27 / 04 / 2024

İstanbul Yolu'ndaki dönüşüm İSSİAD merceğinde!

İstanbul Yolu'ndaki dönüşüm İSSİAD merceğinde!

İstanbul Yolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (İSSİAD) kentsel dönüşüm ve tramvay hattıyla geleceğin en prestijli caddeleri arasına girmeye aday İstanbul Yolu’nun geleceğini masaya yatırdı.




İstanbul Yolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (İSSİAD) kentsel dönüşüm ve tramvay hattıyla geleceğin en prestijli caddeleri arasına girmeye aday İstanbul Yolu’nun geleceğini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar’ın katılımıyla masaya yatırdı.


Nazende Garden’da düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan İSSİAD Başkanı Yakup Altınöz, “Bizi kırmayan Bayram Vardar ve Büyükşehir Belediyesi ekibine teşekkür ediyorum. Burada tüm üyelerimize de yüksek katılımlarından dolayı müteşekkirim. Bu bir başlangıçtır. Ne ilk ne de son. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, gerekse de Büyükşehir Belediyesi’nin değerli personelinin kalbi Bursa için atıyor. Marka şehir Bursa’nın daha bir abat olması, gelişmesi, güzelleşmesi özellikle seçkin, estetik projelerin devreye girmesi inanın en az bizim kadar onları da memnun eder” dedi.


Büyükşehir Belediyesi’nin kente değer katan projelerini slayt eşliğinde İSSİAD üyelerine anlatan Bayram Vardar da, “Son yıllarda en önemli gündem maddemiz de İstanbul Yolu. Yapacağımız yatırımları 20,15 ve 12 bin metrekarelik etaplara ayırdık. İstanbul Yolu şu an Karayolları Genel Müdürlüğü ağında. Daha önce Mudanya ve Ankara’yı Karayolları ağından çıkarmıştık. Şimdi İstanbul Yolu’nu da Büyükşehir ağına dahil edeceğiz. Çünkü artık burası artık şehir içi bir yol. Bu yol üstünde yapılacak birçok köprülü kavşakla İstanbul yolu Bursa’nın birçok noktasına entegre olacak. 10,2 kilometre uzunluğundaki T2 tramvay hattı da trafiğin yükünü alacak” ifadelerini kullandı.


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ELBİSE DEĞİŞTİRMEK GİBİ GÖRMÜYORUZ… 


Kentsel dönüşümün Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli gündem konuları arasında olduğunu da dile getiren Vardar, şöyle devam etti:  “Biz, kentsel dönüşümü ‘elbise değiştirmek’ gibi görmüyoruz. 3 milyon nüfuslu bir şehirden bahsediyoruz. Bugün Bursa, Avrupa’da birçok devletin nüfusuna eşit ya da daha fazla.  Yaklaşık olarak 750 bin konut var. Biz İstanbul Yolu özelinde de şehir bütününde de kentsel dönüşümden anladığımızı iyi bir şekilde anlatmak için atağa kalktık. Bursa’da 1 milyar TL’ye varan yatırım yapacağız. Milyar TL rakamlarına ulaşan yatırım yapacak iş adamlarımızın önünü açmak için uğraşıyoruz. Belediye yatırımları dışında milyar TL’ye varan yatırım yapan yok. Özellikle ulaşım yatırımları sürükleyici nitelikte oluyor. Biz onlarla yetinmiyoruz hareketliliği artırmak için çabalıyoruz. Bu maksatla alakalı olarak kontrolü bize ait olmak üzere İstanbul Yolu’nda bir takım düzenlemeler yapacağız. Bunları her aşamada sizlere paylaşacağız. Kaliteli yaklaşımla, kentsel mimari ve tasarımla önümüzdeki günlerde İstanbul Yolu, kentsel mimari ve tasarımla İstanbul Yolu çok daha iyi konuma gelecek.”


MOR: PLANLAR, GELİŞİME AÇIK YATIRIMCININ BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMALI


İSSİAD Başkan Yardımcısı Ali Mor da, “İstanbul Yolu’nda demode olmuş kentsel çalışma alanlarının imar planında merkezi iş alanları gibi çeşitliliğe ve gelişime açık yatırımcının beklentileri karşılaması gerektiğini düşünüyorum. Körfez geçişiyle Bursa’nın İstanbul’a ve dünyaya açılan kapısı olacak İstanbul Yolu’nda Kent Meydanı’ndan Dürdane Rampasına kadar olan bölgenin bütününde yapılacak imar planlarıyla, kentimizin marka şehir olması yolunda çok önemli bir adım atılacaktır” diye konuştu.


 


Toplantının sonunda Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Vardar, İSSİAD üyelerinin sorularını cevapladı.


 



A Gazete


Geri Dön