26 / 04 / 2024

İstanbul Vizyon Park satışa çıktı! 86 bin dolara!

İstanbul Vizyon Park satışa çıktı! 86 bin dolara!

İstanbul Yenibosna"da, Kuyumcukent"in hemen yanında yükselen yeni İş Resedence projesi İstanbul Vizyon Park ile tüm iş dünyasına yönelik bir projeye imza atıyor



 Türkiye"de entegre altın ve mücevher sanayini bir çatı altında toplayan Kuyumcukent, gayrı menkul sektörüne yatırım yaptı. Kuyaş Gayrı Menkul Yarıtım Ortaklığını kurarak inşaat sektörüne iddialı projelerle adım atan oluşum, İstanbul Yenibosna"da, Kuyumcukent"in hemen yanında yükselen yeni İş Resedence projesi İstanbul Vizyon Park ile tüm iş dünyasına yönelik bir projeye imza atıyor.   İstanbul Vizyon Park"ın tanıtımı ve KUYAşž"ın çalışmaları hakkında bilgi verilen Basın Toplantısına KUYAşž Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. İstanbul Vizyon Park"ın yeni reklam kampanyasında kullanılacak TV filminin gösterimi ile başlayan toplantıda projenin reklam çalışmaları hakkında da bilgi verildi. œGeleceği Bugünden Görenlere sloganı ile çıkış yapacak olan İstanbul Vizyon Park"ın özellikle değerli bir yatırım aracı olduğunun altının çizildiği toplantıda özellikle satış fiyatlarının da ulaşılabilir tutulduğu belirtildi.

2011"in ilk yarısında teslimatı hedeflenen İstanbul Vizyon Park, tüm iş dünyasının ofis ihtiyaçlarını karşılayacak ileri teknoloji olanaklarıyla donatılmış. İstanbul Vizyon Park; 5 yıldızlı business oteli, Alışveriş Merkezi ve Residence hizmetleri ile çok iddialı ve ayrıcalıklı bir proje olarak Yenibosna"da yükseliyor. Leasing avantajı ile %5 peşinat, 60 ay vade ve   sıfır faiz vade imkanı sunulan İstanbul Vizyon Park"da satışlar başladı.

TAMAMLANDIĞINDA İSTANBUL"UN EN BÜYÜK METRAJLI KOMPLEKSİ OLACAK.

İstanbul Vizyon Park, temelinde İstanbul"a yeni bir vizyon katmayı da amaçlıyor. İleri teknoloji ve residence hizmetleri ile ayrıcalıklı bir konuma gelen İstanbul Vizyon Park, sadece ofis bloklarından oluşan bir inşaat projesi sunmuyor. İstanbul Vizyon Park; tamamlandığında;   kongre merkezleri, SPA salonu ve business hizmet odaklı 5 yıldızlı oteli, Wedding World Alışveriş Merkezi, Kuyumcukent kompleksi ile birlikte toplam 902 bin m ² alanda yer alarak İstanbul"un en büyük metrajlı ve en kapsamlı inşaat projesi olacak. şžu ana kadar 570 bin m ² alanının inşasının tamamlandığı İstanbul Vizyon Park, iş dünyasına her türlü ihtiyaca cevap verecek bir ofis ortamı sunuyor. Darphane, Merkez Bankası, Bankalar Grup Merkezleri gibi önemli finans ve altın piyasası   merkezlerinin de yanı başında olan İstanbul Vizyon Park, hem altın ve finans dünyasının buluşma noktası oluyor, hem de müşterilerine çok değerli bir yatırım fırsatı sunuyor. Atatürk Havalimanına 3 dk., mesafede, Serbest bölge, Dış Ticaret Kompleksi, CNR ve IDTM Fuar merkezleri başta olmak üzere tüm iş ve ticaret dünyasının kalbinde konumlanan İstanbul Vizyon Park"tan ofis alanlar hem modern ve V.I.P. hizmete sahip bir iş ortamında olmanın keyfini yaşayacaklar hem de sürekli değer kazanan bir yatırımla geleceğe güvenle bakacaklar.

Kuyumcukent kompleksi içinde yer alması nedeniyle finans dünyasının içinde doğan İstanbul Vizyon Park"ta ayrıca; T.C. Merkez Bankası Grup Merkezi, Darphane Saymanlık Veznesi, İstanbul Kuyumcular Odası, Ulusal bankaların Grup Merkezleri ve Merkez Bankası Takas ve Saklama Merkezi gibi önemli kurum ve kuruluşlar şimdiden yerlerini aldılar. Türkiye"nin finans piyasalarının yönünü belirleyen seçkin komşularla iş dünyası için bir çekim merkezi haline gelecek olan İstanbul Vizyon Park için yaklaşık 150 milyon $ yatırım yapıldı. Tamamlandığında 250 milyon $"a mal olacak olan İstanbul Vizyon Park; 5 ofis bloğu ve gerektiğinde üretim için de kullanılabilecek çok amaçlı 2 blok ile toplam 807 birimden oluşuyor. Kuyumcukent ile birlikte tamamlandığında 500 milyon $"a ulaşacak bu büyük yatırım için şu ana kadar 400 milyon $ harcandı.

İSTANBUL VİZYON PARK :
GELECEĞİN EN KARLI YATIRIMI OLACAK
İstanbul Vizyon Park"ın tanıtımı için düzenlenen Basın Toplantısında proje hakkında bilgi veren KUYAşž Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, Kuyumcukent"in başarılarını referans aldıklarını ve bu güvenle tüm iş dünyasına hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti. KUYAşž"ın, ilk projesinin İstanbul Vizyon Park olduğunu belirten Sait Erdal Metiner, yeni projelerle KUYAşž"ın gayrı menkul sektöründe kalıcı olacağını vurguladı. İstanbul"un görsel güzelliğinin gelişmesine katkıda bulunacak, çevreye duyarlı projeler gerçekleştireceklerini söyleyen KUYAşž Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner ; œKUYAşž, tamamen Gayrı Menkul sektöründe faaliyet gösterecek bir oluşumdur. İlk projemiz olan İstanbul Vizyon Park ile tüm iş dünyasına ciddi, konforlu, kaliteli, güvenilir ve sadece bugün değil her zaman kazandıracak bir ofis projesi sunuyoruz. İstanbul Vizyon Park ilk projemiz ama son olmayacak. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. şžu anda iş dünyasına yönelik inşaat projelerine odaklandık ama önümüzdeki günlerde uygun koşullar olursa konut projelerine de sıcak bakabiliriz. Dedi.

Dünyanın yeni merkezinin Türkiye olduğunu ifade eden Sait Erdal Metiner;   œTürkiye değişiyor, gücünün farkına varıyor. Ekonomisi, sanayisi, girişimcileriyle Türkiye, dünyaya yön veriyor. Vizyon yatırımcılar ve iş dünyası, dünyanın 16. ve Avrupa"nın 6. büyük ekonomisi olan Türkiye"de gelişen yeni iş modellerine uygun, tüm gereksinimlerine cevap verecek ofis alanları arıyorlar. Urban Land Institute ve Price Waterhouse Coopers tarafından hazırlanan 2008 Avrupa Emlak Raporu"na göre, İstanbul, gayrimenkul yatırımında en cazip 2. kent. Ancak bu cazibe, doğru projeler geliştirildiği sürece geçerli. İstanbul Vizyon Park, konumu, mimarisi, altyapısı, teknolojik donanımı ve ayrıcalıkları ile şirketler için yalnızca İstanbul sınırlarında değil, Türkiye ve bölge ülkeler arasında da en doğru yatırım şeklinde konuştu.

İstanbul Vizyon Park"ın İstanbul"da ana arterlerin kesişme noktasında olduğunu ve ulaşım kolaylıkları ile her yere çok yakın olmasının avantaj yarattığını vurgulayan Sait Erdal Metiner şunları söyledi : œA sınıfı akıllı ofisler, geniş dinlenme alanları, zengin sosyal yaşam, otel ve kongre merkezi hizmetleriyle İstanbul Vizyon Park içinde yer alacak şanslı şirketlere konforlu ve çağın ötesinde bir iş yaşamının kapılarını açacak. Üstün altyapısı, çevresine değer katan mimarisiyle İstanbul Vizyon Park, vizyoner yatırımcılar ve işadamları için en ideal merkez konumunda bulunuyor. şžirketler için ve çalışanlarına her açıdan en üst seviyede çalışma ortamı sağlayacak olan İstanbul Vizyon Park, ileri bir vizyon ve detaycı bir düşünce anlayışının ürünü. Rahatlamak ve sosyalleşmek için ferah dinlenme alanları, kafeterya ve coffee shop, engelliler için park yeri ve WC"ler, yeşil alanlar, Kuyumcukent kompleksi içinde yer alan food court ve çarşı, çalışanların işe keyifle gelmesini sağlayacak artılardan bazıları¦ œ

LEASING"LE SIFIR FAİZ AVANTAJI SADECE İSTANBUL VİZYON PARK"TA..

