25 / 04 / 2024

İstanbul Sarayları'na 280 milyon TL yatırılacak!

İstanbul Sarayları'na 280 milyon TL yatırılacak!

Sinpaş  GYO, İstanbul Sarayları projesine başlıyor



Sinpaş  GYO, gayrimenkul sektöründe ilk büyük temalı lüks konut projesi olan ve satış rekorları kıran Boğaz'ın kardeşi Bosphorus City'den sonra; Küçükçekmece'de, projenin yan parselinde İstanbul Sarayları projesine başlıyor. 
 
Yüzyıllarca İstanbul şehrine damgasını vurmuş Çırağan, Feriye ve Dolmabahçe Sarayları, Sinpaş GYO'nun yeni projesi İstanbul Sarayları'nda 21. yüzyıl mimarisi ve özel peyzaj anlayışı ile yeniden yorumlanıyor. 
İstanbul Sarayları; şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek modern mimariyle yeniden yorumlandı. Sinpaş GYO'nun yeni projesi İstanbul Sarayları'nda sadece saraylar değil, saray hayatının diğer özelliklerini de yansıtıyor.
 
İstanbul Sarayları projesinde, Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere dokuz farklı yaşam seçeneği bulunuyor. Projede büyüklükleri 75 metrekare 1+1'den, 426 metrekare 6 +1'e kadar 62 farklı ev seçeneği bulunuyor. Fiyat aralığı ise 225 bin 222 TL ile 1 milyon 865 bin 840 TL arasında değişiyor. 
Sinpaş GYO, İstanbul Sarayları için satış lansmanına özel bir ödeme planı hazırladı. Peşinatsız, 3 ay sonra yüzde 5, 12 ay sonra yüzde 10, teslimde yüzde 30 ve kalanı için 72 ay vade ile bir ödeme planı müşterileri sunuluyor. Ayrıca 2.415 TL'den başlayan taksitler ve 0.92 faiz oranı uygulanacak.
 
İstanbul Sarayları Küçükçekmece'deki konumu geçmişte olduğu gibi gelecek vaat eden bir aks üzerinde bulunuyor. İstanbul Sarayları ulaşım itibariyle TEM, E-5 ve raylı sistemlerin merkezinde yer alıyor. Atatürk Havaalanı'na ise 10 dakika mesafede. Ayrıca bölgeye yakın holding ve büyük şirket merkezlerinde çalışanlar için ayrıcalıklı bir konumu var.
 
İstanbul Sarayları projesi toplam 119 bin 500 metrekarelik bir alana inşa edilecek. Toplam 253 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 1.201 adet konut bulunacak. İlk etap olan Çırağan etabında ise toplam 402 konut var. İki haftalık ön tanıtım günlerinde bu 402 konutun yarısı satıldı. 85 milyon TL ciro elde edildi. Konutların en pahalısı Çırağan Köşkü ve Kuzguncuk yalıları. Bu dört konutun hepsi satıldı. Çırağan Köşkü'nü sanayici bir iş adamı kısa vadeli taksitle aldı. Projedeki en ucuz daireler ise 24 katlı Hisar Kuleleri'ndeki rezidanslar. Burada 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor. 80 bin metrekarelik peyzajın bulunduğu İstanbul Sarayları'nda gölet alanı 13 bin 500 metrekare, gölet derinliği ise 130 santimetre.
 
Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik projenin tanıtım toplantısında konuşmasına, Avrupa'nın en büyük konsept projesi olan Bosphorus City'nin devamını inşa edeceklerini söyleyerek başladı. Çelik toplantıda inşaat sektörünü de değerlendirdi.
Gayri safi yurtiçi hasılanın 200'da yüzde 8 küçülürken; inşaat yatırım harcamalarının da yüzde 27,4 küçüldüğünü ifade eden Çelik, "Ekonomi yüzde bir büyürse, inşaat üç katı büyüyor, küçülürse de üç katı küçülüyor. Geçtiğimiz yıl 531 bin adet ev satıldı. 2008'de ise bu rakam 427 bindi. Yani konut sektörü adetsel olarak yüzde 24 büyüdü. Çünkü teşvikler uygulandığında konut satışları 80 bin adet artmıştı" dedi.
 
