılı bütçesine konan ödenek, kanun kuvvetinde çıkartılacak olan kararnameden sonra kullanılabilecek.

    

   3 BÜYÜK PROJE

 

   1984 yılı bütçesinde, Bayındırlık Bakanlığı'nın ''Ankara Raylı Toplu Taşıma'', ''İstanbul Metrosu'' ve ''Boğaziçi Tüp Geçişi'' projeleri için 450 milyon liralık ödenek verildi. İlgililer, Bayındırlık Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında çıkarılacak kanun kuvvetindeki kararnameyle, İstanbul Metrosu'nu yürütme görevinin bu bakanlığa verilmesi halinde proje ihalesinin 1984 yılında yapılacağını belirtiyorlar. 

   Metro projesinin etüd çalışmaları Bayındırlık Bakanlığı Demiryolları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nce yürütülüyor. 

   İstanbul Valiliği'nin önderliğinde İstanbul Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ile diğer kuruluşların üç yıl süren çalışmaları sonunda hazırlanan etüdler ve raporlar Bayındırlık Bakanlığı Demiryolları İnşaatı Genel Müdürlüğü'ne aktarılmıştı.

   

   14 KİLOMETRELİK METRO


   Proje ihalesi yeni yılda yapılacak olan İstanbul Metrosu'nun Yenikapı ile 4. Levent arasında, 14 kilometre uzunluğunda olması öngörülüyor. Hafif metro sisteminin uygulanacağı İstanbul Metrosu'nun, bazı yerlerde yerin üstünden geçeceği ifade ediliyor. Metroda Yenikapı, Beyazıt, Eminönü, Karaköy, Galatasaray, Taksim, Harbiye, Pangaltı, Şişli, Mecidiyeköy, Esentepe, 1. Levent ve 4. Levent olmak üzere 14 istasyon yer alması planlanıyor.


(1983 yılında Reşat Altın 25.051 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 7 Aralık 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön