29 / 03 / 2024

İstanbul’da çarpık kentleşme oranı yüksek!

İstanbul’da çarpık kentleşme oranı yüksek!

İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Peyzaj Mimarlık AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Korkut Özdemir, kentsel dönüşüm hakkında merak edilenleri anlattı.



İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Peyzaj Mimarlık AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Korkut Özdemir, kentsel dönüşüm hakkında merak edilenleri anlattı.


İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Peyzaj Mimarlık AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Korkut Özdemir İstanbul’da birçok yerde kentsel dönüşüme başlandığını söyleyerek, eski ve doğal afetlere dayanıksız olan yapıların, yeni projelerle, modern yapılara çevrildiğini ve bu dönüşümün İstanbul’da hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.


“İstanbul’da çarpık kentleşme oranı yüksek”

Özdemir, İstanbul’da devam eden kentsel dönüşümün çok fazla ilgi uyandırdığını ve tüm projelerin yakından takip edildiğinden bahsetti. Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en kalabalık şehirlerinden biri olan İstanbul’da çarpık kentleşme oranının çok yüksek olduğunun altını çizen Özdemir, bu problemin ancak doğru projelerle çözülebileceğini söyledi. Kentsel tasarımcı ve peyzaj mimarı da olan Korkut Özdemir , kentsel dönüşümü düzensiz planlanan , proje ve uygulamaları yetersiz , plansız ve kontrolsüz olarak gelişen şehirlerin, projeli , planlı ve mimari detaylar kullanılarak aynı zamanda doğal afetlere karşı dayanıklı ,güçlü ve kullanışlı binalarla yenilenmesi anlamına gelen kentsel dönüşümün, İstanbul’da ciddi bir ivme kazandığını ,fakat istenilen ve beklenen seviyelere ulaşamadığını söyledi .

“Çevre kirliliğine dikkat edilmesi gerek”

Özdemir, bazı belediyelerin , kendi bünyesinde de devam ettirdiği kentsel dönüşümün , özel sektör de birçok inşaat firması tarafından yapıldığına dikkat çekerek vatandaşların İnşaatların yapılışı sırasında çevre kirliliği , gürültü ve trafik sıkışıklığından rahatsız olduğunu belirtti. İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Peyzaj Mimarlık A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Korkut Özdemir, bu çalışmaların daha kontrollü , düzenli ve insanları rahatsız etmeyecek şekilde yapılması gerektiğini söyledi .


“Dünyanın gözü İstanbul’da”

İstanbul’un tarihi dokusunu hep birlikte korumalıyız. Bu anlamda herkese büyük görev düşmekte. Başta belediyeler, mimarlık ofisleri ve müteahhitlerden oluşan dayanışma büyük destanlara imza atmış, geniş tarihi kalıntı ve göz alıcı güzellikleri barındıran İstanbul’da dünyanın gözünün olduğunu unutmamamız gerek diyen Korkut Özdemir herkesin üzerine düşeni yapması yönünde konuştu.


Milliyet


Geri Dön