KUYAşž Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, İstanbul Vizyon Park"ı güçlü ve rakipsiz kılan bir başka özelliğin œLeasing imkanı sunmaları olduğunu söyledi. Projenin satış koşulları hakkında bilgi veren Metiner; œİstanbul Vizyon Park, gerçekten de benzersiz ve rakipsiz bir proje. Altın ve Finans dünyasının içinde, fuarlar, ihracatçılar birliği, serbesz bölge ile ticaretin merkezinde, havalimanına, tüm ulaşırm arterlerine çok yakın mesafede oluşu ile sağladığı yaşam kolaylıklarına ek olarak biz buradan ofis sahibi olmak isteyenler içinde avantajlı ödeme koşulları hazırladık. Projenin inşaatlarının %80"inin tamamlanmış olması bizim müşterilerimize leasing avantajı sunma imkanımızı sağladı. şžu anda, %5 peşinat ve sıfır faizle 60 ay vade imkanı veriyoruz. Banka kredisi alamayanlara biz kredi açabiliyoruz. œ şeklinde konuştu. Sait Erdal Metiner, İstanbul Vizyon Park"ın sadece bugüne değil, geleceğe de yatırım olduğunu ifade ederek, iş dünyasını proje ile tanışmaya davet etti.

www.istanbulvizyonpark.com.tr

Basında yer alan diğer haberler:

Kurduğu Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.şž. (KUYAşž) ile inşaat alanında faaliyete başlayan Kuyumcukent 'İstanbul Vizyon Park' projesini satışa sundu. Yenibosna"da Kuyumcukent"in yanında yükselen yeni iş rezidans projesi
olan İstanbul Vizyon Park"ın 2011"in ilk yarısında teslimatı hedefleniyor. 150 milyon dolarlık yatırım yapılan ve tamamlandığında 250 milyon dolara mal olacak İstanbul Vizyon Park, 5 ofis bloku ve gerektiğinde üretim için de kullanılabilecek çok amaçlı 2 blok ile toplam 807 birimden oluşuyor. Kuyumcukent ile birlikte tamamlandığında 500 milyon dolara ulaşacak proje için şu ana kadar 400 milyon dolar harcandı.
               
Tamamlandığında tüm Kuyumcukent kompleksi ile birlikte toplam 902 bin metrekare alanda yer alarak İstanbul"un 'en büyük' metrajlı ve en kapsalı gayrimenkul projesi olacak İstanbul Vizyon Park, ofis, rezidans ve atölye blokları, 5 yıldızlı business otel, alışveriş merkezinden oluşuyor. İstanbul Vizyon Park"ta şu ana kadar 570 bin metrekare alanın inşası tamamlandı.
             
KUYAşž Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Kuyumcukent"in 1.600 kuyumcu esnafının hayata geçirdiği bir proje olduğunu anımsattı.
               
Kuyumcukent"in kurduğu KUYAşž"ın tamamen gayrimenkul sektöründe faaliyet göstereceğini belirten Metiner, 'İstanbul Vizyon Park ilk projemiz, ama son olmayacak. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. şžu anda iş dünyasına yöneli inşaat projelerine odaklandık ama önümüzdeki günlerde uygun koşullar olursa konut projelerine de sıcak bakabiliriz' dedi. İstanbul Vizyon Park tamamlandığında sadece İstanbul"un değil, Türkiye"nin en büyük projesi olacağını söyleyen Metiner, 'Projenin inşaatlarının
yüzde 80"inin tamamlanmış olması bizim müşterilerimize leasing avantajı sunma imkanımızı sağladı. şžu anda, yüzde 5 peşinat ve sıfır faizle 60 ay vade imkanı veriyoruz. Banka kredisi alamayanlara biz kredi açabiliyoruz' diye konuştu.
               
Metiner, Merkez Bankası Grup Merkezi, Darphane Saymanlık Veznesi, İstanbul Kuyumcular Odası ve birçok ulusal bankanın grup merkezleri ve Merkez Bankası Takas ve Saklama Merkezi gibi önemli kurum ve kuruluşlarının burada şimdiden yerlerini aldıklarını kaydetti.
               