Alınan yapı ruhsatlarının 2008'de 503 bin olduğunu, 2009'da ise 510 bin adet olduğunu vurgulayan Çelik, yapı ruhsatlarının ise yüzde 1 adetsel büyüme yaşadığını söyledi. Çelik açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:
 
"Metrekare bazında ise 2008 yılında 103 milyon metrekare inşaat yapılırken 2009'da bu rakam 98 milyon metrekare oldu. Buradan alım gücünün küçük metrekareye geçtiğini görebiliriz. Bu verilerden çıkan sonucu şöyle değerlendirebiliriz; 2009 yılında belediyelerden hızla ruhsat alınmış, konut adetleri belirlenmiş fakat üretim yavaşlamış."
 
15 milyon konutun yüzde 40'ı elden geçmeli
TÜİK verilerine göre açıklama yapan Çelik, öte yandan 2000 yılı itibariyle 15 milyon konutun yapıldığını, bunların yüzde 10'unun yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini, yüzde 29'unun ise tadilat gerektirdiğini belirtti. Çelik Sinpaş ile ilgili olarak ise şu ifadelere yer verdi:
 
"Sinpaş GYO olarak 2009 yılında 220 milyon lira para harcadık. 5 bin 200 adet konut üretiyoruz. 2010 yılında ise İstanbul Sarayları dahil toplam 6 bin 400 adet ev üreteceğiz. Bu projelere toplam 550 milyon TL harcayacağız. 2010 yılında 1 milyon 200 metrekarelik lansmanını yapmadığımız 9 bin konutluk projelerimizin altyapı çalışmalarına devam edeceğiz. Son çeyrekte birkaç proje daha açıklayacağız. Bir taraftan da teslimlerimiz olacak. Ayrıca 750 milyon liralık fatura keseceğiz. 203 milyon 720 bin 900 TL kar elde edeceğiz. 2011'de ise 299 milyon 566 bin 791 TL kar elde etmeyi öngörüyoruz."
 
Ankara'ya yeni proje
Ömer Faruk Çelik Sinpaş GYO'nun  Ankara  Yenimahalle İncek'te yeni bir projeye başlayacaklarını, şu an idari izin sürecinin devam ettiğini belirtti. Şirketin Şişli Bomonti'de bu yıl ya da önümüzdeki yılın ilk aylarında satışa çıkaracağı bir projesi daha olacak. Bunların yanında Bursa Modern'in yeni etabı farklı bir kimlikle satışa çıkacak.
 
İstanbul Sarayları projesinin bugün resmi satışa çıkan 400 konutluk ilk etabının 30 ayda teslim edileceğini ifade eden Çelik, tüm projenin ise 2013 yılının Aralık ayında tamamlanacağını söyledi. İstanbul Sarayları'na 280 milyon TL yatıracaklarının altını çizen Çelik, "Biz her yıl mutlaka karımızın en az yüzde 20'sini temettü dağıtmak istiyoruz, yüzde 80'ini ise büyümek için harcayacağız" diye konuştu.
Nagihan ARAT

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sinpaş `Dolmabahçe ve Çırağan'ı 225 bin liraya satışa çıkardı

