18 / 04 / 2024

İstanbul Mobilya Fuarı’nda ihracat seferberliği çağrısı!

İstanbul Mobilya Fuarı’nda ihracat seferberliği çağrısı!

CNR Holding tarafından Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği ( MOSDER ) işbirliğinde düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıldı. İstanbul Mobilya Fuarı’nda ihracat seferberliği çağrısı yapıldı...



Türkiye’nin 2023 yılı vizyonu çerçevesinde mobilya ihracatına maksimum destek sağlamayı hedefleyen İSMOB, sektörü CNR EXPO Yeşilköy’de buluşturdu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, MOSDER Başkanı Ahmet Güleç’in katıldığı törenle açılan fuar 2 Şubat 2014 tarihine kadar devam edecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İSMOB Fuarı açılışında, sektörü ihracat seferberliğine çağırdı. Şimşek, “Sektörün en büyük sorunlarından biri kayıt dışı. Şirketler kayıt dışı oldukları zaman ölçeklerini büyütemiyor. Ölçeği büyütelim. İşbirliği yapalım. İSMOB bunun için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirelim 2014’de ihracat seferberliğine başlayalım” dedi.

Sektörde yerlileştirmenin önemine de değinen Bakan Şimşek, “Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya yönelerek rekabet gücümüzü artırmalıyız. Son 10 yılda sektörde muhteşem dönüşüm var. Sektör düşük sermaye zincirini kırdı. Sermaye ve ilgi yoğun bir hale geldi” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da fuarın büyüklüğüne dikkat çekerek, 200 firmanın katılmak istediği halde katılamadığına işaret etti.

 

100 bin ziyaretçi bekleniyor

CNR Holding CEO’su Cem Şenel ise CNR İstanbul Mobilya Fuarı’nın amacının Türkiye’nin mobilya ihracatına maksimim destek sağlamak olduğunu söyledi. Fuarda 400 firmanın ve 1.000’in üzerinde markanın yer aldığını belirten Şenel “Fuara ilgi çok büyük oldu. Yurtiçi ve yurtdışından 100 bini aşkın ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

MOSDER Başkanı Ahmet Güleç de İSMOB’un dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise ikinci en büyük fuarı olduğunu belirterek, “Fuarımız, sektörün dünyaya açılmasına örnek oldu. Bu güzel örnekten yola çıkarak bir araya geldik ve 2023 ihracat hedefimizi 6 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkardık” diye konuştu.



Geri Dön