28 / 03 / 2024

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi yarın başlıyor!

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi yarın başlıyor!

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi 19-20 Mart tarihlerinde düzenlenecek. Zirvede, nükleer konusunda deneyimli birçok yerli ve yabancı uzman konuklar bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.



Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu ve bu yıl ikincisi düzenlenecek İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi yarın başlayacak.


Nükleer Mühendisler Derneği, Ticari Eşleştirme Derneği ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının desteğiyle İstanbul'da Grand Cevahir Hotel'de gerçekleştirilecek zirve iki gün sürecek.


Zirvede, nükleer enerji ile ilgili çeşitli oturumlar yapılacak. Bu oturumlarda nükleer santrallerle ilgili tedarik zinciri yönetimi, yer belirleme, denetim, kalite kontrol ve sertifikasyon, iletişim ve halkla ilişkiler, eğitim, güvenlik, insan kaynakları ve diğer ülkelerin deneyimleri tartışılacak.


Program, Türkiye'nin nükleer projelerinin ana unsurlarının tartışılmasıyla başlayacak. Nükleer alanda faaliyet gösteren çok sayıda uluslararası ve yerli firma ile derneğin bir araya geleceği zirvede, yerli ve yabancı uzmanlar bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. 


Etkinliği düzenleyen Nükleer Mühendisler Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, yerli sanayici ve işadamları kadar yabancıların da Türkiye'deki nükleer santral yatırımlarına ilgi gösterdiğini, zirvenin sektör temsilcilerini buluşturmak açısından önemli olduğunu ifade etti.


Nükleer enerji ile ilgili çeşitli yabancı kurum ve kuruluşlarında da zirveye katılacaklarını dile getiren Tuncer, zirve sayesinde nükleere yatırım yapmak isteyen Türk firmalarının, alanında tecrübeli kuruluşlarla işbirliği fırsatı bulacağını vurguladı.


Türkiye'de inşa edilecek iki nükleer santralin ana yüklenici firmalarının zirvede yer alacağına dikkati çeken Tuncer, İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi Ticari Eşleştirme Programı ile ana yükleniciler, tedarikçiler ve nükleer yatırımlarda yer almak isteyenlerin bir araya gelebileceğini belirtti.


Tuncer, II. Nükleer Santraller Zirvesi ile Türk firmalarının nükleer enerji alanında çalışmasının önündeki engellerin kaldırılma sürecini hızlandırmayı amaçladıklarını kaydetti.


AA


Geri Dön