SANATÇI Julia Iglesias'ın Sinpaş GYO'nun Bosphorus City projesinin tanıtımı için geldiği İstanbul'da "Boğaz'ı tekrar inşa ettiniz. Peki saraylar nerede?" sorusu üzerine geliştirilen ve toplam 290 milyon lira yatırımla hayata geçirilecek olan `İstanbul Sarayları' projesinin ilk etabı satışa çıktı. Sinpaş GYO'nun Pazarlama Müdürü Barış Ekener, "Projenin ön tanıtımının başladığı 14 Şubat'ta 50-60 ev satıldı. Daha şimdiden ilk etaptaki 400 konutun 200'ünün satışını gerçekleştirdik" dedi. Sinpaş GYO, Çırağan Sarayı'ndan esinlenerek yapacağı Çırağan Köşkü'nü de 1 milyon 865 bin TL'ye sattı. Köşkü, dış ticaretle uğraşan bir işadamı aldı. Tamamı 2013'de bitirilecek olan İstanbul Sarayları projesinde 1 milyon 650 bin TL değerindeki Kuzguncuk Yalıları'ndaki 3 yalı da şimdiden alıcısını buldu.

225 bin TL'den başlıyor
Küçükçekmece gölünün yanında başlayan 1201 konutluk İstanbul Sarayları projesi hakkında bilgi veren Sinpaş GYO Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer ise, "Proje İstanbul'un çevresindeki semtlerden esinlenerek oluşturuldu. Bu projede, Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Sokakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere 9 farklı yaşam alanı bulunuyor. Projede büyüklükleri 75 metrekareden, 426 metrekareye kadar değişen 62 farklı ev seçeneği sunuluyor. Hisar Kuleler'deki 1 oda 1 salon daireler 225 bin 222 TL'ye satışa sunuluyor. Projede fiyatlar 1 milyon 865 bin 840 TL'ye kadar ulaşıyor" dedi. Proje 30 ayda teslim edilecek ve 2013 yılı Aralık ayında konutlarda yaşam başlayacak. 
Hürriyet

Boğaz'ın yanına İstanbul Sarayları geliyor

Sinpaş, Boğaz'ın birebir kopyası Bosphorus City'den sonra yine Küçükçekmece'de İstanbul Sarayları'nı inşa etmeye başlıyor. Fiyatı 1 milyon 800 bin TL olan müstakil sarayların tümü şimdiden satıldı.

Sinpaş GYO,  Boğaz'ın birebir kopyası olan  Bosphorus City'den sonra tematik bir başka projeye daha hayat veriyor. Firma Küçükçekmece'de Boğaz'ın kardeşi Bosphorus City'nin yapıldığı parselin yanına İstanbul'un ünlü saraylarının birebir kopyasını inşa etmeye hazırlanıyor.

119 bin 500 metrekarelik alanda hayat verilecek projenin inşaat alanı 253 bin metrekare olarak tasarlanırken, `İstanbul Sarayları' ismi verilen bu çalışmada yer alacak saraylar ise Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kueleri olarak planlandı.

Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, İstanbul Sarayları'nı, Avrupa'nın en büyük konsept projesi olarak nitelendirdiği Bosphorus City'nin devamı olarak nitelendirirken, projede yer alan sarayları 21. yüzyıl mimarisi ve özel peyzaj anlayışıyla yeniden yorumlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlendiklerini de belirten Çelik, İstanbul Sarayları'na sadece saraylar değil, saray hayatının diğer özelliklerinin de yansıtılacağını kaydetti.

İstanbul Sarayları projesinin 19 Mart'ta  satışa çıkarılan 402 konutluk ilk etabının 30 ayda teslim edileceğini ifade eden Çelik,  şöyle konuştu: "Projeyi Aralık 2013'te tamamlayacağız.  İstanbul Sarayları'na 280 milyon TL yatırıyoruz. Biz her yıl mutlaka karımızın en az yüzde 20'sini temettü dağıtmak istiyoruz, yüzde 80'ini ise büyümek için harcayacağız."

550 milyon TL'lik projeler
Çelik,  projelerin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığına dikkat çekerek, Sinpaş GYO'nun Ankara Yenimahalle İncek'te yeni bir projeye başlayacağını açıkladı. Bursa'da hayata geçirdikleri projeleri `Bursa Modern'in yeni etabını da farklı bir kimlikle satışa çıkaracaklarını belirten Çelik, bu arada Şişli Bomonti'de bu yıl ya da 2011'in ilk aylarında satışa çıkacakları bir proje daha olacağını belirtti.

