24 / 04 / 2024

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği SOS İstanbul Yarışması sonuçlandı

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği SOS İstanbul Yarışması sonuçlandı

 S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık Fikir Projesi Yarışması sonuçlandı



Toplumun karşısına, kent ve kentli yararına alternatif projeler ile çıkmanın önemine inanan İstanbul Serbest Mimarlar Derneği,  bu bağlamda, projeler üretmenin ve tartışmanın, uygar ve aydın olma sorumluluğu taşıyan bütün mimarlar için önemli bir görev olduğunu düşünmektedir.

İstanbul SMD, bu yapıcı görevin, öncelikle gençliğe ait olduğu düşüncesiyle, Küçüksu Çayırı'nın İstanbul'un çağdaş kent yaşamına katılması konusunun tartışılması, düşünceler üretilmesi ve bu süreçlerde mimarlık öğrencilerinin etkin rol almalarını sağlamak amacıyla, bu yıl 3. kez düzenlenen S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık Fikir Projesi Yarışması'nın konusunu “Küçüksu ve Çevresi Yeniden İşlevlendirme Sürecine Alternatif Çözümler” olarak belirlemiştir.

Yarışmanın amacı, tarihî verileri değerlendiren Küçüksu Çayırı'nı estetik ve işlevsel bir bütün olarak yeniden kent yaşamına katmak, genel kent imgesine 15. yüzyılın başında bir hisar yapılarak katılmış bu tarihî olgunun kent bilincine işlenmesini sağlamak ve Boğaz'ın en güzel doğal ve tarihsel sitini, tarihine ve halkının günlük yaşamına kazandırmaktır.

5 Nisan 2010 günü duyurusu yapılan yarışmaya, bütün Türkiye'den 33 proje katılmıştır. Ödül töreni, sergi ve kolokyum 23 Haziran 2010, Çarşamba günü, saat 17.00'de Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenecektir. Çeşitli ödüllerin yanı sıra, birinci olan yarışmacıya Kalebodur'un desteği ile Interrail Özel Ödülü verilecektir.
Ödül töreni ve kolokyuma katılmak serbesttir.

İSTANBUL SERBEST MİMARLAR DERNEĞİ HAKKINDA

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği 1985 yılında Ankara'da kurulmuş olan Türk Serbest Mimarlar Derneği'ne (TSMD) paralel bir kardeş dernek olarak 2003 yılında İstanbul'da kuruldu. Bu oluşumu,  İzmir  Serbest Mimarlar Derneği'nin kurulması izledi.

Bu 3 dernek hedef olarak, ileride kurulacak başka bölgesel Serbest Mimarlar Dernekleri ile bir Birlik çatısı altında buluşmayı ve böylece ülke çapında etkin ve güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşunu yaşama geçirmeyi öngörüyor.

TMMOB Mimarlar Odası üyesi serbest mimarların bu yerel kurumsal yapılanma ile;
- Küreselleşen Dünya ve Avrupa Birliği ile ilişkiler düzlemindeki "Temsilinde" daha etkin olabileceği,
- Merkezi ve yerel yönetimlerin karar verme süreçlerine, taraf olarak "Katkıda bulunabileceği",
- Kamuoyu ve medya ile ilişkilerde daha yaygın bir "İletişim kurabileceği" öngörülüyor.


Ödül Töreni- Kolokyum
Tarih: 23 Haziran 2010, Çarşamba
Saat: 17.00
Yer: Yapı-Endüstri Merkezi

Sergi
Tarih: 22 Haziran- 2 Temmuz 2010
Ziyaret Saatleri: Pazar hariç, hafta içi her gün 10.00 – 18.00
Yer: Yapı-Endüstri Merkezi
Fulya mah. Yeşilçimen sok. No: 12/430 (Polat Kulesi Yanı)
Fulya- İstanbul

Detaylı Bilgi ve İletişim İçin:
Dilek SAFER
İstanbulSMD Genel Sekreterliği
Tel:   0212 251 09 58   
         0212 292 43 80
Faks: 0212 292 43 82
E-Posta: [email protected]


Geri Dön