24 / 04 / 2024

İstanbul Ofis Pazarı ilk çeyrek raporunu hazırladı!

İstanbul Ofis Pazarı ilk çeyrek raporunu hazırladı!

Ofis kiralama-satışı konusunda, aracılık ve danışmanlık hizmeti veren Propin Property Investment Consultancy, 2011 yılı Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan İstanbul Ofis Pazarı İlk Çeyrek Raporunu hazırladı...



Ofis kiralama-satışı konusunda, aracılık ve danışmanlık hizmeti veren Propin Property Investment Consultancy, 2011 yılı Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan İstanbul Ofis Pazarı İlk Çeyrek Raporunu hazırladı. Hazırlanan bu raporda, İstanbul Ofis Pazarında kiralama işlemlerinin 2011 İlk Çeyrek Döneminde de devam ettiği ve her zaman olduğu gibi Merkezi İş Alanına(MİA) olan ilginin yoğun olduğu açıklanıyor.

Propin, MİAda 2011 İlk Çeyrekteki A sınıfı binaların boşluk oranının bir önceki çeyrek döneme göre gerileyerek % 8,8 seviyesinde gözlendiğini ifade ediyor. MİAdaki B sınıfı ofis binalarının boşluk oranında düşüşün devam ettiğini ve MİAdaki B sınıfı ofis binalarının boşluk oranının % 7,6 seviyesinde gözlendiğini belirtiyor. A sınıfı ofis binalarının boşluk oranlarını MİA Dışı -  Avrupada %19,4, MİA Dışı Asya %13,3 seviyesinde, B sınıfı ofis binalarının boşluk oranını MİA Dışı - Avrupada % 31,5 ve MİA Dışı Asyada ise %15,3 olarak ifade ediyor.

Propinin hazırladığı raporda, 2011 İlk Çeyrekte A sınıfı ofis binalarının kira ortalamaları;  MİAda 27,5 ABD Doları /m2 /ay ve MİA Dışı - Asyada 19,3 ABD Doları /m2 /ay, MİA Dışı - Avrupada 18,1 ABD Doları /m2 /ay olarak, B sınıfı ofis binalarının kira ortalamaları; MİAda 14,6 ABD Doları /m2 /ay, MİA Dışı Avrupada 9,8 ABD Doları /m2 /ay, MİA Dışı Asyada 13,6 ABD Doları /m2 /ay olarak belirtiliyor.  

Propin, 2011 yılı içinde MİA Dışı-Asyaya katılacak A sınıfı yeni bina stokunun, MİA Dışı-Avrupadaki boşluk oranına kıyasla boşlukta dikkat çekici farklar oluşturacağını belirtiyor. 2011 yılı içinde piyasaya yeni katılacak olan binaların sunduğu üst nitelikler ve stoktaki artışın ofis piyasasında dinamizmi devam ettireceğini ve Kağıthanede iki senelik periyotta kullanıma açılacak yeni ofis binalarıyla Kağıthanenin kısa sürede İstanbulun parlayan yeni ofis bölgesi olacağını öngörüyor.


Geri Dön