'YÜZDE 50"NİN ÜZERİNDE SATILMIşž DURUMDA
               
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Metiner, inşaata 2009 yılında başladıklarını ve şu anda yüzde 80-85 seviyesinde tamamlanan projenin yüzde 50"nin üzerinde satıldığını belirtti. Metiner, 'Altın en gözde yatırım araçlarından biri. Kuyumcular bundan sonra altını gayrimenkulde mi görüyor' şeklindeki bir soruya karşılık da şunları kaydetti:
               
'Altının aşırı değerlenmesi kuyumcuların avantajına gibi görünüyor ama aslında bizim dezavantajımıza. Kolay müşteri bulamıyorsunuz, bu da işsizlik yaratıyor. Potansiyelimiz yüzde 50-60 düşmüş durumda. Altının bu kadar aşırı değerlenmesinden mutlaka bir gün dönüş olacağı kanaatindeyiz. Sektör mensuplarından bazıları altının aşırı değerlendiğini düşünerek gayrimenkule kayıyorlar. Ama bizim öyle değil. Biz şahıs firması değiliz. Yeni kazançlar sağlamak için bu alana girdik. 1.600 ortağın sinerjisi ile projeyi gerçekleştiriyoruz. Kuyumcukent"in elinde var olan değerli varlıkları daha kazançlı bir alanda değerlendirmek için gayrimenkulü tercih ettik.'

'2012"DEN İTİBAREN ORTAKLARA KAR PAYI DAĞITMAYI DÜşžÜNÜYORUZ'
               
Projeden ofis satın alanlar arasında sadece kuyumcular değil değişik meslek gruplarının yer aldığını ifade eden Metiner, başka bir soruya karşılık da, rezidans ve 5 yıldızlı otel projelerinin temellerini 2011 yılında atacaklarını bildirdi. Bölgede 3 arsalarının daha bulunduğunu ifade eden Metiner, onlar üzerinde de proje geliştirmeyi düşündüklerini kaydetti.
               
Rezidans ve otel yatırımı ile birlikte toplam proje bedelinin 1 milyar doları bulacağını ifade eden Metiner, 2012"den itibaren ortaklara kar payı dağıtmayı düşündüklerini belirtti. Bir başka soruya karşılık da Metiner, bunun Türkiye"de leasing ile satılan ilk gayrimenkul projesi olduğunu belirtti. Verilen bilgiye göre brüt 34,57 metrekare ile 345,69 metrekare arasında değişen ofislerin fiyatı 86 bin dolar ile 570 bin 500 dolar arasında değişirken,brüt 260,57 metrekare mağazanın fiyatı da 960 bin 500 dolar olarak belirlendi.
AA

Kuyumcular da inşaatçılığa döndü
İstanbul Vizyon Park görücüye çıktı
İnşaat sektörünün tavan yapması, paranın ilk adresi olan kuyumcuların da başını döndürdü. 1.600 ortaklı Kuyucukent, Yenibosna"daki çarşının yanına kurduğu ve yüzde 85"i tamamlanan İstanbul Vizyon Park"ı satışa sundu
Kapalıçarşı"nın ihtiyaçlarına cevap vermemesi üzerine 1994 yılında Yenibosna"da alınan 187 dönümlük arsa üzerine kurulan Kuyumcukent, bugün 500 milyon dolarlık bir yatırımın kapısı oldu. Tamamlandığında yatırım bedelinin 1 milyar dolar olması beklenen ve Kuyumcukent "in de sahibi olan KUYAşž (Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı), inşaat alanında faaliyete başlayarak yüzde 85'i tamamlanan 'İstanbul Vizyon Park' projesini satışa sundu.
Kuyumcukent"in yanında yükselen yeni iş rezidansı projesi olan İstanbul Vizyon Park"ın 2009"da başladığını ve 2011"in ilk yarısında teslimatının hedeflendiğini dile getirerek konuşmasına başlayan KUYAşž Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, 150 milyon dolar yatırım yapılan ve tamamlandığında 250 milyon dolara mal olacak İstanbul Vizyon Park "ın 5 ofis bloğundan oluştuğunu belirtti. Metiner, bunlara ilaveten üretim için de kullanılabilecek çok amaçlı 2 blok ile toplam 807 birimden oluşan Vizyon Park"a Kuyumcukent ile birlikte şu ana kadar 400 milyon dolar harcandığını dile getirdi.

