16 / 04 / 2024

İstanbul Modern'de Katı Olan Her Şey projesi uygulanacak!

İstanbul Modern'de Katı Olan Her Şey projesi uygulanacak!

Mimarlık, kent araştırmaları alanlarında işler üreten Cem Kozar ve Işıl Ünal'ın ortaklığında 2009'da kurulan PATTU tarafından tasarlanan 'KATI OLAN HER ŞEY' projesi, Haziran ayının başında İstanbul Modern'in bahçesinde uygulanacak.



2015 yazı boyunca her yaştan müze ziyaretçisi tarafından, müzenin özellikle gençlere yönelik düzenleyeceği etkinlikler için kullanılacak. PATTU, haziranda ziyarete açılacak projesini, bölgenin endüstriyel tarihinden beslenen, hem geçmişe dair bir hatırlatma hem de yakında yeniden değişecek olan bölgenin geleceğine dair bir bildiri olarak nitelendiriyor. Seçici Kurul Başkanı Suha Özkan, PATTU'nun önerisindeki esin kaynağının, Galataport olarak anılan bölgenin fiziki, toplumsal ve endüstriyel tarihi olduğunu belirtti. YAP İstanbul Modern Seçici Kurul üyesi ve MoMA Küratörü Pedro Gadanho ise projenin bölgenin değişken tarihine dair şiirsel bir kurgusu olduğunu vurguladı. 



New York'tan Seul'e Kazanan tasarımların yanı sıra uluslararası YAP: Yeni Mimarlık Programı'na katılan tüm finalistlerin geliştirdiği öneriler ortak bir sergiyle İstanbul Modern, MoMA PSİ (New York), MAXXI (Roma), CONSTRUCTO (Santiago) ve MMCA (Seul)'da izleyiciyle buluşacak. Seçici Kurul mimarlık uzmanlarıyla birlikte, İstanbul Modern ve diğer YAP: Yeni Mimarlık Programı temsilcilerinden oluşuyor. Mimar Prof. Dr. Suha Özkan'ın başkanlığını yaptığı seçici İstanbul Modern'in The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PSİ işbirliğiyle gerçekleştirdiği YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı'nın ikinci geçici yapısı belirlendi kurulda. Mimar Emre Arolat; İstanbul Modern Küratörü Çelenk Bafra; MoMA Küratörü Barry Bergdoll; XXI. Yüzyıl Sanatları Ulusal Müzesi,MAXXI Mimarlık Kıdemli Küratörü Pippo Ciorra; İstanbul Modern Direktörü Levent Çalıkoğlu; YAP İstanbul Modern Koordinatörü Pelin Derviş; İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı; MoMA Küratörü Pedro Gadanho; MMCA Küratörü Geuntae Park; CONSTRUCTO Direktörleri Jeanııette Plaut ve Marcelo Sarovic; Mimar Melkan Tabanlıoğlu ve Mimar Han Tümertekin yer alıyor. 


Birgün


Geri Dön