20 / 04 / 2024

İstanbul'da en çok hangi memleketten insan yaşıyor?

İstanbul'da en çok hangi memleketten insan yaşıyor?

Mega kent İstanbul'un nüfusu, 2014 yılı verilerine göre 14 milyon 377 bin kişiye ulaşmış durumda. İstanbul'a göç edenlerin illere göre dağılımını hiç merak ettiniz mi?



Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul, 2014 yılı verilerine göre 14 milyon 377 bin 18 kişilik nüfusuyla aynı zamanda dünyanın da sayılı şehirlerinden biri.


Eğitim ve iş olanaklarının fazlalığı nedeniyle Türkiye'nin her yerinden göç alan İstanbul'da hep Sivaslıların fazla olduğundan söz edilir. Dededen İstanbullu ya da eski İstanbulluların sayısı ise nüfus yoğunluğuna göre oldukça azdır.


'Taşı toprağı altın' deyip memleketlerinden yola koyularak İstanbul'a yerleşenlerin sayısını hiç merak ettiniz mi?


2014 yılı verilerine göre İstanbul'a göç edenlerin illere göre sıralanmış listesi, kentteki popülasyonla ilgili önemli bilgiler içeriyor.


Listeye bakınca 'İstanbul'da Sivas'ta yaşayandan daha fazla Sivaslı yaşıyor' bilgisinin de ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. 2014 yılı verilerine göre Sivas'ta 623 bin 116 kişi yaşarken, İstanbul'da yaşayan Sivaslıların sayısı 741 bin 643 kişi olarak tespit edilmiş.


Sıralamada ikinci sırada yer alan Kastamonu da Sivas'la aynı özelliği gösteriyor. Kastamonu'nun nüfusu 368 bin 907 kişiyken İstanbul'da yaşayan Kastamonuluların nüfusu 553 bin 612 kişi!

İşte İstanbul'a göç edenlerin illere göre dağılımı...


İstanbul da en çok hangi memleketten insan yaşıyor?


Yasemin K. Öncel / EmlakKulisi.com




Geri Dön