18 / 04 / 2024

İstanbul'da gayrimenkul yatırımcısının tercih ettiği 6 bölge!

İstanbul'da gayrimenkul yatırımcısının tercih ettiği 6 bölge!

Son zamanlarda oldukça popüler olan gayrimenkul sektörü İstanbul'da canlılığını hiç yitirmiyor. İşte İstanbul'da gayrimenkul yatırımcısının tercih ettiği 6 bölge...



Gayrimenkul sektörünün her geçen gün popülerliği artıyor ve en çok da İstanbul gayrimenkul sektöründe önemli gelişmelere şahitlik ediyor.


İstanbul'da yeni gelişen bölgelerde özellikle markalı konut projelerindeki artış bölgenin kalkınmasına ve konut fiyatlarının artmasına zemin hazırlıyor. Peki yatırımcılar hangi bölgeleri tercih ediyor?


Yatırımcının tercih ettiği bölgeler 

1-) Arnavutköy

2-) Şile

3-) Beykoz

4-) Başakşehir

5-) Tuzla

6-) Kartal


1-) Arnavutköy

Konut fiyatlarının yanında arsa fiyatlarının da hızlı bir şekilde arttığı Arnavutköy özellikle üçüncü köprü bağlantı yolları ve üçüncü havalimanına olan yakınlığı ile son aylarda en fazla değerlenen bölgelerin başında geliyor.


2-) Şile

Şile son beş yıldır yatırımcının ilgili çeken bir bölge konumunda.  Şile'de doğal güzellikler ve ormanlar bölgeye prestij sağlarken, yeni yapılan konut projeleri ile bölgenin daha cazip bir hale getirilmesi planlanıyor. Şile'de artan nüfusa rağmen doğal güzellik korunuyor. 


3-)Beykoz

3. köprü bağlantı yolları,Üsküdar ve Beykoz'dan geçmesi planlanan metro hattı projesi ile Beykoz son yıllarda gayrimenkul sektörünün yeniden canlandığı bölgelerden biri oldu. Bölgede markası rezidans ve konut projeleri tercih ediliyor.


4-) Başakşehir

 İstanbul'un en ilgi çekici merkezlerinden biri olmaya devam eden Başakşehir İstanbul'da en hızla büyüyen ilçelerden biri haline geldi. Başakşehir, ticari konut yapıları ile de yatırımcıların gözdesi oluyor.


5-) Tuzla

Havaray çalışmalarının bitmesi ile Tuzla'da konut fiyatlarının önemli derece artması düşünülüyor. Tuzla ve Pendik çevresi hem havaalanına yakın olması hem de yeni yapılması planlanan şehir içi metro ve havaray çalışmaları ile gelişimin net olarak gözlendiği bölgelerden biri oluyor. 


6-) Kartal

Kartal değişen yapısı ve kentsel dönüşüm projelerinin artması ile gayrimenkul sektöründe dikkat çeken bir artışa sahne oluyor. Metro projelerinin hayata geçirilmesi ve tamamlanan önemli konut projeleri ilçenin gayrimenkul sektöründe dev adımlar atmasına olanak tanıyor.


Hürriyet 


Geri Dön