Yarıdan fazlası satıldı
Projenin şu anda yüzde 80-85 seviyesinde tamamlandığını ve yüzde 50"den fazlasının satıldığını belirten Metiner, kuyumcuların da inşaatçılık yapma algısına cevaben 'Altının aşırı değerlenmesi kuyumcuların avantajına gibi görünüyor ama aslında bizim dezavantajımıza. Potansiyelimiz yüzde 50-60 düştü. Sektör mensuplarından bazıları gayrimenkule kayıyorlar. Ama biz şahıs firması değiliz. Yeni kazançlar sağlamak için bu alana girdik. Elimizdeki var olan değerli varlıkları daha kazançlı bir alanda değerlendirmek için gayrimenkulü tercih ettik diye konuştu.

İstanbul"un en büyüğü olacak
Tamamlandığında tüm Kuyumcukent kompleksi ile birlikte toplam 902 bin metrekare alanıyla İstanbul"un ˜en büyük " alana sahip olan ve en kapsalı gayrimenkul projesi olması planlan İstanbul Vizyon Park, ofis, rezidans ve atölye blokları, 5 yıldızlı business otel ve AVM'den oluşuyor. şžu ana kadar 570 bin metrekare alanın inşasının tamamlandığını kaydeden Metiner, œBiz çok ortaklı yapımızla dünyada birlikte ilk kez halka açıldıktan sonra GYO'ya dönüşen bir şirketiz. çünkü kuruluşumuzda bize 1.600 kuyumcu esnafı ortak oldu dedi.

Konuta da giriş sinyali verdiler
Kuyumcukent"in kurduğu KUYAşž"ın tamamen gayrimenkul sektöründe faaliyet göstereceğini belirten Metiner, 'İstanbul Vizyon Park, ilk projemiz ama son olmayacak. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. şžu anda iş dünyasına yönelik inşaat projelerine odaklandık. Önümüzdeki günlerde uygun koşullar olursa konut projelerine de sıcak bakabiliriz' şeklinde konuştu.

Yüzde 5 peşinat sıfır faizle 60 ay vade
İstanbul Vizyon Park tamamlandığında sadece İstanbul"un değil, Türkiye"nin en büyük projesi olacağını söyleyen Metiner, 'Projenin inşaatlarının yüzde 80"inin tamamlanmış olması bizim müşterilerimize leasing avantajı sunma imkanımızı sağladı. şžu anda, yüzde 5 peşinat ve sıfır faizle 60 ay vade imkanı veriyoruz. Banka kredisi alamayanlara biz kredi açabiliyoruz. Bildiğim kadarıyla bunun Türkiye"de leasing ile satılan ilk gayrimenkul projesiyiz' diye konuştu.
Metiner, Merkez Bankası Grup Merkezi, Darphane Saymanlık Veznesi, İstanbul Kuyumcular Odası ve birçok ulusal bankanın grup merkezleri ve Merkez Bankası Takas ve Saklama Merkezi gibi önemli kurum ve kuruluşlarının burada şimdiden yerlerini aldıklarını kaydetti.
Projeden ofis satın alanlar arasında sadece kuyumcuların değil, değişik meslek gruplarının yer aldığını ifade eden Metiner, inşaata devam edeceklerini bir daha vurgulayarak, œRezidans ve 5 yıldızlı otel projelerinin temellerini 2011 yılında atacağız. Geçitiğimiz aylarda bölgede 4 arsa sattık. Bölgede halen 3 arsamız daha var, onlar üzerinde de proje geliştirmeyi düşünüyoruz diyerek düşüncelerini kaydetti.

5 yıl faizsiz vadeli
brüt alan/m ² fiyatı
34 345 ofis 86 bin - 570 bin 500 dolar
260 mağaza 960 bin 500 dolar

Altıncılar gözü kapalı inşaata girdi
Gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları altıncıların da dikkatini çekti. 'Gözünüz kapalı yatırım yapın' sloganıyla yola çıkan KUYAşž GYO, ilk projesi olan 'İstanbul Vizyon Park'ın satışlarına başladı

