19 / 03 / 2024

İstanbul trafiğine yepyeni bir çözüm!

İstanbul trafiğine yepyeni bir çözüm!

Firma: Özak-Yenigün-Ziylan

Proje: Büyükyalı

İstanbul trafiğini değiştiremezsiniz ama hayatınızı değiştirebilirsiniz. Trafiği hayatınızdan çıkarmak için, hem şehrin merkezinde, hem de her yere kolayca ulaşabileceğiniz bir semtte yaşayın.



İstanbul trafiğini değiştiremezsiniz ama hayatınızı değiştirebilirsiniz. Trafiği hayatınızdan çıkarmak için, hem şehrin merkezinde, hem de her yere kolayca ulaşabileceğiniz bir semtte yaşayın.


Ulaşım akslarının merkezinde “iyi yaşam”…  

Şehir merkezinde ama şehrin karmaşasından  

uzak, tüm yaşam birimlerinin yürüme 

mesafesinde olacağı yeni bir yaşam…

İstanbul’un deniz, kara ve raylı sistem ulaşım

akslarının kesiştiği Zeytinburnu’nda.... 

Deniz ulaşımını günlük yaşamın bir parçası haline 

getirip hayata keyif katmak ve zaman kazanmak… 

2016 sonunda açılması planlanan Marmaray

Zeytinburnu durağıyla**, metro hattı üzerindeki

her noktaya hızlı ulaşmak…

2016 Aralık ayında hizmete girmesi planlanan

Avrasya Tüneli’nin** yanı başında olup, köprü trafiğini hayatınızdan çıkarmak... 

Ve tüm toplu taşıma istasyonlarına yakın mesafede olmak….


İstanbul trafiğine yepyeni bir çözüm!

Büyükyalı’da “İyi Yaşam”a trafiğe takılmadan ulaşın 

Emlak Konut güvencesiyle Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat “iyi yaşam ve insan” kavramlarını odağına alan yeni bir deniz semtini, “Büyükyalı İstanbul” adıyla hayata geçiriyor. Büyükyalı, İstanbul’un yeni ulaşım akslarının kesiştiği ve her noktaya trafiğe takılmadan kolayca ulaşılabilecek merkezi bir lokasyonda yer alıyor.


İstanbul trafiğine yepyeni bir çözüm!

Büyükyalı yakınındaki  Marmaray  ve Avrasya Tüneli’yle şehrin tam merkezinde 

Büyükyalı’nın önemli ulaşım iavantajlarının başında projeye yürüme mesafesinde yer alan ve 2016 sonunda açılması planlanan Marmaray Zeytinburnu Durağı** geliyor. Yine Aralık 2016’da motorlu araçların geçişi için, hizmete girmesi planlanan ve İstanbul’un iki yakasını tüp geçitle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli de**, projenin yakınında yer alıyor. 


İstanbul trafiğine yepyeni bir çözüm!

Büyükyalı’da yaşam başladığında, yeni ulaşım aksları birbirine entegre hale gelmiş olacak

Büyükyalı projesi tamamlandığında bugün yapımı devam eden Marmaray Zeytinburnu durağı**, Avrasya Tüneli** ve yeni sahil yolu** tamamlanarak birbirine entegre hale gelmiş olacak. Böylece  Büyükyalı  sakinleri, “iyi yaşam”a trafikte saatler kaybetmeden, kolayca ulaşabilecek.


İstanbul’un “yeni boğazı”na yaya köprüsüyle ulaşım

Avrasya Tüneli** ile uyumlu hale gelmesi için yeniden düzenlenen Zeytinburnu Sahil Yolu*** ise bölgedeki trafiği rahatlatmasının yanı sıra bisiklete binme, koşma ve yürüyüş yapma olanağı da sunacak. Böylece Büyükyalı sakinleri, sahile doğrudan yaya köprüsünden yürüyerek, bir deniz semtinde yaşamanın getireceği tüm avantajlardan faydalanacak. 

 

Deniz ulaşımı, günlük yaşamın bir parçası olacak

Büyükyalı; İstanbul’da sık kullanılmayan deniz ulaşımını, günlük yaşamın bir parçası haline getirmeyi hedefliyor. Proje, hayata geçirilmesi planlanan deniz shuttle* ile yoğun trafiğe çözüm üreterek zaman kazandıracak. Atatürk Havalimanı’na 10 km, Tarihi Yarımada’ya 8 km, Taksim Meydanı ve Nişantaşı’na 12 km uzaklıkta bulunan Büyükyalı, merkezi lokasyonuyla, Bakırköy ve Yenikapı İDO iskeleleri gibi önemli noktalara direkt bağlantı sağlıyor. 


İstanbul trafiğine yepyeni bir çözüm!


Lansmanı 2016’nın son çeyreğinde

Kazlıçeşme sahil yolunda yer alan Büyükyalı’nın mimari projesini, 200’den fazla ödülün sahibi İngiliz Chapman Taylor üstleniyor. Projenin konseptini; yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, semt yaşamı, renkli sosyal hayat ve kültürel çeşitliliği destekleyen “yeni şehircilik” akımı oluşturuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı’da, ilk etapta 452 ünitenin lansmanı yapılması ve semtte yaşamın 2019 sonunda başlaması planlanıyor.


Siz de “iyi yaşam”a trafiğe takılmadan ulaşmak için tıklayınız.


* Deniz Shuttle izin ve projelendirme süreçleri devam etmektedir.

**Avrasya Tüneli, Marmaray ve yeni sahil yolu inşaat sürecindedir.

*** www.ibb.gov.tr sitesinde yapılan açıklama kaynak alınmıştır.



projeye sor



Geri Dön