29 / 03 / 2024

İstanbul'da arsa fiyatları uçtu!

İstanbul'da arsa fiyatları uçtu!

İstanbul'daki 3. köprü, 3. havaalanı ve Kanal İstanbul projeleri arsa fiyatlarını Arnavutköy'de geçen yıla göre yüzde 140'a, Kemerburgaz'da yüzde 165'e, Çatalca'da yüzde 48'e varan oranlarda arttırdı...



İstanbul'daki 3. köprü, 3. havaalanı ve Kanal İstanbul projeleri arsa fiyatlarını Arnavutköy'de geçen yıla göre yüzde 140'a, Kemerburgaz'da yüzde 165'e, Çatalca'da yüzde 48'e varan oranlarda arttırdı. 


Okan Arı, 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul projeleriyle beraber istanbul'daki arsa fiyatlarının ciddi oranda arttığını belirtti. Arnavutköy, Çatalca ve Kemerburgaz'da arsası olanların büyük avantaj yakaladığını dile getiren Arı, "3. köprü, 3. havaalanı ve Kanal İstanbul projelerinin ortak bölgeleri olan Arnavutköy, Çatalca ve Kemerburgaz'daki arsa fiyatları son günlerde hızlı bir artış gösterdi. Geçen yıla göre bu yıl arsa fiyatlarında Arnavutköy'de yüzde 140'a, Kemerburgaz'da yüzde 165'e, Çatalca'da yüzde 48'e varan artışlar görülüyor" diye konuştu. 


3. köprü güzergahının belirlenmesiyle köprünün geçtiği bölgelerdeki arsa fiyatlarının hemen yükselişe geçtiğini anımsatan Arı, Avrupa yakasındaki arsa fiyatlarına ilişkin, "Avrupa Yakası'nda Arnavutköy'ün Karaburun tarafı, Sarıyer, Zekeriyaköy, Uskumruköy etkilenirken, Anadolu Yakası'nda Beykoz-Poyrazköy ve Sancaktepe'de artışlar gördü. 

Fiyatları düşük tarlaların yaygın olduğu Sancaktepe'de son bir yılda tarla fiyatlarında yüzde 165 olarak görünen artış, tarla sahiplerini sevindirdi" değerlendirmesinde bulundu. 


BAŞAKŞEHİR'DEKİ TARLALARIN FİYATI İKİYE KATLANDI 


3. havaalanından etkilenen ana bölgenin Arnavutköy olduğunu dile getiren Arı, "Arnavutköy'ün Yeniköy, Durusu ve Karaburun bölgelerindeki arsa fiyatlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 civarında gerçekleşen artışlar hala devam ediyor" ifadesini kullandı. Kanal istanbul Projesi'nin hayata geçmesiyle de Lüleburgaz, Silivri, Başakşehir ve Küçükçekmece bölgelerinin etkileneceğini anlatan Arı, şöyle konuştu: "Projenin açıklandığı günden bu yana, bu bölgelerdeki arsalara talep arttı ve bu da fiyat artışını beraberinde getirdi. Lüleburgaz'ın Büyükkarıştıran bölgesinde özellikle sanayi imarlı arsalarda 2 katına varan bir artış görülürken, Silivri'de konut imarlı arsaların fiyatı yüzde 30 arttı. Başakşehir'deki tarlalar 2 katı fiyatına satılmaya başlandı. 


Küçükçekmece'de planlanan yatırımların da etkisiyle hem konut hem ticari imarlı arsaların değeri son bir yılda 1.5 katına çıktı. Arnavutköy, yatırım amaçlı arsa alımlarının en çok hızlandığı bölge olarak öne çıkıyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar o bölgede arsası olanlar, gayrimenkulierinin değerinin 3'e, 4'e katlandığını görüyorlar." 


Milli Gazete


Geri Dön