Türkiye'de entegre altın ve mücevher sanayisini bir çatı altında toplayan Kuyumcukent de gayrimenkul sektörüne girdi. Bin 608 ortaklı Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.şž. (KUYAşž) ile inşaat alanında faaliyete başlayan Kuyumcukent, 'İstanbul Vizyon Park' projesini satışa sundu. Yenibosna'da Kuyumcukent'in yanında yükselen yeni iş rezidans projesi olan İstanbul Vizyon Park'ın 2011'in ilk yarısında teslim edilmesi planlanıyor. İstanbul Vizyon Park, 5 yıldızlı business oteli, alışveriş merkezi ve residencelardan oluşuyor. Tamamı 1 milyar dolarlık bir yatırımı kapsayan projenin ilk etabında 5 ofis bloku ve 2 çok amaçlı blokta toplam 807 birim oluşuyor. Yenibosna'da Leasing avantajı ile yüzde 5 peşinat, 60 ay vade ve sıfır faiz vade imkanı sunuluyor. Vizyon Park'ın 7 blokluk etabının tamamlanmasının ardından 5 yıldızlı bir otel inşaatı ile residans blokllarının inşaatına da başlanması planlanıyor.

LEASİNG AVANTAJI SUNUYOR
KUYAşž Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, KUYAşž'ın tamamen gayrimenkul sektöründe faaliyet göstereceğini belirterek, 'İstanbul Vizyon Park ilk projemiz, ama son olmayacak. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. şžu anda iş dünyasına yönelik inşaat projelerine odaklandık ama önümüzdeki günlerde uygun koşullar olursa konut projelerine de sıcak bakabiliriz' dedi. Metiner, 'Projenin inşaatlarının yüzde 80'inin tamamlanmış olması bizim müşterilerimize leasing avantajı sunma imkanımızı sağladı. şžu anda, yüzde 5 peşinat ve sıfır faizle 60 ay vade imkanı veriyoruz. Banka kredisi alamayanlara biz kredi açabiliyoruz' diye konuştu.

'Yeni kazançlar için yola çıktık'
12.01.2011Altının aşırı değerlenmesi konusuna da değinen Metiner sözlerine şöyle devam etti: 'Kuyumcuların avantajına gibi görünüyor ama aslında bizim dezavantajımıza. Kolay müşteri bulamıyorsunuz, bu da işsizlik yaratıyor. Potansiyelimiz yüzde 50-60 düşmüş durumda. Altının bu kadar aşırı değerlenmesinden mutlaka bir gün dönüş olacağı kanaatindeyiz. Sektör mensupların altının değerlendiğini düşünerek gayrimenkule kayıyorlar. Ama bizim öyle değil. Yeni kazançlar sağlamak için bu alana girdik. 1.600 ortağın sinerjisi ile projeyi gerçekleştiriyoruz. Kuyumcukent'in elinde var olan değerli varlıkları daha kazançlı bir alanda değerlendirmek için gayrimenkulü tercih ettik.''
Sabah/Bülent Yoldaş

 

Kuyumcular inşaatçı oldu 1 milyar $'lık yatırım başladı

1.600 kuyumcunun kurduğu Kuyumcukent, KUYAşž ile gayrimenkule soyundu. İçinde Kuyumcukent'in de bulunduğu ofis, rezidans, atölye blokları, 5 yıldızlı otel ve AVM'nin olacağı 1 milyar dolarlık projede ofislerin yarıdan fazlası satıldı

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.şž. (KUYAşž) ile inşaat alanında faaliyete başlayan Kuyumcukent, 'İstanbul Vizyon Park'' projesini satışa sundu. Yenibosna'da Kuyumcukent'in yanında yükselen yeni iş rezidans projesi olan İstanbul Vizyon Park'ın 2011'in ilk yarısında teslimatı hedefleniyor. KUYAşž Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, 150 milyon dolarlık yatırım yapılan ve tamamlandığında 250 milyon dolara mal olacak İstanbul Vizyon Park'ın, 5 ofis bloku ve gerektiğinde üretim için de kullanılabilecek çok amaçlı 2 blok ile toplam 807 birimden oluştuğunu söyledi. Metinar, Kuyumcukent ile birlikte tamamlandığında 500 milyon dolara ulaşacak proje için şu ana kadar 400 milyon dolar harcadıklarını belirtti.

İSTANBUL'UN EN BÜYÜK METRAJLI PROJESİ

Sait Erdal Metiner, söz konusu projenin tamamlandığında tüm Kuyumcukent kompleksi ile birlikte toplam 902 bin metrekare alana yayılacağını ve İstanbul'un 'en büyük'' metrajlı ve en kapsamlı gayrimenkul projesi olacağını belirtti. Vizyon Park bünyesinde ofis, rezidans ve atölye bloklarının yanı sıra 5 yıldızlı bir iş oteli ve alışveriş merkezi de bulunacağını, toplam yatırım tutarının da 1 milyar doları bulacağını söyledi.  

