29 / 03 / 2024

İstanbul şehir hatlarına 3 yeni gemi!

İstanbul şehir hatlarına 3 yeni gemi!

Türk mühendisleri tarafından yapılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş’ye teslim edilen üç gemi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle hizmete alındı.



Durusu, Göksu ve Küçüksu adını taşıyan ve Türk mühendisleri tarafından yapılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş’ye teslim edilen üç gemi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle hizmete alındı.


Sarıyer İskelesi’nde yapılan hizmete alım töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, gemilerin İstanbul Boğazı’nın güçlü akıntısı, poyraz ve lodosa karşı güçlü manevra kabiliyeti ve sevk sistemi, seyir cihazları ile zor hava şartlarında bile hizmet verecek kapasite de olduğunu söyledi.


Engelli vatandaşların da kolay bir şekilde gemiye binmeleri için gemilerin özel olarak tasarlandığına vurgu yapan Başkan Topbaş, “Gemilerimizde hayvan barınakları da var. Uygun iniş-biniş rampası, tuvalet ve zemin kaplamasıyla engelli yolcuların daha fazla erişim sağlaması için dizayn edildi. Bebek bakım odası da olan yeni gemilerimizde led ekranlar,  mevsim şartlarına göre ısıtma ve soğutma sistemleri ve yolcu salonlarında akıllı cihazlar için şarj noktaları bulunuyor” diye konuştu.


Gemilerin teknik özellikleri ile ilgili olarakta bilgi veren Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gemilerimizin her biri 700 yolcu kapasiteli ve 42 metre boyunda. 12 deniz mili hız yapan yeni gemilerimiz çift yönlü yanaşma sistemine sahip ve Türk mühendislerimiz tarafından yapıldı.”


Hizmete alım törenine Denizcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından vatandaşlar yeni gemilere binerek boğazda kısa bir tur attı. 






Geri Dön