27 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne dev ödül!

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne dev ödül!

Üçüncü Havalimanı'nın trafik kontrol kulesi, 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı. Kuleyi, Ferrari’nin tasarımcısı olan Pininfarina tasarladı.



İstanbul Yeni Havalimanı’nın (üçüncü havalimanı) Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası, Chicago Athenaeum: Mimarlık ve Dizayn Müzesi ve Mimari Sanat Tasarımı ve Kentsel Araştırmalar Avrupa Merkezi tarafından verilen 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı. 


DOĞRU BİR KARAR  

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, ödülün kendileri için mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirtti. Kulenin, Avrupa ile Asya arasında İstanbul Yeni Havalimanı üzerinden seyahat eden tüm yolcular için görünür olacağını ifade eden Akçayoğlu, şunları kaydetti: “Kule tasarımı için dünyanın bir numarası olan Ferrari’nin tasarımcısı Pininfarina’yı seçtik. Bu ödül ile yaptığımız seçimde ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk." 


370 proje arasından seçildi

İGA’nın 2015 yılında açtığı yarışma sonucu Pininfarina ve AECOM tarafından tasarlanan Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Bina, dünyanın dört bir yanından gelen 370 proje arasından, İtalyan mimar ve eleştirmenlerin oluşturduğu jüri tarafından büyük ödüle layık görüldü. 23 Eylül’de Atina’da yapılacak törende ödülü, İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, Pininfarina ve AECOM yöneticileri ile birlikte alacak.  




Akşam 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Yeni havalimanının inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl süreyle işletmek amacıyla ihaleyi kazanan konsorsiyumun kurduğu şirket olan İGA, İstanbul Yeni Havalimanı’nın Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası’nın Chicago Athenaeum: Mimarlık ve Dizayn Müzesi ve Mimari Sanat Tasarımı ve Kentsel Araştırmalar Avrupa Merkezi tarafından verilen 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandığını açıkladı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, kulenin, Avrupa ile Asya arasında İstanbul Yeni Havalimanı üzerinden seyahat eden tüm yolcular için görünür olacağını ifade etti. Akçayoğlu, şunları söyledi:



“Yeni jenerasyon havalimanlarında uçuş kontrol kuleleri işlevselliğinin yanında mimari tasarım anlamında da sembol olma niteliği taşımaya başladı. Biz de dünyanın en büyük havalimanını yapan şirket olarak bu konuda farkımızı ortaya koymak istedik. Dünyanın en önemli mimarlarının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Yarışma sonrasında, kulemizin tasarımı için marka  bilinirliğinde dünyanın bir numarası olan Ferrari’nin tasarımcısı Pininfarina’yı seçtik. Bu ödül ile yaptığımız seçimde ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk. Eminim Hava Trafik Kontrol Kulemiz bundan sonra da  tasarım alanında birçok ödülü toplamaya devam edecektir” diye konuştu.


İGA’nın 2015 yılında açtığı yarışma sonucu Pininfarina ve AECOM tarafından tasarlanan Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Bina, dünyanın dört bir yanından gelen 370 proje arasından, İtalyan mimar ve eleştirmenlerin oluşturduğu jüri tarafından büyük ödüle layık görüldü. 

 


Milliyet



Geri Dön