25 / 04 / 2024

İstanbul - Uludağ arası teleferik hattı ile 2 saate iniyor!

İstanbul - Uludağ arası teleferik hattı ile 2 saate iniyor!

Bursa"nın simgesi olan teleferik yenileniyor. Oteller bölgesine kadar ulaşacak olan yeni projenin startı dün düzenlenen törenle verildi. Projeyle, rüzgarlı havalarda da Bursa"dan Uludağ"a yolcu taşınacak



1963"te hizmete giren, 4 bin 817 metre uzunluğundaki teleferik hattı yenileniyor. Dün düzenlenen temel atma törenine Devlet Bakanı Faruk çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Yeni teleferiğin mevcut kapasitenin on katından fazla yolcuyu modern gondollarla beklemeksizin oteller bölgesine taşıyacağını belirten Başkan Recep Altepe, bu hizmetin Uludağ karayolundaki yoğunluğu asgariye indireceğini söyledi. Altepe, projeyle İstanbul"dan denizyolu ve teleferik kullanılarak oteller bölgesine 2 saatten az bir sürede ulaşılabileceğini vurguladı.

Saatte 1800 kişi taşınacak

Projeyle, halen çalışmakta olan Teferrüç, Kadıyayla ve Sarıalan istasyonlarına Oteller Bölgesi istasyonu da eklenecek. Toplam 8 bin 84 metreyle dünyanın en uzun hattına sahip olacak teleferikle yolcular 8"er kişi kapasiteli toplam 175 gondolla sıra beklemeden taşınacak. Yap-işlet ve devret modeli ile 2 yılda bitirilmesi planlanan projenin 35 milyon lirayı mal olması bekleniyor. Başlangıç noktası olan Teferrüç"te teleferik müzesi, süpermarket, 50 mağaza, 50 oda kapasiteli otel, çok amaçlı salon ile kafeterya ve restoran yapılacak.
Milliyet


Geri Dön