19 / 04 / 2024

İstanbul Mobilya Fuarı yarın açılıyor!

İstanbul Mobilya Fuarı yarın açılıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği ( MOSDER ) tarafından düzenlenen ‘İstanbul Mobilya Fuarı’ İSMOB, 28 Ocak Salı günü (yarın) Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla kapılarını açıyor.



Türk ve dünya mobilya sektörünü bir araya getiren İSMOB'ta yıllık mobilya ihracatının 4'te birinin gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından 28 Ocak-02 Şubat 2014 tarihleri arasında 10’uncusu düzenlenecek olan ‘İstanbul Mobilya Fuarı’ İSMOB 2014, bu yıl da Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı olacak. İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da gerçekleştirilecek İSMOB 2014, dünyanın dört bir yanından 200 ülkeye ihracat yapan 400 seçkin mobilya firmasını ağırlayacak. 

Yoğun Talep Fuar Alanını 48 Binden 60 Bin Metrekareye Çıkardı


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla kapılarını açacak olan İstanbul Mobilya Fuarı, (İSMOB) yeni ismi ve yılların birikimi ile artan ivmesine hız katmaya hazırlanıyor. Aylar öncesinden rezervasyonların yapıldığı ve stantların tükendiği fuar için dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akını olması bekleniyor. Geçen yıl 48 bin metrekarelik alanda 320 katılımcı firma ile gerçekleşen fuar, yoğun ilgi sebebiyle bu yıl 400 firmayla birlikte 60 bin metrekarelik alana yayılıyor. 


MOSDER Başkanı Ahmet Güleç: “Hedefimiz 10 yıl içinde 10 milyar Dolar ihracat ve 25 milyar Dolar üretim kapasitesine ulaşmak”


MOSDER Başkanı Ahmet Güleç fuarla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: “Bu yıl 10’uncusunu düzenleyeceğimiz İSMOB 2014 ile diğer yıllarda olduğu gibi Türk mobilya sanayisine büyük katkı sağlamayı planlıyoruz. Yıllık ihracat hedeflerimizin ortalama yüzde 25’ini oluşturan İSMOB 2014, sektörümüz için büyük bir güç kaynağı. Türk mobilya sektörü 2012 yılında 1 milyar 849 milyon 467 bin Dolar ihracat yaparken, bu rakamı 2013 yılında yüzde 10 oranında artırdı. Sektörde tasarım ve teknolojinin ağırlığı hissediliyor. Mobilya üretimi ülkemizin her bölgesine yayıldığından, sektör ‘Türkiye bir mobilya ülkesidir’ ifademiz doğrultusunda gelişimini sürdürüyor. Türkiye mobilya sektörünün nitelikli gelişimi sayesinde, ülkemiz bir fikir merkezi haline geldi. Avrupa’daki sektör temsilcilerinin de merak ettiği konu, ülkemizin gelişiminin bu seviyelere nasıl ulaştığıdır. Dünyaca kabul görmüş CSIL Raporu’nda, 2012 yılında Türkiye’nin ihracat sıralamasında 21’inci sıradan 15’inci sıraya yükseldiğini görüyoruz. İSMOB 2014 Fuarı’nda bu ilerlemenin altını dolduracak faaliyetlere imza atılacak ve tüm dünyaya konsept bütünlüğü altında ürünler sunulacak.”




Dünyanın Her Yerinden Alım Heyetleri İSMOB 2014’te Buluşacak

Fuara bu yıl 400 firma ve binden fazla marka katılacağı gibi ziyaretçi olarak da 100 binin üzerinde kişi bekleniyor. İş alanlarını genişletecek olan ve toplam sekiz salonun yanı sıra CNR Expo tarihinde bir ilkle, dışarda kurulacak çadıra da yayılan İSMOB 2014, Türk markalarının dünyaya sunulan vitrini olacak. Fuar, Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya geniş coğrafyadaki mobilya profesyonellerini bir araya getirecek. 


İSMOB 2014 Fuarı’nı ziyaret edecek ve alım yapacak heyetler şöyle; Amerika Birleşik Devletleri, Angola, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Gana, Güney Afrika, Hollanda, İran, Kenya, Libya, Lübnan, Mısır, Nijerya, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Ürdün, Hindistan ve Yunanistan.



Geri Dön