16 / 04 / 2024

İstanbul Mobilya Fuarı 29 Ocak'ta CNR Expo'da!

İstanbul Mobilya Fuarı 29 Ocak'ta CNR Expo'da!

Dünya mobilya sektörü, İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) 2013'te, 29 Ocak - 2 Şubat tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi/CNR Expo'da buluşuyor.



Yapılan açıklamaya göre, dünya mobilya sektörü, Türkiye'nin dünyaya açılan mobilya vitrini İMOB 2013'te 29 Ocak - 2 Şubat tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi/CNR Expo'da buluşmanın hazırlıklarını yapıyor. Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD), İMOB 2013'te konsept stant çalışmasıyla dünyada ve Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Zanaatkar güç birliğinin somut biçimi olan konsept stant çalışmasını dünyada ve Türkiye'de ilk defa MOBSAD, tüm salona yayarak uyguluyor. 

     Dernek bu yıl ikram alanlarından karşılama-ağırlama bölgelerine, zemin halılarından tavan örtülerine kadar aynı konsepti uyguladığı yedi bin metrekareyi aşan MOBSAD salonu olarak bilinen Hall 5'te bir marka kimliğiyle yer alıyor. 

     Açıklamada görüşlerine yer verilen MOBSAD Başkanı Engin Küçük, Türkiye mobilya sektörünün 2 milyar dolarlık ihracatının, ithalatının iki katı yapısı ile Türkiye'ye döviz kazandıran ve dış açık verdirmeyen istihdam dostu bir sektör olduğunu belirtti. 

     Küçük, şunları kaydetti: 

     ''Yaklaşık 65 bin firması, 250 bini aşkın çalışanı ile dinamik, hızla gelişen, çevre kirliliğine yol açmayan örnek bir sektör olan mobilyanın en önemli kapılarından biri de bu fuardır. Brüt alanı 8 bin metrekareyi aşan Hall 5 içerisinde önceki yıllarda yakaladığımız başarıları yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Katılımcı 40 üye firması ile İMOB 2013'ü Türk mobilyasının prestij arenası haline taşıyacak derneğimiz fuarın birinci günü akşamı WOW Convention Center'da vereceği 1.000 kişilik davetle sektörün önde gelen temsilcilerini buluşturacaktır.'' 

     Fuara ilişkin şu bilgiler verildi: 

     ''Fuara katılan 300'ü aşkın firma ve 1.000'den fazla marka, bu yıl 100 bin ziyaretçiyi hedefleyen İMOB 2013 aracılığıyla iş alanlarını genişletiyor. Toplam dokuz salondaki İMOB 2013, Türk markalarının dünyaya sunulan vitrini olurken, Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Afrika'ya uçsuz bucaksız bir coğrafyadaki mobilya profesyonellerinin her yıl merakla beklediği fuar olma ayrıcalığı taşıyor.'' 

AA


Geri Dön