25 / 04 / 2024

İstanbul otelleri 2013!

İstanbul otelleri 2013!

İstanbul'un dört bir yanında otel yatırımları yükseliyor. Sadece yerli değil, uluslararası otel yatırımcılarının da yakın markajında olan İstanbul'da 2013 yılında kapılarını açacak otel projelerini ele aldık. İşte İstanbul otelleri 2013..




Kimi boğaza sıfır bir noktada yükselirken, kimi tasarımıyla fark yaratıyor. Hatta öyleleri var ki, yerin  altına inşa edilerek dünyada ilklere imza atıyor. Uluslararası ölçeklerde tasarlanan İstanbul otelleri, sunduğu hizmetlerle de dikkatleri üstüne çekiyor. Beşiktaş'tan Ataköy'e, Ortaköy'den Taksim'e kadar kentin birçok lokasyonunda konumlanan oteller, İstanbul'u adeta bir turizm cennetine çeviriyor. İşte o projeler... 


 İstanbul otelleri 2013!


Miracle İstanbul Asia – Kurtköy 

İstanbul otelleri 2013 arasında MÖN İnşaat tarafından hayat verilen Miracle İstanbul Asia'da geliyor. Şubat 2013'te kapılarını açan otel Kurtköy'de yer alıyor. Miracle İstanbul Asia, şirketin Antalya Lara'da yükselttiği Miracle Resort Hotel zincirinden biri. 

20 bin metrekare alan üzerine konumlanan otel 219 odadan oluşuyor. Bulunduğu lokasyondaki potansiyel iş dünyasına yönelik inşa edilen Miracle İstanbul Asia'da; 5 suit, 1 king suit, 60 deluxe, 46 business executive, 107 superior bulunuyor. Otel projesinde ayrıca 70 metrekare ile 460 metrekare arasında olan 2 büyük ve 4 butik toplantı salonu yer alıyor. 

Miracle İstanbul Asia Hotel’de; havuz, sauna, masaj hzmetlerinin verildiği SPA & Wellness Center ve restoran mevcut. Miracle İstanbul Asia HOtel, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na 3 Km, Viaport AVM'ye 1 Km, Formula 1 Tuzla'ya 7 Km, Pendik Marin Türk İstanbul City Port'a 15 Km mesafe uzaklıkta konumlu. 


İstanbul otelleri 2013!


Nike Otel – Ataköy 

2013 yılında açılması hedeflenen otellerden biri de Nike Otel. Ataköy sahilinde yükseltilen otel, Kazak ve Rus yatırımcıların oluşturduğu Bosphorus Otelcilik imzası taşıyor. Şirket, otelin arazisini 2009 yılında TOKİ'den 65 milyon 750 bin TL vererek satın aldı. 

Zafer tançırası Nike'ın heykelinden esinlenilerek tasarlanan Nike Otel, Türk mimar Hasan Sökmen imzası taşıyor. 5 yıldızlı Nike Otel 60 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor. Otelde 330 oda olacak. 


İstanbul otelleri 2013!


Shangri – La Hotels – Beşiktaş 

Dünyaca ünlü Çinli otel zinciri Shangri-La, Tanrıverdi Holding'in Beşiktaş'ta bulunan eski tütün deposunun yerine 7 katının denizin altında olduğu 7 yıldızlı otelini 2013'ün bahar aylarında açmayı hedefliyor. 

250 milyon dolarlık yatırım değerine sahip otel aynı zamanda dünyada bir ilk. Dünya üzerinde 7 katı denizin altında inşa edilen ilk otel projesi olan Shangri – La toplamda 14 kattan oluşuyor.  

Şirketin Paris'ten sonra Avrupa'daki ikinci oteli olma özelliğini taşıyan Shangri – La Hotels'de 200 oda yer alıyor. Otelin 19 bin 500 metrekarelik inşaat alanı yer üstünde iken 27 bin 500 metrekarelik alanı ise denizin altında bulunuyor. 

Eşsiz bir boğaz manzarasına sahip olan otelde Çin ve dünya mutfaklarından lezzetler sunulacak. 


İstanbul otelleri 2013!


Hilton Bomonti Otel – Şişli 

Bomonti Bira Fabrikası'nın yanında yükseltilen Hilton Bomonti Otel ve Kongre Merkezi ise 2013 yılında kapılarını açacak. IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding A.Ş. tarafından hayat verilen yatırımın işletmeceliğini de Hilton Worldwide yapacak. 