Sinpaş GYO'nun 2009 yılında 220 milyon lira para harcadığını ve 5 bin 200 adet konut üretimine devam ettiğini belirten Çelik, 2010 yılında ise İstanbul Sarayları dahil toplam 6 bin 400 adet ev üreteceklerini kaydetti. 

299 milyon TL'lik kâr
Bu projelere harcayacakları parayı ise 550 milyon TL olarak bildiren Çelik,  "2010 yılında 1 milyon 200 metrekarelik lansmanını yapmadığımız 9 bin konutluk projelerimizin altyapı çalışmalarına devam edeceğiz. Son çeyrekte birkaç proje daha açıklayacağız. Bir taraftan da teslimlerimiz olacak. Ayrıca 750 milyon liralık fatura keseceğiz. 203 milyon 720 bin 900 TL kar elde edeceğiz. 2011'de ise 299 milyon 566 bin 791 TL kar elde etmeyi öngörüyoruz."

Ömer Faruk Çelik, İstanbul Sarayları'nın tanıtımı için yapılan toplantıda inşaat sektörü hakkında da açıklamalarda bulundu. Gayri safi yurtiçi hasılanın 2009'da yüzde 8 küçülürken inşaat yatırım harcamalarının da yüzde 24 küçüldüğünün altını çizen Çelik, "Ekonomi yüzde bir büyürse, inşaat üç katı büyüyor, küçülürse de üç katı küçülüyor. Geçtiğimiz yıl 531 bin adet ev satıldı. 2008'de ise bu rakam 427 bindi. Yani konut sektörü adetsel olarak yüzde 24 büyüdü. Çünkü teşvikler uygulandığında konut satışları 80 bin adet artmıştı" dedi.

SARAYLAR 1 MİLYON 800 BİN TL
İstanbul Sarayları projesinde Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere dokuz farklı konut tipi yer alacak. Proje toplam 119 bin 500 metrekarelik bir alana inşa edilecek. Projenin 80 bin metrekaresi peyzaja ayrıldı. Toplam 253 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 1.201 adet konut bulunacak. Konutların büyüklükleri ise 75 metrekarelik 1+1'lerden 426 metrekarelik 6+1'e kadar değişiyor.  62 farklı konut tipinin yer aldığı projede fiyat aralığı ise 225 bin 222 TL ile 1 milyon 865 bin 840 TL arasında değişiyor.
Sarayların ortalama fiyatları ise 1 milyon 800 bin TL?ile 1 milyon 900 bin TL?arasında değişiyor.  Sinpaş GYO, İstanbul Sarayları için satış lansmanına özel bir de ödeme planı hazırladı. Buna göre peşinatın olmadığı ödeme planında 2.415 TL'den başlayan taksitler ve yüzde 0.92 faiz oranı uygulanacak.

ÇIRAĞAN'I BİR SANAYİCİ ALDI
3 etaptan oluşacak projenin ilk etabında yer alan 402 konutun yarısı şimdiden satıldı. Konutların en pahalısı Çırağan Köşkü ve Kuzguncuk Yalıları. En ucuzu ise 24 katlı Hisar Kuleleri'ndeki rezidanslar.
Bu arada elde edilen bilgilere göre, ilk etaptaki müstakil sarayların tümü satılmış durumda. Projenin en pahalı saraylarından biri olan Çırağan Köşkü'nü sanayici bir işadamının kısa vadeli taksitle aldı.
Nagihan Arat


Sinpaş GYO Çırağan Sarayı'nı 1.8 milyon liraya sattı

Sinpaş, İstanbul'un semtlerini buluşturduğu 'İstanbul Sarayları' projesinin en pahalı parçası olan Çırağan Sarayı'nı 1.8 milyon TL'ye sattı. Şirket Sevgililer Günü'nde ise 60 konutun satışını gerçekleştirdi.

