29 / 03 / 2024

İstanbul'da 10 okula 10 spor salonu yapıldı!

İstanbul'da 10 okula 10 spor salonu yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, eğitime ve spora destek amacıyla 10 okulda 10 kapalı spor salonu yaptırdı



Belediyeden yapılan açıklamada, inşa edilen kapalı spor salonlarının toplu açılışının, 26 Mart Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımı ile yapılacağı bildirildi.

2004 yılında "120 okula 120 spor salonu" sloganıyla yapılan okul spor salonlarının sayısının, açılışı yapılacak 10 spor salonuyla birlikte 130'a çıkacağı belirtilen açıklamada, yeni spor salonlarının 11 milyon TL'ye mal olduğu belirtildi. 130 okul spor salonu için yapılan toplam yatırım miktarının ise 115 milyon TL'ye ulaştığı kaydedildi.

Salonların ortalama büyüklüğünün bin 120 metre olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, okul saatlerinde beden eğitimi derslerinin yapıldığı salonlarda voleybol, basketbol, hentbol, masa tenisi, badminton, tenis, jimnastik, güreş, dövüş/mücadele dallarında uzman eğitimciler denetiminde antrenmanların yapıldığı, okul saatleri dışında ise branş sporları dahil vatandaşların istekleri doğrultusunda fitness, pilates ve step-aerobik sporlarına yer verildiği ifade edildi.

Okul öğrencileri dışında ayda 90 bin vatandaşın yararlandığı okul spor salonlarının geçen yıl sonu itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığına devredildiği belirtilen açıklamada, okul spor salonları dışında ayrıca toplam 30 spor kompleksi ve tesisin hizmete alındığı ve bu tesislerden 2009 yılında 5 milyon 763 bin kişinin faydalandığı bilgisi yer aldı.

Açıklamada, dört spor kompleksinin inşa edildiği, altyapı ve hizmet olarak bugüne kadar spora yapılan yatırım miktarının ise 657 milyon TL olduğu kaydedildi.

Açıklamada, toplu açılışı yapılacak okul spor salonlarının Ağva Lisesi Kapalı Spor Salonu, Ömerli Hikmet Ataman Lisesi Spor Salonu, Akfırat Cemil Türker İ.Ö.O Kapalı Spor Salonu, Taşdelen Ali Kuşçu İ.Ö.O Spor Salonu, Alemdağ Çatalmeşe İ.Ö.O Spor Salonu, Yenidoğan İ.Ö.O Kapalı Spor Salonu, Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu Lisesi Kapalı Spor Salonu, Sarıgazi DMO Bilgisayar Teknik Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu, Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi Spor Salonu ve Samandıra Merkez İ.Ö.O Kapalı Spor Salonu olduğu belirtildi.
AA


Geri Dön