250 milyon euro yatırım değerine sahip Hilton Bomonti Otel ve Kongre Merkezi, 35 katlı kuleden oluşuyor. Toplamda 829 standart ve süit odadan meydana gelen projede bunun yanı sıra 4 bin 500 metrekarelik fitness ve SPA alanı ve açık – kapalı yüzme havuzları yer alıyor. Yatırımın kongre merkezinde ise 2 bin 500 ve 800 kişilik 2 adet balo salonu ve 32 adet toplantı salonu mevcut. 

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası ise otel ve kongre merkeziyle aynı kampüs içinde yer alıyor. 


İstanbul otelleri 2013!


Hilton İstanbul Kozyatağı Konferans Merkezi ve Spa – Kozyatağı 

Emay İnşaat, ilk oteli için Anadolu Yakası'nı seçerek, Hilton ile anlaştı. 2013 yılının son çeyreğinde hizmete girecek olan Hilton Hotels markalı otel 150 milyon dolar yatırım değerine sahip. 

Hilton İstanbul Kozyatağı Konferans Merkezi ve Spa, toplamda 317 odadan oluşuyor. İki adet 16 katlı simgesel kuleden meydana gelen otelde 2 bin metrekarenin üzerinde toplantı kapasitesi mevcut. Projede ayrıca 500 metrekarenin üzerinde iki balo salonu, 15 toplantı salonu ve business center yer alıyor. Deniz manzaralı otel, Atatürk Havalimanı'na 23 kilometre, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ise 21 kilometre mesafede konumlu. 


İstanbul otelleri 2013!


Mall of İstanbul – Başakşehir 

Torunlar GYO tarafından Başakşehir'de hayata geçirilen Mall of İstanbul projesi kapsamında yükselen otel ise beş yıldız standardında. 2013 yılında kapılarını açacak projenin yüzde 8'lik bir kısmını oluşturan otelde toplam 300 oda yer alacak. Rezidans, ofis ve avm bölümlerinin de olduğu Mall of İstanbul dört kule şeklinde tasarlandı. 


 İstanbul otelleri 2013!


Mercure İstanbul – Altunizade 

İstanbul otelleri arasında yer alan Mercure İstanbul ise Ocak 2013'te hizmete girdi. Altunizade'de yükselen otel, dünyaca ünlü otel zinciri Accor Hotels Grubu imzası taşıyor. Anadolu Yakası'ndaki Mercure İstanbul Otel toplamda 140 odadan oluşuyor. Restoran, bar, SPA merkezi toplantı salonları ise otelde yer alan hizmetler arasında. 

Grubun 2013'te kapılarını açacak bir diğer otel projesi de İbis Hotels. Şubat 2013'te hizmete girecek otel, İbis Hotels ailesinin yedinci üyesi. 


İstanbul otelleri 2013!


Nema Holding Karaköy Oteli – Karaköy 

Galataport projesi ile turizm potansiyelini artıracak Karaköy 2013 yılında yeni bir otel kazanıyor. Tarihi ve ticari yapısıyla da dikkatleri üstüne çeken Karaköy'deki bu yeni otelin altındaki imza ise Nema Holding'e ait. 2013 yılının yaz aylarında tamamlanarak, hizmete açılması planlanan otel butik konsepte sahip. Toplamda 42 odadan oluşan otel, Haliç ve Tarihi yarımada manzarasıyla da önem kazanıyor. 


İstanbul otelleri 2013!


DO& CO Oteli – Ortaköy 

Dünya üzerinde birçok havayolu şirketinin ikram hizmetlerini veren Do & Co'nun Ortaköy'de inşa ettiği Do& Co Oteli ise dikkatleri üstüne çekiyor. Boğaza nazır toplamda 100 odadan oluşan otel vereceği hizmetlerle de adından sıkça söz ettiriyor. 1000 kişilik bir balo salonunu içinde barındıran otelin balo salonunun tavan yüksekliği ise 10 metre. 


İstanbul otelleri 2013!


Taksim Maksim Otel – Taksim 

Tuna Group imzası taşıyan Maksim Otel, grubun ilk otel projesi. Eski Majik Sineması, Maksim Gazinosu ve Takism açık otoparkının yer aldığı 4 bin 800 metrekarelik alan üzerinde yükselen Tuna Taksim Kompleksi, tarihi bir sinema ve tiyatroyu da içinde barındırıyor. 

232 odadan oluşan Maksim Otel, 5 yıldızlı otel konseptine sahip. Otelin yapımı ise Yöntem İnşaat tarafından yapılıyor. 100 milyon dolar yatırım değerine sahip otelin 2014 yılında hizmete girmesi planlanıyor. 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 



Geri Dön