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul'da Küçükçekmece gölü yanında İstanbul Sarayları projesinin yapımına başlayacak. İstanbul'un çevresindeki semtlerden esinlenilerek mimarileştirilen ve yapımı 290 milyon TL artı yüzde 18 KDV'ye mal olacak proje, Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere 9 farklı alandan oluşacak.  İstanbul Sarayları'nda fiyat aralığı 225 bin 222 TL ile 1 milyon 865 bin 840 TL arasında değişiyor ve şubata kadar yapılan 200 konutun satıldığı belirtiliyor.

Sevgili'ye konut sattık
Sinpaş GYO Pazarlama Müdürü Barış Ekener ise İstanbul Sarayları projesinde, 1 milyon 865 bin 840 TL değerindeki 1 konuttan oluşan Çırağan Sarayı'nın satıldığını söyledi. Bununla birlikte değeri yaklaşık 1,65 milyon TL olan Kuzguncuk Yalıları'ndaki 3 yalı dairesinin de satıldığını söyledi. Ekener ayrıca, şubatta ön tanıtımı yapılan projede şimdiden 200 konutun satıldığını, 50-60 konutun ise sadece sevgililer gününde satılmış olduğunu söyledi.

İstanbul Sarayları'nın tanıtım toplantısında konuşan Sinpaş GYO Başkanı Çelik, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, adetsel olarak yüzde 1 büyüyen sektörün, metrekare bazında yüzde 5 küçüldüğünü belirtip, "Bu şunu gösteriyor: Türkiye'de insanlar artık, küçük metrekareli evlere yönelmiş; alım gücü olarak küçük metrekareye geçmişler" dedi.

Yapıların yüzde 10'u riskli
Çelik, TÜİK'in 2000 yılında açıkladığı verilere göre, Türkiye'de 15 milyon konutun olduğunu, bu rakamın yüzde 10'unu oluşturan 1 milyon 500 bin adet konutun depreme dayanıklı olmadığını, mutlaka yıkılarak yeniden yapılması gerektiğinin belirttiğini vurguladı.

Çelik, bu konutların yüzde 29'luk kısmının ise tadilat gerektirdiğini belirterek, "Biz de yüzde 40'ının elden yeniden geçmesi gerektiğini belirtiyoruz. GYODER'de her yıl 700 bin konuta ihtiyaç olduğunu söylüyor. O zaman konut sektörünün yeni bir vizyona ihtiyacı var. Sektörün canlanması için kamunun, belediyelerin ve sektörün bir şeyler yapması lazım" dedi.

550 milyon TL'lik yatırım
Sinpaş olarak, 2009'da bin 450 ev sattıklarını ve 450 milyon TL ciro yaptıklarını açıklayan Çelik, devam eden 5 bin 200 tane konut projesi için 2009'da 22 milyon TL harcama yaptıklarını açıkladı. İstanbul Sarayları dahil edildiğinde 6 bin 400 adet ev üreteceklerini bildiren Çelik, "Bu yıl inşatlarımıza 550 milyon TL harcayacağız. İdare izin süreçleri süren 9 bin projelik konut projesinin de altyapısı sürecek. İdare izin süreçlerimizde aksama olmazsa, 2010'un son çeyreğinde birkaç projemizi daha paylaşacağız" diye konuştu.

Sinpaş ilk kez kâr edecek
Şimdiye kadar hiç ticari kâr açıklamadıklarını hatırlatan Çelik, "İlk kez 2010'da 200 milyon TL ticari kâr edeceğiz. 2011'de teslimlerimizle birlikte 686 milyon TL ciromuz olacak ve 299 milyon TL kâr yazacağız" dedi. Toplantıda soruları da yanıtlayan Çelik, izin süreci biterse bu yıl Ankara Yenimahalle, İstanbul Şişli Bomonti ve Bursa Modern'de yeni proje başlatacaklarını söyledi. Bir soru üzerine Çelik, 2013 Aralık ayında projenin ilk fazının tamamlanacağını duyurdu. Sinpaş olarak her yıl mutlaka temettü dağıtmak istediklerini belirterek, "Kârımızın yüzde 20'sini temettü olarak dağıtmak, yüzde 80'ini ise büyümeye harcamak istiyoruz" dedi.
Radikal

