26 / 04 / 2024

İstanbul'da günlük kira fiyatlarına bayram dopingi!

İstanbul'da günlük kira fiyatlarına bayram dopingi!

APARTMAN dairesi, müstakil ev, yalı, tekne, karavan, hatta çadır kamp gibi alternatif konaklama mekanlarına ilgi Ramazan Bayramı dolayısıyla arttı.



APARTMAN dairesi, müstakil ev, yalı, tekne, karavan, hatta çadır kamp gibi alternatif konaklama mekanlarına ilgi Ramazan Bayramı dolayısıyla arttı. İstanbul'da günlük fiyatlar dairede 66 liradan başlıyor. Mekan ve lokasyona göre artış gösteren fiyatlar, yalıda 2 bin 300 liraya kadar çıkıyor. 



ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞTİ 

Konuya ilişkin sorulan yanıtlayan Alternatif Konaklama Derneği (AKD) Başkanı Mehmet Ülkü, Türkiye ve dünyada turistlerin tatil alışkanlıklarının yeniden şekillendiğini, klasik konaklamanın dışında alternatif konaklama alanlarının da yoğun ilgi gördüğünü, bunun tamamen turistlerin talebine göre şekillendiğini ifade etti. Ülkü, alternatif konaklamaya her yıl olduğu gibi 2016 bayram sezonunda ilginin yoğun olduğunu dile getirerek, söz konusu talebin bayramların ardından etkisini kaybettiğini söyledi. Ülkü açıklamasında, alternatif konaklamayı yerli-yabancı, genç-yaşlı herkesin tercih ettiğini belirtti. 



Akşam


Geri Dön