18 / 04 / 2024

İstanbul temalı parklarıyla Disneyland oluyor!

İstanbul temalı parklarıyla Disneyland oluyor!

İstanbul'un dört bir köşesinde çocuklar için Disneyland'ı aratmayacak temalı parklar inşa ediliyor. Bu merkezler bulundukları bölgelerde turizmi hareketlendiriyor.



 Açılan AVM'lerle birlikte alışveriş turizminde hızlı bir çıkış yakalayan İstanbul, şimdi de arka arkaya açılması beklenen Disneyland tarzı eğlence alanlarıyla Ortadoğu ve Balkanlar'ın eğlence merkezi haline geliyor. Çocuklara yönelik temalı parklar, bulundukları bölgelere milyonlara varan ziyaretçi çekmeleriyle dikkat çekiyor. Yeni açılacak olan projelerin de hedefinde çocuklar kadar eğlenmeyi seven büyükler de yer alıyor. Türkiye'de bu alanda yapılan yatırımların tutarları ise milyar doları aşıyor.


7'den 70'e herkesi ağırlayacak


Bu alanda yapılan en büyük yatırım ise Eyüp ve Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırlarında 600 bin metrekareli arsada yapılan Vialand projesi. 1 milyar 150 milyon liralık  yatırımla yapılan Vialand, 24 Mayıs'ta açılacak. 26 Mayıs tarihinde ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla resmi şekilde kapılarını açacak olan projeyle İstanbul'un

tam anlamıyla bir eğlence merkezine kavuşması bekleniyor.


7'den 70'e her yaştan kitleyi ağırlamayı hedeleyen Vialand, dünya standartlarındaki eğlence ünitelerini İstanbul'a taşıyacak. Misafirlerini girişindeki 2000 metrekarelik şato ile karşılayacak. Via Grup & Gürsoy Grup Yatırım ve Yönetim Ortaklığı tarafından inşa edilen proje son teknoloji ile tasarlanmış. 3 saniyede 110 kilometreyi aşan

hızıyla Avrupa'nın en çok ilgi gören Roller Coaster'ı da Vialand'in eğlence ünitelerinden olacak. Ayrıca projede hızlı akarsuda rafting imkanları sunulurken, Rapid Ride, efsanevi karakteri içeren King Kong Köyü ve eski İstanbul yaşamının tüm gizemiyle canlandırıldığı sokaklar yer alacak.


Vialand'de Fatih Dark Ride eğlence ünitesinde ziyaretçiler, Osmanlı Dönemi'nde heyecanlı ve eğitici bir gezintiye çıkabilecek. Çocuklara şehir kuruyorlar Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin İstanbul Anadolu yakasında gerçekleştirdiği Acıbadem'deki Akasya Projesi ve Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi de eğlence merkezine yatırım yapanlardan.


80 bin metrekarelik kiralanabilir alan içinde yaklaşık 300 adet mağazanın yer alacağı Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi, eğlence yatırımında çocukları önplana koydu. KidZania ile çocukları çekecek olan proje, Eylül 2013'te ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.


Mecidiyeköy'deki, Avrupa'nın ilk Trump markalı projesi Trump Towers da çocuklara yönelik park yatırımına imza atıyor. Trump Towers, yatırım bedeli 10 milyon dolar olan KidzMondo ile aynı anda 500 çocuğun güvenli bir ortamda oynayabilmesini sağlayacak. 4 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip eğlence alanı 2013'ün sonbaharında kapılarını açacak. Çocuklar için inşa edilen ve yine çocuklar tarafından yönetilen bir mini şehir içeren Kidzmondo'da yaşları 2 ila 14 arasında değişen çocuklar yüksek donanımlı eğitimciler rehberliğinde altyapısı, meslekleri ve paranın değeri dahil yetişkinlerin dünyasının karmaşık konularını gerçek yaşam koşullarını taklit ederek öğreniyor.

Kendisine ait ekonomisi ve kendi para birimi de - "Kidlar" bulunan Kidzmondo'da çocuklar, Kidzmondo'nun Kurucuları Kozmo Kidd, Àena Kidd, Dogzilla ve Leeloo tarafından karşılanıyor. ilk yılında 600 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği KidzMondo Trump İstanbul'un giriş ücretinin 30-35 lira civarında olması bekleniyor. KidzMondo Trump İstanbul'un yaklaşık 250 kişilik eğitimli kadrosu çocuklar için çalışacak.


Temapark yerli Disneyland yapacak


İstanbul'a eğlenceyi getirecek bir diğer proje ise Halkalı Tema  Park Projesi olacak. Mesa, Kantur, Artaş, Öztaş iş ortaklığıyla İstanbul Halkalı'da hayata geçirilecek olan 3 milyar liralık projede 500 bin metrekare üzerine yerli Disneyland kurulacak. Projede ayrıca alışveriş merkezi, otel, kongre merkezi, hastane gibi tesisler de inşa edilecek İstanbul'da Prag gibi olabilir Türkiye'de birçok alışveriş merkezini kiralamasını ve işletmesini alan Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlence merkezlerinin İstanbul'a gelen turist sayısını artıracağını söyledi. Alkaş, "Bu tür eğlence merkezleri ziyaretçilerin normal şatlardan daha uzun AVM'lerde kalmasını sağlıyor. Her şeye bir anda binme fırsatı bulamadığı için ziyaretçinin tekrar tekrar gelmesini sağlayarak AVM'ye gelme sıklığını artırıyor" dedi. Alkaş,"Türkiye'de AVM'ler eğlence merkezlerine büyük önem veriyor. 7'den 70'e her kitleye hitap eden merkezler olduğu gibi, Zorlu Center Performans Merkezi sanat gösterileri ile kültürel etkinliklere ev sahibi yaparken, Aqua Florya gibi akvaryum özellikleri ile öne çıkan AVM'ler yapılıyor" dedi. Alkaş, İstanbul'a gelen turist sayısı 9 milyona giderken, Prag'ın ise şu anda eğlence merkezleriyle 22 milyon ziyaretçi çektiğini, bu nedenle Türkiye'de bu tarz yatırımların artacağını belirtti.


DÜNYA


Geri Dön