Sinpaş GYO'nun sarayları '14 Şubat' hediyesi oldu
  
Sinpaş yeni projesinde İstanbul'un saraylarından esinlenerek, Çırağan, Dolmabahçe gibi sarayları yeniden yorumladı. Projenin 400 konutluk ilk etabının yarısı, lansman yapılmadan satıldı. Sevgililer Günü'nde 60 kişi partnerine deyim yerindeyse 'saray' aldı.

Sinpaş GYO'nun 'İstanbul Sarayları'' adını verdiği Küçükçekmece'deki ikinci büyük projesi, henüz satışa sunulmadan kapışıldı. İstanbul'daki saray ve semtlerden esinlenilerek hayata geçirilen, toplam 1201 konutluk projenin, 402 konutluk ilk etabının yarısı, projenin lansmanı yapılmadan satıldı.  Sinpaş GYO Pazarlama Müdürü Barış Ekener, projenin lansmanını yapmadan önce, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, Sinpaş'ın eski müşterilerine, bir tanıtım düzenlediklerini belirterek, 'O gün 60 tane ev satıldı. Pek çok kişi, saraylarımızı partnerlerine Sevgililer Günü hediyesi olarak aldı' dedi. Devam eden 10 günde de satışların hızla devam ettiğini anlatan Ekener, 'Lansmanın yapmadan 200 konut satıldı. 200 konuttan 85 milyon TL ciro elde edildi' dedi.

İLK DEFA TİCARİ KAR
Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ise Sinpaş GYO olarak 2009'da bin 450 ev sattıklarını ve 450 milyon lira ciro elde ettiklerini, 5 bin 200 konut projesine 220 milyon lira harcadıklarını anlattı. Çelik, 2010'da İstanbul Sarayları projesi dahil 6 bin 400 ev üretiminin devam edeceğini ve 550 milyon lira harcayacaklarını kaydederek, '1 milyon 200 bin metrekarelik inşaat alanımızda, 9 bin konutluk projemizin altyapı çalışmaları devam edecek'' diye konuştu. Bugüne kadar ticari kar açıklamadıklarını belirten Çelik, 2010'da 720 milyon liralık teslimata kesilecek fatura olacağını ve 200 milyon lira kar edileceğini, 2011'de 686 milyon ciro ve toplamda 503 milyon lira kar edeceklerini söyledi. Her yıl mutlaka karın yüzde 20'sini temettüye, yüzde 80'i büyümeye ayırmayı istediklerini vurgulayan Çelik, '2011 sonunda 500 milyon lira üzerinde kar elde edilince, yüzde 20'den daha fazlasını da temettü olarak dağıtabiliriz' dedi.  İstanbul Sarayları projesini 30 ayda teslim edeceklerini ve 2013 Aralık ayında konutlarda yaşanacağını ifade ederek, 250 bin metrekarelik projenin maliyetinin 280-290 milyon lira artı yüzde 18 KDV'den oluştuğunu ekledi.

Fikir babası Iglesias
''İSTANBUL Sarayları' Projesi'nin ilk tohumları Sinpaş GYO'nun Bosphorus City Projesi'nin lansmanı için Türkiye'ye gelen ünlü satantçı Julio Iglesias, Sinpaş yetkililerine 'Boğaz'ı tekrar inşa ettiniz, peki İstanbul'un harika saraylarını niçin yapmadınız' diye sorunca atılmış. Yani Projenin fikir babası Julio Iglesias.

