26 / 04 / 2024

İstanbul Yenişehir Projesi'nin master planları tamamlandı!

İstanbul Yenişehir Projesi'nin master planları tamamlandı!

Engin Gürşen: Yenişenır projesinde son aşamaya geldi. Bakanlık, İstanbulda, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Eyüp ve Küçükçelcmece sınırlan içerisinde kurulacak Yenişehir Projesi'nin master planları tamamlandı.




İstanbul'da kurulacak Yenişenır projesinde son aşamaya geldi. Bakanlık, İstanbulda, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Eyüp ve Küçükçelcmece sınırlan içerisinde kurulacak Yenişehir Projesi'nin master planları tamamlandı. Yeni şehir projesi ile birlikte İstanbul'un son yıllardaki en gözde ilçesi Küçükçekmece'nin değeri katlanacak. 


Başakşehirde Bahçeşehir, Küçükçekmecede Atakent gibi alanlar elit kesimin tercih ettiği yeni yaşam alanları olarak adından sıkça söz ettiriyor. Bu bölgelerdeki konut fiyatları da yıldan yıla artıyor. Önümüzdeki yıllarda bu bölgeler gibi yeni alanların da artacağını söylemek istiyorum. 


İstanbul'un yeni konut alanlarına ihtiyacı var. İstanbul, büyümesini yatay olarak sürdürüyor. Artık Suriçi İstanbul yok. İstanbul Eminönü, Fatih, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy gibi sürekli ön planda olan ilçelerden ibaret değil. 

Küçükçekmece, Beylikdüzü, Başakşehir, Ataşehir, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultangazi, Sultanbeyli, Ümraniye, Pendik, Kartal, Tuzla, Silivri, Çatalca, Esenyurt, Arnavutköy, Esenler, Bağcılar, Büyükçekmece gibi ilçeler son yılların en gözde ilçeleri olarak karşımıza çıkıyor. 


İstanbul'a kurulması planlanan yeni şehir, bir zamanlar yüzüne bakılmayan, varoş olarak tabir edilen ilçelerde arazi ve konut fiyatlarında ciddi artışları da beraberinde getirecek. Yatırımcılar bahsi geçen ilçelerdeki boş araziler için şimdiden harekete geçti bile... 


Engin Gürşen/İstanbul İstiklal Gazetesi


Geri Dön