29 / 03 / 2024

İstanbul Üniversitesi'ne halka açık spor kompleksi yapılıyor!

İstanbul Üniversitesi'ne halka açık spor kompleksi yapılıyor!

Avcılar’a yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtım töreni ile 5 yeni yatırımın temel atma törenine katılan Başkan Kadir Topbaş, metrolarla İstanbul’un merkezine bağlanacak ilçede, İstanbul Üniversitesi kampüsüne dev bir spor kompleksi yapacaklarını söyledi.




Avcılar’a yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtım töreni ile 5 yeni yatırımın temel atma törenine katılan Başkan Kadir Topbaş, metrolarla İstanbul’un merkezine bağlanacak ilçede, İstanbul Üniversitesi kampüsüne vatandaşların da istifade edebileceği dev bir spor kompleksi yapacaklarını söyledi.


Topbaş vatandaşlarla sağlıklı yaşam için yürüdü


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtım törenine katıldı. 5 yeni yatırımın da temelini attı. Tören öncesinde Avcılarlılarla birlikte ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ne katılan Başkan Kadir Topbaş, vatandaşlarla birlikte horon tepti.


Avcılar Denizköşkler’de düzenlenen törene gelişinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Kadir Topbaş, coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada İBB olarak İstanbul’a 60 milyar liranın üzerinde, sadece Avcılar’a ise 645 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu;


Avcılar’a 645 milyon liralık yatırımlar zinciri…


“Avcılar’da 42 milyon 384 bin liralık 5 yeni yatırımın temelini atıyoruz. Dev spor kompleksi Avcılar’ı şehrin spor merkezi yapacak. 2 okula yapacağımız spor salonları da bu fonksiyona can verecek. Daha önce de 3 okula spor salonu kazandırmıştık. Açık aktivite alanlarında Avcılar stres atacak. Üniversite’nin önü ilçemize yakışır bir meydan olacak. Kutsal aile kurumunun ilk imzaları yeni nikah salonunda atılacak.”


Avcılar’ın yol ve kavşak sorunları çözdüklerini ve metrobüsün konforunun Avcılarlıların ayağına geldiğini belirten Başkan Topbaş, yoğun talepten dolayı Avcılar’ı metro ile buluşturacak projelere imza attıklarını ifade etti. Ulaştırma Bakanlığı’nın yapacağı projeyi 2017’de tamamlamayı hedefledikleri Bakırköy-Avcılar- Büyükçekmece TÜYAP Metro Hattı’nın yakında temelini atacaklarını dile getiren Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


“İstanbul’u 24 saat metro ağlarıyla örüyoruz. Şehre metro yetiştirmek için binlerce insan gece gündüz karıncalar gibi çalışıyor. İstanbul’a 2019 yılında 400 kilometre raylı sistemden bahsediyoruz. Avcılar’dan geçecek bu hattı Büyükçekmece merkeze indirmek üzere planlar yaptık. Yakın gelecekte Avcılar ve Büyükçekmece’den metroya binen bir insan Taksim’e, Kartal’a kadar gidebilecek.  Marmaray  tam anlamıyla tamamlandığı zaman Ankara’ya, doğuya hatta Londra’ya kadar gidilebilecek. Bunları sevdası olanlar, azmi olanlar inşa edebilir. Yoksa bu kaynaklar vardı niye yapılmadı bugüne kadar. Bunlar ihmal edilmiş şeyler. Eksiklikler bunlar, biz de yapıyoruz. Silivri’ye kadar metro dedik, Çatalca’ya mevcut hafif metro çalışmasını söyledik. ”


Üniversite kampüsüne herkese açık dev spor kompleksi


“İBB olarak kaynağımız var, Avcılar için daha ne istiyorsanız yaparız. Yatırım yaparken siyasi ayrım yapmıyoruz, insana hizmet etmek görevini yerine getiriyoruz” diyen Topbaş, “Avcılar Sahili’ne erkekler dahi inmeye çekiniyordu. Florya gibi bu sahili güvenlikle kontrol altına alacak bir düzenleme yapıyoruz. Biliyorsunuz Denizköşkler’de bir sosyal tesis kurduk, dolup taşıyor şu anda. Şimdi de düğün ve toplantı salonu yapıyoruz. Teknik olarak mümkün olursa Avcılar’da sahilden yukarıya bir teleferik de yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.


Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ni açarak bu havzadaki 2 milyon insanın atıklarının denize karışmasını önlediklerini, dereleri ıslah ettiklerini dile getiren Topbaş, şunları kaydetti; “İstanbul Üniversitesi ile anlaştık orada bize bir yer ayırdılar. Üniversitenin Avcılar’daki merkezine dev bir spor kompleksi yapıyoruz. İnşaatı devam ediyor. Üniversiteye, ‘yol kenarında bize bir arazi verirseniz bir spor tesisi kurarız, ancak bir şartımız var. Bu tesis halka açık olacak ve biz işleteceğiz’ dedik. Yani hem halk hem öğrenciler istifade edecek. Kapalı yüzme havuzu, kapalı spor alanları, fitness salonu gibi her şeyiyle mükemmel bir tesis olacak. Avcılara yakışır bir tesis olacak.”



İBB


Geri Dön