18 / 04 / 2024

İstanbul'da ekolojik köprüler kurulacak!

İstanbul'da ekolojik köprüler kurulacak!

İstanbul'da ormanları ikiye bölen karayollarının bağlantı koridorlarında "Ekolojik Köprüler" kurulacak



İstanbul'da ormanları ikiye bölen karayollarının bağlantı koridorlarında, canlıların yaban hayatlarına devam
etmelerini sağlamak için "Ekolojik Köprüler" kurulacak.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ormanlarda yaşayan canlıların yaban hayatlarına devam edebilmeleri, karınlarını doyurabilmeleri, üreme, korunma ve avlanma gibi ihtiyaçlarını giderebilmeleri, her yerde bulunmayan su kaynaklarına ulaşabilmeleri için yaşam alanlarının yollarla bölünmemesi ve tellerle kapatılmaması gerektiğinin altı çizildi.

Dünyanın tüm dengesinin bozulmaya başladığı bu dönemde ekolojik tasarımın gözardı edilemeyeceği kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bu nedenle yaban hayatı da düşünülerek İstanbul ormanlarını ikiye bölen karayollarında, bağlantı koridorlarına, geçiş köprülerine kısacası ekolojik köprülere gereksinim vardır. Müdürlük olarak yürüttüğümüz stratejik planlama çalışmaları kapsamında karayollarının 1. ve 17. bölge müdürlükleriyle yapılan toplantıda alınan karar maddelerinden biri de ormanlarımızı iki parçalı hale getiren karayolları üzerine ekolojik köprüler kurulmasıdır. Bu konuda Karayolları Bölge Müdürlükleri ile anlaşıldı."
AA

- KONUYLA İLGİLİ BASINDA ÇIKAN DİĞER HABERLER -

 Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ormanlarda yaşayan canlıların yaban hayatlarına devam edebilmeleri, karınlarını doyurabilmeleri, üreme, korunma ve avlanma gibi ihtiyaçlarını giderebilmeleri ve su kaynaklarına ulaşabilmeleri için hayat alanlarının yollarla bölünmemesi ve tellerle kapatılmaması gerektiğinin altı çizildi. Açıklamada, "İstanbul ormanlarını ikiye bölen karayollarında ekolojik köprüler yapılması için Karayolları Bölge Müdürlükleri ile anlaşıldı" denildi.

- Turkiye -


Geri Dön