19 / 04 / 2024

İstanbul Sancaktepe metro ile prim yapacak!

İstanbul Sancaktepe metro ile prim yapacak!

İstanbul'un gelişen bölgesi Sancaktepe, metro hattının hizmete girmesiyle yüzde 100 prim yapacak. Markalı konut projeleriyle dönüşen Sancaktepe, Anadolu Yakası'nın en hızlı gelişen lokasyonları arasında bulunuyor



Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi ve metronun hizmete girmesiyle gayrimenkulde ikinci baharım yaşamaya hazırlanan bölge 3'üncü köprü bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu ile değerini ikiye katlayacak. Hali hazırda bölgede metrekare konut fiyatları bin 500 liradan başlıyor 4 bin 500 liraya kadar çıkıyor. 


Gözde mahalleler Sancaktepe ilçe vasfını kazanmadan önceki dönemlerde alt ve orta gelir grubuna hitap eden tek katlı gecekondu ve 23 katlı niteliksiz, ruhsatsız binaların konumlu olduğu bir bölgeydi. 


Şimdilerde ise orman alanlarına, Şile ve TEM Otoyolu'na yakınlığıyla dikkat çeken ilçeye büyük inşaat firmalarının yanı sıra küçük yatırımcılar da rağbet gösteriyor. Eski sanayi alanları ve boş büyük parsellerde nitelikli ve lüks konut projeleri farklı bir vizyon kazanan ilçede, mahalle aralarındaki eski yapıların yerinde ise modern binalar yükseliyor. 


Çekmeköy, Kartal, Maltepe, Sultanbeyli, Pendik, Ümraniye ve Ataşehir'e komşu olan bölÇarpık yapılaşmadan hızla uzaklaşıyor Şamandıra, Yenidoğan ve Sarıgazi beldelerinin birleşmesiyle 2009 yılında ilçe statüsüne kavuşan Sancaktepe, devam eden büyük konut yatırımlarıyla çarpık yapılaşma görüntüsünden hızla uzaklaşmayı hedefliyor. 

ge İstanbul'un çeperlerindeki gelişme odaklarından biri haline geldi. 


Gayrimenkul sektörünün cazibesi yüksek bölgelerinde arz-talep dengesinin doyuma ulaşması müteaahitleri Sancaktepe'ye yönlendirdi. 


Dönüşüm sürecek Bu durum, son 5 yılda hem arsa fiyatlarının hem de konut fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesine neden oldu. İmar planlarının düşük yoğunluklu ve az katlı konut üretimine olanak sağladığı ilçede Fatih, Eyüp Sultan, Abdurrahman Gazi, Osman Gazi, Emek, Atatürk, Kemal Türkler mahalleleri ilgi gördü. Değerleme uzmanlarına göre, Sancaktepe'de devam eden birçok markalı konut projesi olsa da ilçede çok sayıda eski yapının yer aldığı da biliniyor. Önümüzdeki beş yıllık süreçte bölgedeki eski konutların yıkılarak düzenli siteler haline geleceği belirten uzmanlar, bölgenin çehresinin değişeceğini kaydederek, "Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği bölgelerde yükselen yeni yapılar alt gelir gurubundan çok üst-orta gelire hitap etmesi bekleniyor. İstanbul'un gelecek 10 yılda en hızlı büyüyecek ilçelerinden biri olacak ilçede ticari yatırımların da artacağı düşünülüyor" dedi. 


Değeri artacak 3. Köprü ile bağlantılı inşa edilen Kuzey Marmara otoyolunun Anadolu Yakası'ndaki iki çıkış noktası arasında konumlanan Sancaktepe'de ulaşım yatırımları ilçeye değer katacak. Uzmanlara göre, temeli 2012'de atılan, 2015'te tamamlanması planlanan, 20 kilometre uzunluğundaki Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının Sancaktepe'ye gelmesi ulaşıma büyük katkı sağlayacak ve bölgedeki yatırımları olumlu etkileyecek. 


Şu anda inşaatı 40 bin metrekarelik alanda devam eden 400 yataklı Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek olarak 15 bin kişiye iş imkanı yaratması beklenen 4 bin 100 yataklı Avrupa'nın en büyük şehir hastanesinin hizmete girmesi de bölgedeki konut ve ticari alanlara olan ilgiyi artıracak. 


Sözcü


Geri Dön