Kuyumcukent'in 1.600 kuyumcu esnafının hayata geçirdiği bir proje olduğunu hatırlatan Metiner, 'İstanbul Vizyon Park ilk projemiz ama son olmayacak. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. şžu anda iş dünyasına yönelik inşaat projelerine odaklandık ama önümüzdeki günlerde uygun koşullar olursa konut projelerine de sıcak bakabiliriz'' dedi. Metiner ayrıca 2012'den itibaren ortaklara kar payı dağıtmayı düşündüklerini belirtti.

% 50'den fazlası tükendi

SAİT Erdal Metiner, projenin henüz satışa çıkmadan yarıdan fazlasının satıldığını belirtti. Metiner, 'Merkez Bankası Grup Merkezi, Darphane Saymanlık Veznesi, İstanbul Kuyumcular Odası ve birçok ulusal bankanın grup merkezleri ve Merkez Bankası Takas ve Saklama Merkezi gibi önemli kurum ve kuruluşlarının burada şimdiden yerlerini aldı'  dedi.

Yüzde 5 peşinat 0 faizle 60 ay vade

VİZYON Park'ta brüt 34,57 ile 345,69 metrekare arasında değişen ofislerin fiyatı 86-570 bin 500 dolar arasında değişiyor. Brüt 260,57 metrekare mağazanın fiyatı ise 960 bin 500 dolar. şžu anda, yüzde 5 peşinat ve sıfır faizle 60 ay vade imkanı sunduklarını vurgulayan Metiner, 'Banka kredisi alamayanlara biz kredi açabiliyoruz'' diye konuştu. Metiner, ayrıca Vizyon Park'ın Türkiye'de leasing ile satılan ilk proje olduğunu ifade etti.

Altının değerlenmesi dezavantaj

METİNER, altının aşırı değerlenmesinin kuyumcular için dezavantaj olduğuna dikkat çekerek, 'Müşteri bulmak zorlaşıyor, bu da işsizlik yaratıyor. Potansiyelimiz yüzde 50-60 düşmüş durumda. Altının bu kadar aşırı değerlenmesinden mutlaka bir gün dönüş olacağı kanaatindeyiz. Sektör mensuplarından bazıları altının aşırı değerlendiğini düşünerek gayrimenkule kayıyorlar. Ama bizde öyle değil. Biz şahıs firması değiliz. Yeni kazançlar sağlamak için bu alana girdik. 1.600 ortağın sinerjisi ile projeyi gerçekleştiriyoruz. Kuyumcukent'in elinde var olan değerli varlıkları daha kazançlı bir alanda değerlendirmek için gayrimenkulü tercih ettik'' şeklinde konuştu. Bölgede 3 arsalarının daha bulunduğunu ifade eden Metiner, onlar üzerinde de proje geliştirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.
Akşam/şženay Büyükköşkdere

Kuyumcular rezidans da satacak

İnşaat sektöründeki hareketlilik altıncıları da heyecanlandırdı. Kuyumcukent'in bin 600 esnafı bir araya gelerek Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Aşž (KUYAşž) ile inşaat alanında faaliyete başladı.

Gayrimunkul şirketi, 'İstanbul Vizyon Park'' projesini satışa sundu. Yenibosna'da Kuyumcukent'in yanında yeni iş rezidans projesi olan İstanbul Vizyon Park'ın 2011'in ilk yarısında teslimatı hedefleniyor. 150 milyon dolarlık yatırım yapılan ve tamamlandığında 250 milyon dolara mal olacak proje, 5 ofis bloku ve gerektiğinde üretim için de kullanılabilecek çok amaçlı 2 blok ile toplam 807 birimden oluşuyor. Kuyumcukent ile birlikte tamamlandığında 500 milyon dolara ulaşacak proje için şu ana kadar 400 milyon dolar harcandı. KUYAşž Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, şirketin tamamen gayrimenkul sektöründe faaliyet göstereceğini, projelerin devam edeceğini belirtti. şžu anda iş dünyasına yönelik inşaat projelerine odaklandıklarını ama önümüzdeki günlerde uygun koşullar olursa konut projelerine de sıcak bakabileceklerini aktaran Metiner, Merkez Bankası Grup Merkezi, Darphane Saymanlık Veznesi, İstanbul Kuyumcular Odası ve birçok ulusal bankanın grup merkezleri ve Merkez Bankası Takas ve Saklama Merkezi gibi önemli kurum ve kuruluşlarının burada şimdiden yerlerini aldıklarını kaydetti.

