26 / 04 / 2024

İstanbul'da barajlardaki su miktarı ne kadar?

İstanbul'da barajlardaki su miktarı ne kadar?

İstanbul'daki barajların su seviyesiyle ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şu anda barajlarımız yüzde 30'lar seviyesine geldi. Cumartesi'den sonra 35'lere çıkmasını bekliyoruz" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane'deki belediye başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, barajlardaki su seviyesiyle ilgili bilgi verdi.


Yağışların devam ettiğine değinen Topbaş, "Şu anda barajlarımız yüzde 30'lar seviyesine geldi. Cumartesi öğlene kadar devam edecek bu yağışlar münasebetiyle de barajların doluluk oranının yüzde 35'lere çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.


Topbaş, yağışlı günlerde sürücülerin hassas ve dikkatli olması gerektiğine işaret ederek, kentte bugün itibarıyla 38 trafik kazası meydana geldiğini ve 23 aracın yolda kaldığını kaydetti.


- "Satıştan dolayı tüketiciye yük gelmeyecek"



Kadir Topbaş, İGDAŞ'ın özelleştirilmesine ilişkin de şunları söyledi:


"Özellikle şu hassasiyeti gösterdik; çalışanların özlük hakları zayi olmadan ve çalışma sürelerine halel gelmeden devamlılığı nasıl sağlayabiliriz. Bunu ihale şartnamelerine zaten koyuyoruz. Şu anda yüzde 95'i büyükşehire ait olan, Türkiye'deki gaz tüketiminin neredeyse yüzde 50'sini tüketen bir kurumdan bahsediyoruz. 5 milyonun üzerindeki abonesiyle büyük bir kurum. Bunu blok olarak satmayı düşünüyoruz. Böylece iyi bir gelir sağlayacağımızı, İstanbul'un, belediyenin, İstanbulluların kasasına ciddi bir rakamın geleceğini düşünüyoruz. Bu parayı ne yapacağız? İDO'yu sattık, ne yaptık, ulaşıma harcadık. Bu parayla İstanbul'a daha fazla metroya kavuşturacağız. Satıştan dolayı da tüketiciye bir yükün gelmeyeceğini özellikle ifade etmek istiyorum. 'Satılırsa, pahalı mı olacak, zam mı gelecek?' diye düşünülmesin. Asla onu düşünmüyoruz"


Satışa talebin fazla olacağına inandığını ifade eden Topbaş, "İyi bir sonuç alacağımızı da bekliyoruz. En iyi fiyatı kim verirse onun olur" dedi. Topbaş, İstanbul'da abone sayısı giderek artan bir sistem olduğunu vurguladı.


- Ermenek'e robot kamera gönderildi



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ermenek'te işçilerin mahsur kaldığı kömür ocağındaki çalışmalara ilişkin olarak da belediyenin dakikada 8-9 bin metreküp suyu tahliye edebilen 2 Ahtapot aracını ve bugün de İSKİ'nin 450 metreye uzaklığa gidebilen robot kameraların bölgeye gönderildiğini bildirdi.


AA





Geri Dön