19 / 04 / 2024

İstanbul'a Avrupa Komisyonu ve Europa Nostra'dan ödül!

İstanbul'a Avrupa Komisyonu ve Europa Nostra'dan ödül!

İstanbul Kültür Envanteri Projesi'ne Avrupa Komisyonu ve Europa Nostra tarafından verilen ''AB Kültürel Mirası'' jüri özel ödülü Vali Mutlu'ya sunuldu



İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, projenin, İstanbul'un değerine değer katan bir proje olduğunu dile getirdi.


''Gururluyuz çünkü İstanbul gibi şehirlerin kraliçesi bir şehirde yaşıyoruz'' diyen Mutlu, İstanbul'da her gün yeni bir gururun yaşandığını kaydetti.


''Bizim gururlandığımız en büyük özelliğimiz medeniyetimizdir'' diye konuşan Mutlu, İstanbul'un bir medeniyetin gerektirdiği öğelerin tamamına sahip olduğunu, bunların da adalet, bilim ile kültür ve sanat olduğunu ifade etti.


Mutlu, ''Bir medeniyet başkenti olarak İstanbul, dünyada çok özel bir yere sahiptir'' dedi.


İstanbul Kültür Envanteri ile şehrin geçmişinin ve tılsımının yakalanabileceğini ifade eden Mutlu, böylesine güzel çalışmaların uluslararası camialarda ilgi görmesinden duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

Mutlu, 2010 yılında başlayan projenin devam etmesi ve başka dillere çevrilmesi gereğine işaret etti.

İstanbul'a ait bilgilerin toplandığı güçlü bir envanterin artık var olduğunu ve şehrin daha güçlü bir hale geldiğini kaydeden Mutlu, bu envanterin 2023'te İstanbul'un turizmde ilk 5'e girme hedefine katkıda bulunacağını söyledi.


AA


Geri Dön