Taksitler 2.415 liradan başlıyor
İSTANBUL Sarayları projesinde, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan ve Dolmabahçe Köşkleri, Koru, Şehzade ve Sultan Sarayları, Hünkar ve Hanzade Konakları ile Hisar Kuleleri olmak üzere 9 farklı seçenek var. Projede büyüklükleri 75 metrekare 1+1'den, 426 metrekare 6+1'e kadar 62 farklı ev seçeneği sunulurken, fiyat aralığı 225 bin ile 1 milyon 865 bin lira arasında değişiyor. Tanıtıma özel sunulan ödeme planında, peşinatsız, 3 ay sonra yüzde 5, 12 ay sonra yüzde 10, teslimde yüzde 30, bakiye 72 ay vade ile 2.415 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olunabilecek.

Ankara'ya da gideceğiz
ÇELİK, bu yıl Ankara'ya da gitmek istediklerini belirterek, 'Şu anda Yenimahalle'de idare izin sürecinde bulunan bir projemiz var. Şişli Bomonti'deki projemizi de bu yıl veya önümüzdeki yılın ilk aylarında hayata geçireceğiz' dedi.
Akşam/Şenay Büyükdöşdere

Sinpaş'tan büyük proje 
 
Sinpaş Boğaz'ın saraylarını 290 milyon TL yatırımla Küçükçekmece'ye taşıyor

Sinpaş GYO, Çırağan'dan Dolmabahçe'ye Boğaz'ın en ünlü semtlerini 1.201 konutluk 'İstanbul Sarayları' projesi ile Küçükçekmece'ye taşıyor. 402 dairelik Çırağan etabının yarısı ile en pahalı köşklerinin şimdiden satıldığı projede büyüklüğü 75 ile 426 m2 arasında değişen evlerin fiyatları 225 bin TL'den başlayıp 1 milyon 865 bin TL'ye çıkıyor.

Sinpaş GYO, Halkalı Küçükçekmece'de inşa ettiği ve İstanbul Boğazı'nı yeniden yorumladığı Bosphorus projesinin hemen yanındaki 119 bin 500 metrekarelik araziye şimdi de Boğaz'ın semtleri ve sarayları konseptini taşıyacak. 290 milyon TL'ye malolan projede 1.201 konut, Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe, Fethipaşa ve Sultantepe Koruları, Kuzguncuk, Paşalimanı, Hisar gibi pek çok tarihi Boğaz semti ilham alınarak inşa edilecek saray, kasır, köşk ve yalılardan oluşacak. Salacak ve Boğaziçi gibi pek çok meydanın da yer alacağı proje, 13 bin 500 metrekarelik gölet içinde yer alacak.

Kız Kulesi de var

Proje kapsamında tasarlanan Kız Kulesi'ne de sandallarla gidilebilecek. Resmi satışları bugün başlayan projenin 402 konutluk ilk etabı `Çırağan'ın ise yarısı şimdiden satılmış. Projeyi 10 gün önce kendi müşterilerine tanıttıklarını söyleyen Sinpaş GYO Pazarlama Müdürü Barış Ekener, "En pahalı köşkümüz, 1 milyon 865 bin TLlik, bahçeli ve havuzlu 350 metrekare 1 adet Çırağan Köşkü ile 1 milyon 650 TL'lik 3 Kuzguncuk Köşkü satıldı. 50 evi de sadece sevgililer gününde sattık" diye konuştu. Ekener, çok hızlı bir satış beklediklerini, sıradaki etabın ise Dolmabahçe Sarayı olacağını ifade etti.

30 ayda tamamlanıyor

Saray mimarisine has çeşmeler, şadırvanlar, cihannümalar, tonozlar, ferforjeler, geniş avlular, yüksek tavanlı giriş ve kat holleri, büyük ve görkemli kapıların tasarlandığı projede Barok, Has ve Mabeyn gibi saray bahçeleri, çınarlı, servili iskele kıyı çıkmazları ve koruları ile tarihi meydanlar yer alıyor.

