20 / 04 / 2024

İstanbul'a '60 Yeni Okul Spor Salonu' inşa edilecek!

İstanbul'a '60 Yeni Okul Spor Salonu' inşa edilecek!

“60 Yeni Okul Spor Salonu’nun Temel Atma ve Genç Şampiyonlar Ödül Töreninde” konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Spor, hiçbir çıkar ve kaygı gütmez. Bu nedenle bir kardeşlik çağrısıdır” diye konuştu.




Sporun ve sporcunun yanında olan Büyükşehir’den 60 yeni spor salonu daha


“60 Yeni Okul Spor Salonu’nun Temel Atma ve Genç Şampiyonlar Ödül Töreninde” konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Spor, hiçbir çıkar ve kaygı gütmez. Bu nedenle bir kardeşlik çağrısıdır” diye konuştu.


Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen törene Olimpiyat’larda göğsümüzü kabartan eski ve yeni sporcularımızda şeref konuğu olarak katıldı.


Başkan Topbaş 2005 yılında Atina Olimpiyatları’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte gittiklerini ve Türkiye’yi sadece 68 sporcunun temsil ettiğini hatırlatan Başkan Topbaş, “Bunu görünce çok üzüldüm. Ve bu sporcu sayımızı nasıl daha arttırabilirizin arayışı içine girdik. İstanbul’daki okullarımızda bahçesi müsait olanlara spor salonları yapmaya başladık. Ve buradan yetişen öğrencilerimiz göğsümüzü kabartacak başarılara imza atmaya başladılar” diye konuştu.


Başkan Topbaş göreve geldikleri günden bu güne, 143 okula spor salonu kazandırdıklarını ve okul saatlerinde de 160 bin öğrencinin bu salonlardan faydalandığını söyledi. Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti. “Bu spor salonlarında Türk sporuna sporcu kazandırılıyor. Dünya ve Avrupa şampiyonları yetişiyor. Okul takım sporlarında yaklaşık 700 takım,15 bin 870 lisanslı faal sporcu, ferdi sporlarda 218 lisanslı faal sporcu, 395 engelli vatandaşımıza hizmet veriliyor. Aylık ortalama 125 bin İstanbullu yararlanıyor. 216 uzman eğitmen eğitim veriyor.”


Başkan Kadir Topbaş, 60 okula yapılan yeni spor salonunun 130 Milyon civarında olduğunu belirterek, “Bu salonlarımızda geleceğin yetenekleri yetişecek” dedi.


Spor bir medeniyet göstergesi olduğunu ve sporun güzel ahlâk ve erdemle tamamlandığını ifade eden Başkan Topbaş, “Spor kişisel bir aydınlamadır. Spor toplumsal eğitim vasıtasıdır. Toplumu etkileyen bir liderlik ruhudur” diye konuştu. 


Sporun hiçbir çıkar ve kaygı gütmediğini ve bu nedenle de bir kardeşlik çağrısı olduğuna vurgu yapan Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Sporu sevdirmek istiyoruz. Her yaştan her kesimden insana spor yapma imkânı sunuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yılda 7 milyon 200 bin kişiye spor hizmeti sunuyoruz. İki milyarlık spor yatırımı ile belediyeler arasında da öncü belediyeyiz. Göreve geldiğimizde 21 olan tesis sayısını 2013 itibariyle 81’e çıkardık.”


Başkan Topbaş günümüz dünyasında artık şehirlerin yarıştığını ve bu yarışta da İstanbul’u ön sıralara çıkardıklarını kaydederek, “Şehirlerin tanıtımında sporun önemi büyük. 10 yılda 100’den fazla spor organizasyonuna katkı sunduk” diye konuştu.


Başkan Topbaş'ın konuşmasının ardından yurtiçi ve yurtdışındaki spor müsabakalarında dereceye giren 117 okuldan 274 öğrenci sahneye çıktı. Sporcuları ayrı ayrı tebrik eden Başkan Kadir Topbaş daha sonra 60 okulda açılacak spor salonu için düğmeye bastı.


Olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan eski ve yeni sporcularla açılış butonunun başına geçen Başkan Topbaş, Sultangazi ve Sultanbeyli ilçelerine canlı yayınla bağlandı.


Canlı yayınla Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Sultanbeyliği - Orhangazi İlköğretim Okulu'na yapılacak olan spor salonunun temelini ilçe belediye başkanlarıyla atan Başkan Kadir Topbaş, “İnşallah bu spor salonlarımızdan da ülkemizi spor müsabakalarında temsil edecek ve bizi gururlandıracak sporcular” çıkar dedi. 


Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan törene AK Parti milletvekilleri Tülay Kaynarca, Osman Aşkın Bak, Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca, Osman Aşkın Bak ile birlikte Olimpiyatlarda ülkemizi başarıyla temsil eden sporcularımız katıldı.


 


İBB


Geri Dön