20 / 04 / 2024

İstanbul'a Kadir Topbaş'la devam

İstanbul'a Kadir Topbaş'la devam

Başbakan Erdoğan, İstanbul ve Kocaeli'nde yarışacak başkan adaylarını dün açıkladı.



Başbakan Tayyip Erdoğan, 29 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AK Parti için İstanbul ve Kocaeli'nde yarışacak başkan adaylarını dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Erdoğan Kayseri, Konya ve Antalya'dan sonra, İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli'nde ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun AK Parti'den yeniden aday olduğunu açıkladı. Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, Topbaş için "AK belediyecilik anlayışına yakışır bir yerel yönetim başarısını ortaya koydu. Sayın Topbaş'ı kutluyorum kendisine durmak yok yola devam diyorum" dedi. Başbakan Karaosmanoğlu'na da başarılarından dolayı teşekkür etti. Tüm adayları 15 Ocak'a kadar açıklayacaklarını belirten Erdoğan, "Her adayımızın kendiyle, kimliğiyle, kültürüyle, ülkemin ve milletimin değerleriyle barışık olması bizim için çok önemli" dedi. Erdoğan, tercih edilmeyen isimlere ilişkin ise "Futbol oynadığım zaman hocam derdi ki 'Oğlum sahaya 11 kişi sürüyoruz. Ama kadro 25 kişi. Hepsini sahaya süremeyeceğime göre kendime göre takdirimi kullanıyorum 11 kişiyi sahaya sürüyorum. O yüzden siz de anlayışla karşılayacaksınız" dedi.

Dev bütçesiyle bir megakent: İstanbul

Erdoğan, Haşimi'yle görüştü AK Parti'nin yerel seçimlerde ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Kadir Topbaş ilk kez 2004'te dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'dan görevi devraldı. Topbaş, 4.5 yıllık başkanlık döneminde başta ulaşım sorunu olmak üzere kente 22.6 milyar YTL'lik yatırım yaptı.

Nüfus yoğunluğunda ikinci il: Kocaeli
Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da AK Parti'nin ikinci kez adayı. 3 bin 505 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip 12 ilçeli Kocaeli'nin hizmet alanı yüzde 110 nüfusu ise yüzde 600 arttı. 1.5 milyon nüfuslu Kocaeli kilometrekareye düşen kişi sayısı olan 398 ile Türkiye'nin en kalabalık ikinci kenti.

Sabah


Geri Dön