29 / 03 / 2024

İstanbul projelerle kuzeye kayıyor!

İstanbul projelerle kuzeye kayıyor!

İstanbul'un en büyük 3 ulaşım projesi hayata geçiyor. Projelerle kent içi trafiği hafifletilecek. 3. Köprü - 3. Havaalanı - Halkalı Demiryolu Projesi, Şişli-Küçükçekmece Metro Hattı Projesi ve Belgrad Ormanları Dekovil Demiryolu projesiyle İstanbul adım adım kayacak.



Boğaz’ın en kuzeyine yapılan üçüncü köprü ile ağır tonajlı araçlar ile yolcu otobüsleri kent içi trafikten alınırken, şimdi de aynı bölgede demiryolu ulaşımı için düğmeye basıldı.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, İstanbul’un kuzeye taşınmasına yol açacak ikinci demiryolu projesi de, ÇED sürecini başlatmak için İstanbul Valiliği’ne sunuldu. 3. Köprü - 3. Havaalanı - Halkalı Demiryolu Projesi’nin Avrupa yakasındaki uzunluğu 62.5 kilometre olacak. Projede yer alan 19 tünelin uzunluğu ise 34,2 kilometreyi buluyor. Toplam uzunluğu yaklaşık 8 kilometreyi bulan 16 viyadüğünde inşa edileceği projenin 4 milyar 421 milyon 275 bin liraya mal olması ve 18 ayda tamamlanması planlanıyor.


Şişli-Küçükçekmece Metro Hattı

Ulaştırma Bakanlığı geçen yıl da, Şişli’den başlayıp Kağıthane, Eyüp, 3.Havalimanı, Amavutköy ve Başakşehir’den geçerek Küçükçekmece’ye ulaşacak 66 kilometrelik metro hattı projesini açıklamıştı.


İlk etabı 2018, ikinci etabı ise 2021 yılına kadar tamamlanması planlanan metro hattında 13 istasyon yer alıyor. Projenin maliyeti ise 9 milyar 266 milyon 875 bin lira. 


Belgrad Ormanları dekovil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yakın zamanda açıkladığı 25 kilometrelik Dekovil Demiryolu hattı da, Bakanlığın iki demiryolu projesinin geçtiği bölgede yer alacak. 


Her 3 demiryolu projesi düşünüldüğünde, 3. Havalimanı çevresinde hızlı bir yapılaşmanın ortaya çıkması için koşullar sağlanmış olacak. 



Yurt Gazetesi 



Geri Dön