29 / 03 / 2024

İstanbul'a 1705 yeni otobüs daha!

İstanbul'a 1705 yeni otobüs daha!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bayramda da hizmet veren görevi başındaki İETT personeliyle bayramlaşırken İstanbul’ a yılsonuna kadar 1705 tane daha modern otobüs alacaklarını müjdeledi...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bayramda hizmet veren İETT, çalışanlarıyla bayramlaştı. Edirnekapı İETT Garajı’nı ziyaret eden Başkan Kadir Topbaş, İETT çalışanlarının bayramını tebrik etti. Ziyarette İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ile İETT bürokratları da hazır bulundu.


Çocuklarla da bayramlaşan ve harçlık veren Başkan Kadir Topbaş, İETT’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) en iyi hizmet veren birimlerinden biri olduğunu söyledi. İstanbul’a çok daha kaliteli hizmet vermek için teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve otobüsleri yenilediklerini belirten Kadir Topbaş, İETT’nin uyumlu çalışma stratejisiyle İstanbul’a kaliteli bir hizmet sunduğunu söyledi.


İstanbul’a yılsonuna kadar 1705 yeni otobüs alamı için çalışma başlattıklarını, bunlardan 758 tanesinin devreye gireceğini müjdeleyen Kadir Topbaş, “Bir otobüs firmasına ‘sizden 300-500 tane otobüs alacağız. Türkiye’de fabrika kur’ denilse kurarlar. İBB’nin halk otobüsleri ve Otobüs AŞ dahil 3 bin yeni otobüs alması dünyadaki ekonomik krize rağmen otobüs üreticilerine de hayat verdi. Sırrımız para, zaman ve insan yönetimini iyi yapmamızdır” dedi.


İETT Genel Müdürlüğü’nün Özel Halk Otobüslerinin daha kaliteli ve ucuz bir şekilde araçlarını yenileyebilmeleri için bir strateji geliştirdiğini ve bu sayede İstanbul’daki otobüslerin tamamının engellilerin kullanımına uygun, klimalı, modern araçlarla yenileneceğini ifade eden Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


“Göreve geldiğimizde otobüslerin içini ve dışı kayıt altına alan bir sistem olsun istedik. Bu yeni otobüsler içerdeki ve dışardaki görüntüleri devamlı kayıt altına alıyor ve 5 gün süreyle hafızasında tutuyor. Ortaya çıkan herhangi bir olayda gerekli birimler devreye girerek görüntüler incelenebiliyor. Daha güvenli bir yolculuk için bu sistemi kurduk. Metrobüslerde yoğunluktan dolayı klimalarda yaşanan sıkıntılar çözüldü. Kapıların açılıp kapanmasından dolayı sıkıtı yaşanan otobüslerde de klimalar aynı standartlara taşınacak. İstanbul’da keyifli bir toplu taşıma sunmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. İnsana ve vatana hizmet etmenin güzelliği hiçbir şeyle ölçülemez. Yerel yöneticiler olarak biz bayram yapmıyoruz, bayram yaptırıyoruz.”


İBB



Geri Dön