İlk etabın 30 ay sonra teslim edileceğini söyleyen Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, projede 9 farklı yaşam seçeneği sunduklarını belirtti. Gacemer, "Projede 75 m2 1+1'den, 426 m2 6+1'e kadar 62 farklı ev seçeneği bulunuyor. Fiyat aralığı ise 225 bin 222 TL ile 1 milyon 865 bin TL arasında değişiyor" diye konuştu. Lansmana özel bir ödeme planı sunduklarını belirten Gacemer, "Projede peşinatsız, 3 ay sonra yüzde 5, 12 ay sonra yüzde 10, teslimde yüzde 30 ödemeler yapılabiliyor. Bakiye ise 72 ay vade, 0.92 faiz oranı ve 2.415 TL'den başlayan taksitlerle ödenebiliyor" dedi.

Julio Iglesias `Neden saraylar yok?' dedi, ilham kaynağı oldu

Küçükçekmece'de TEM, E-5 ulaşımları ve raylı sistemlerin merkezinde yer alan İstanbul Sarayları projesini oluşturma fikri, Sinpaş GYO'nun Bosphorus projesinin tanıtımı için Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü şarkıcı Julio Iglesias'ın "İstanbul Boğazı'nı Küçükçekmece'ye getirmişsiniz ama peki saraylar nerede?" diye sormasıyla ortaya çıkmış. Projenin logosu ise Türk-Osmanlı süsleme sanatında yer bulan tavus kuşu figürü ile Osmanlı saray bahçelerinin çiçeği Lale ile birlikte sembolize edilmiş.

2011 sonunda 503 milyon TL kâr sağlayacağız

Geçen yıl 1.450 ev satarak 450 milyon TL ciro sağladıklarını belirten Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "2009'da devam eden 5.200 konutluk projelerimize 220 milyon TL harcama yaptık. Bu yıl ise bu rakam İstanbul Sarayları ile 6.400'e çıktı. Harcayacağımız para tutarını da iki kat artışla 550 milyon TL'ye çıkaracağız" dedi. 2011 sonunda ilk kez kâr açıklayacaklarını söyleyen Çelik, "Bu yıl 1.990 adet teslim ederek 729 milyon TL, 2011'de de 1.934 konutu teslim ederek 686 milyon TL hasılat elde edeceğiz. Kârımız ise bu yıl 203, gelecek yıl ise 299 milyon TL olmak üzere toplam 503 milyon TL olacak. Bunun yüzde 20'sini temettü olarak dağıtacağız. Ama kâra göre artabilir" diye konuştu.

Portföyde 9 bin konutluk proje var

Şu anda projesi ve izni devam eden ve bir kısmı da önümüzdeki yıllarda hayata geçirilmek üzere 9 bin konutluk projelerinin bulunduğunu anlatan Çelik, şöyle devam etti: "2010'un son çeyreğinde birkaç yeni proje devreye girecek. Ankara Yenimahalle'de izin sürecimiz sürüyor. Şişli Bomonti'deki projemizi piyasaları izleyerek yılsonu veya 2011 başında başlatacağız. Bursa Modern'de ise yeni etap satışını başlatacağız. Mimari grubumuz 2013'ün projelerini bitirmeye çalışıyor."
Nihal Yuvacan/Vatan

Sinpaş, Küçükçekmece'yi İstanbul saraylarıyla donatıyor

Sinpaş Gayrimenkul ve Yatırım Ortaklığı, Küçükçekmece'de ikinci büyük projesi için İstanbul'daki saray ve semtlerden esinlendi. "İstanbul Sarayları" konut projesini başlattıklarını söyleyen Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "İstanbul Sarayları projesini 30 ayda teslim edeceğiz ve 2013 yılı aralık ayında konutlarda yaşanmaya başlanacak. 250 bin metrekarelik projenin maliyeti 280-290 milyon lira artı yüzde 18 KDV'den oluşuyor. Projede Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere 9 farklı seçenek var" dedi. Projede büyüklükleri 75 metrekare 1+1'den, 426 metrekare 6+1'e kadar 62 farklı ev seçeneğinin sunulduğunu da belirten Çelik, "Fiyat aralığımız 225 bin 222 lira ile 1 milyon 865 bin 840 lira arasında" dedi.
Türkiye/Tülay Dur


Geri Dön