Rezidans ve otel yatırımı ile birlikte toplam proje bedelinin 1 milyar doları bulacağını ifade eden Metiner, 2012'den itibaren ortaklara kar payı dağıtmayı düşündüklerini belirtti. Metiner, bunun Türkiye'de leasing ile satılan ilk gayrimenkul projesi olduğunu da da belirtti. Altının aşırı değerlenmesiyle ilgili de bilgi veren Metiner şunları söyledi: 'Altının aşırı değerlenmesi kuyumcuların avantajına gibi görünüyor ama aslında bizim dezavantajımıza. Kolay müşteri bulamıyorsunuz, bu da işsizliğe sebep oluyor. Potansiyelimiz yüzde 50-60 düşmüş durumda.'
Radikal

Kuyumcudan gayrimenkule gözü kapalı 1 milyar dolar  

Kuyumcukent"in bin 600 ortağı Kuyaş GYO"yla gayrimenkul sektörüne adım attı. Başkan Metiner, herkesin gözünü kapatarak ˜Bu projeye gözü kapalı girilir" mesajı verdi. Kuyaş, 1 milyar dolarlık yatırım hedefliyor

Bin 600 kuyumcunun kurduğu Kuyumcukent, yine aynı ortaklarla kurdukları Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.şž. (KUYAşž) ile inşaat sektörüne 1 milyar dolarlık yatırımla girdi. İlk projeleri olan İstanbul Vizyon Park"ı satışa sunan Kuyaş, Yenibosna"da Kuyumcukent"in yanında yükselen İstanbul Vizyon Park"ı 2011"in ilk yarısında teslim etmeyi planladı. Tamamlandığında 250 milyon dolara mal olacak İstanbul Vizyon Park, 5 ofis bloku ve çok amaçlı 2 blok ile 807 birimden oluşuyor. Kuyumcukent ile birlikte tamamlandığında 500 milyon dolara ulaşacak proje için 400 milyon dolar harcandı. Tamamlandığında tüm Kuyumcukent kompleksi ile birlikte 902 bin metrekare alanda yer alarak İstanbul"un ˜en büyük" metrajlı ve en kapsamlı projesi olacak İstanbul Vizyon Park, ofis, rezidans ve atölye blokları, 5 yıldızlı business otel ve alışveriş merkezinden oluşuyor. Kuyaş Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, rezidans ve otel yatırımı ile birlikte proje bedelinin 1 milyar doları bulacağını ve 2012"den itibaren ortaklara kar payı dağıtmayı düşündüklerini belirtti.

Kuyumcukent"in kurduğu Kuyaş"ın gayrimenkul sektöründe faaliyet göstereceğini belirten Metiner œİstanbul Vizyon Park ilk projemiz. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. şžu anda iş dünyasına yönelik inşaat projelerine odaklandık ama önümüzdeki günlerde uygun koşullar olursa konut projelerine de sıcak bakabiliriz dedi. Projenin yüzde 50"sinin satıldığını söyleyen Metiner œİnşaatın yüzde 80"inin tamamlanmış olması leasingle satış imkanı sağladı. Yüzde 5 peşinat ve sıfır faizle 60 ay vade imkanı veriyoruz. Banka kredisi alamayanlara kredi açabiliyoruz diye konuştu. ¢ EKONOMİ SERVİSİ

Leasing"le satılan ilk proje

Projeden ofis satın alanlar arasında sadece kuyumcular değil değişik meslek gruplarının yer aldığını ifade eden Metiner, başka bir soruya karşılık da, rezidans ve 5 yıldızlı otel projelerinin temellerini 2011 yılında atacaklarını bildirdi. Bölgede 3 arsalarının daha bulunduğunu ifade eden Metiner, onlar üzerinde de proje geliştirmeyi düşündüklerini kaydetti. Bir başka soruya karşılık da Metiner, bunun Türkiye"de leasing ile satılan ilk gayrimenkul projesi olduğunu belirtti. Verilen bilgiye göre brüt 34,57 metrekare ile 345,69 metrekare arasında değişen ofislerin fiyatı 86 bin dolar ile 570 bin 500 dolar arasında değişirken, brüt 260,57 metrekare mağazanın fiyatı da 960 bin 500 dolar olarak belirlendi.
Star

 

 


Geri Dön